Ośrodki adopcyjne - ŚLĄSK
-
Dziewczyny! Czy znacie jakieś ośrodki adopcyjne na terenie śląska, gdzie jest opcja na adopcję dziecka z krótkim stażem małżeńskim? Jestem z mężem w związku 5 lat, ale dopiero od roku jesteśmy małżeństwem i po kilku telefonach, gdzie zostałam trochę "wyśmiana" za staż małżeński, trochę się załamałam.
Agunieszka lubi tę wiadomość
-
MałaMiMi wrote:Dziewczyny! Czy znacie jakieś ośrodki adopcyjne na terenie śląska, gdzie jest opcja na adopcję dziecka z krótkim stażem małżeńskim? Jestem z mężem w związku 5 lat, ale dopiero od roku jesteśmy małżeństwem i po kilku telefonach, gdzie zostałam trochę "wyśmiana" za staż małżeński, trochę się załamałam.
Również podpinam się pod temat, nie tylko Śląsk, ale cała Polska.
Też spotkałam się z minimum 4letnim stażem małżeńskim. -
Ja nie pomogę, ale chciałam powiedzieć, że jestem w szoku, że jest takie podejście. Czyli para, która nie jest małżeństwem nie może nawet podejść do tematu adopcji? A czy są jakieś 'wytyczne' co do wieku?👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Ja nie pomogę, ale chciałam powiedzieć, że jestem w szoku, że jest takie podejście. Czyli para, która nie jest małżeństwem nie może nawet podejść do tematu adopcji? A czy są jakieś 'wytyczne' co do wieku?
Z tego co wiem to nie, ale w niektórych ośrodkach wystarczy być 1 dzień po ślubie. Szukam takich w okolicy. -
dominikawa wrote:Ja nie pomogę, ale chciałam powiedzieć, że jestem w szoku, że jest takie podejście. Czyli para, która nie jest małżeństwem nie może nawet podejść do tematu adopcji? A czy są jakieś 'wytyczne' co do wieku?
Nie, adoptować może osoba samotna albo małżeństwo.
Różnica wieku między dzieckiem a rodzicem nie może przekroczyć bodaj 40 lat. -
verliebtindich wrote:Nie, adoptować może osoba samotna albo małżeństwo.
Różnica wieku między dzieckiem a rodzicem nie może przekroczyć bodaj 40 lat.
Ok dzięki za informacje!👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -