X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne - ŚLĄSK
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne - ŚLĄSK

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Czy znacie jakieś ośrodki adopcyjne na terenie śląska, gdzie jest opcja na adopcję dziecka z krótkim stażem małżeńskim? Jestem z mężem w związku 5 lat, ale dopiero od roku jesteśmy małżeństwem i po kilku telefonach, gdzie zostałam trochę "wyśmiana" za staż małżeński, trochę się załamałam.

Agunieszka lubi tę wiadomość

• verliebtindich Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Dziewczyny! Czy znacie jakieś ośrodki adopcyjne na terenie śląska, gdzie jest opcja na adopcję dziecka z krótkim stażem małżeńskim? Jestem z mężem w związku 5 lat, ale dopiero od roku jesteśmy małżeństwem i po kilku telefonach, gdzie zostałam trochę "wyśmiana" za staż małżeński, trochę się załamałam.

Również podpinam się pod temat, nie tylko Śląsk, ale cała Polska.
    Też spotkałam się z minimum 4letnim stażem małżeńskim.

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę, ale chciałam powiedzieć, że jestem w szoku, że jest takie podejście. Czyli para, która nie jest małżeństwem nie może nawet podejść do tematu adopcji? A czy są jakieś 'wytyczne' co do wieku?

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:
    Ja nie pomogę, ale chciałam powiedzieć, że jestem w szoku, że jest takie podejście. Czyli para, która nie jest małżeństwem nie może nawet podejść do tematu adopcji? A czy są jakieś 'wytyczne' co do wieku?

Z tego co wiem to nie, ale w niektórych ośrodkach wystarczy być 1 dzień po ślubie. Szukam takich w okolicy.

• verliebtindich Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominikawa wrote:

Nie, adoptować może osoba samotna albo małżeństwo.
    Różnica wieku między dzieckiem a rodzicem nie może przekroczyć bodaj 40 lat.

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • dominikawa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Nie, adoptować może osoba samotna albo małżeństwo.
    Różnica wieku między dzieckiem a rodzicem nie może przekroczyć bodaj 40 lat.

Ok dzięki za informacje!

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ