X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Osteopatia w leczeniu niepłodności
Odpowiedz

Osteopatia w leczeniu niepłodności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • jjm Znajoma

Wysłany: 1 października 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o takiej terapii? Czy macie jakieś doświadczenia w stosowaniu tej metody? Pozwolę sobie zacytować na czym miałaby polegać terapia w leczeniu niepłodności (także u mężczyzn ) "Osteopaci, zgłębiający anatomię żywego człowieka przez pięć lat po ukończeniu medycyny, są w stanie za pomocą ucisku wywieranego na mięśnie usunąć skutki nieprawidłowych nawyków i urazów. Ich zdaniem manualne rozluźnianie mięśni miednicy i krzyża wpływa na ułożenie macicy i jajowodów, co może pomóc nawet w przypadku bezpłodności spowodowanej niedrożnością. Nabyte wady anatomiczne, wynikające z napięcia mięśni spowodowanego stresem, mogą być także przyczyną zwiększonego ciśnienia w jamie brzusznej, a co za tym idzie – powodem problemów w donoszeniem ciąży."

35l, Sono- hsg 10.2018r. - Jeden drożny Badanie nasienia- Ruchliwość plemników w dolnej normie.
    IUI - 12.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takiego doświadczenia nie mam, ale moja siostra chodziła (i chyba chodzi nadal) do osteopaty. Ma 1 dziecko po kilku latach starań, ale to nie ta metoda przyniosła skutek. Obecnie starają się 7lat o kolejne dziecko i nic z tego.
    Ja chciałam z akupunkturą spróbować, ale po 2 seansach jakoś wymieklam. Tzn pewnie bym chodziła, bo dobrze się czułam po tym, ale coś się nie mogłam zgrać czasowo z babeczka no i tak wyszło.
    Ty będziesz tego próbowała?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ