X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Okres po poronieniu
Odpowiedz

Okres po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolciaaaa Nowa

Wysłany: 22 lutego, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poroniłam 28 grudnia... Okres dostałam 26 stycznia, w sumie to nie wiem czy to można było nazwać okresem, było to bardziej plamienie brązowe niż świeża krew 😥
    Owulacje miałam 16 stycznia, potwierdzona przez ginekologa.
    Teraz w lutym owulację miałam 8 lutego. 8 lutego kochałam się z mężem ale niestety się nie udało. Co prawda okresu jeszcze nie mam, ale robiłam testy, wszystkie negatywne... Bete zrobiłam 12 dni po owu, wyszła 2,49. Miałam głupia nadzieję że wzrośnie 😥 kolejnego dnia powtórzyłam i wyszło 2,23... Czy to jeszcze pozostałości po poronieniu? Ale nie za długo by się utrzymywała? Od 28 grudnia?... To jest prawie dwa miesiące...
    Mam dużo śluzu, czekam na okres ale nie ma go jeszcze. Jutro powinien nadejść.
    Zauważyłam że odkąd poroniłam to nie bolą mnie piersi jak nadchodzi okres czy owulacja, a zawsze czułam ból 😥
    Czy jest szansa że jeszcze zajde w ciążę?
    Mam 35 lat.

• Karolciaaaa Nowa

Wysłany: 22 lutego, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze dodam że już tak się zafiksowałam na tym aby zajść w ciążę, że naprawdę czułam wręcz zagnieżdżenie... 15-16 lutego miałam ból jajników, byłam strasznie ospała...
    Ogólnie pobolewal mnie brzuch cały czas ale lekko. Śluz był i jest. Miałam podwyższoną temperaturę. No po prostu jak urojona ciąża 😐
    Ale zeszłam na ziemię jak zobaczyłam wyniki drugiej bety 😐
    Obiecałam sobie że od kolejnego cyklu nie będę kupować testów, robić bety! Tyle co kasy , nerwów i stresu się najadłam przez to to masakra...
    Po prostu od teraz robię w dzień spodziewanej miesiączki i tyle. Bo zglupiec można :/

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalny poziom bety dużo kobiet z tego co tu czytam mają taki poziom jak idą na betę sprawdzić czy są w ciąży a nie są. Nie nakręcaj się ja poroniłam w październiku a w listopadzie zaszłam już w ciążę której się nawet nie spodziewałam bo się nie staraliśmy. Przy staraniach dużo objawów ciążowych można sobie wmówić wiem sama po siebie jak się staraliśmy o tą poronioną ciążę co miesiąc mi się wydawało że to już a jednak testy negatywne :)

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
    02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
    09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
    19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 6+5 i 0,78 cm mamy serduszko 💗
    09.01.2025 9+5 i 2,3 cm dzieciątka 🫶🏽
    29.01. I prenatalne 🤞🏽 12+4, CRL 6,45 cm na 80% dziewczynka 🩷🤍
    24.02 16+2 potwierdzone mamy dziewczynkę 🩷
    🔜27.03. II badania prenatalne 🐣

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ