OvuFriend wspiera młodych!
-
Witam serdecznie,
Jestem studentką psychologii. Obecnie piszę pracę magisterską o niepłodności i kobietach, które się z nią zmagają. Zdaję sobie sprawę, że temat niepłodności jest bardzo delikatny. Potrzeba dużo empatii i zrozumienia dla wszystkich, którzy bezskutecznie starają się o dziecko. Niestety w Polsce to w dalszym ciągu temat tabu- ludzie nie zdają sobie sprawy jak wiele przykrości sprawiają osobom: zadając niekończące się pytania, udzielając "dobrych" rad, wywierając nacisk itd. W związku z tym chciałabym zbadać, jak choroba, jaką bez wątpienia jest niepłodność, wpływa na kobiety.
Dzięki ogromnej uprzejmości i wsparciu portalu OvuFriend- otrzymałam zgodę na zamieszczenie ogłoszenia. Szukam kobiet, które zechciałyby uczestniczyć w moich badaniach. Badanie polega na wypełnieniu dwóch anonimowych kwestionariuszy psychologicznych- ok. 15 min. Konieczne jest osobiste spotkanie (indywidualne lub grupowe). Szukam kobiet z Warszawy i okolic (Pruszków, Grodzisk, Żyrardów). Oczywiście ja dojeżdżam do osoby, która zgodzi się na spotkanie. Będzie to dla mnie nieoceniona pomoc i bogate źródło wiedzy.
Dla kobiet, które zgodzą się na spotkanie mam upominki związane z tematem starań o dziecko takie jak np. test ciążowy, termometr owulacyjny, herbatki dla kobiet starających się o dziecko.
Ponadto otrzymałam pulę dziesięciu 1-miesięcznych abonamentów Premium w OvuFriend do rozlosowania wśród uczestniczek badań!!
GWARANTUJĘ PEŁNĄ ANONIMOWOŚĆ!!
Czekam na zgłoszenia: [email protected]
Z pozdrowieniami,
Katarzyna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 17:09
redmann, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Witaj, chciałabym Ci tylko zasugerować żebyś swoje ogłoszenie powieliła w dziale forum "Starając się z pomocą medyczną". Jest dużo osób np na wątkach pt "inv" i "inseminacja", które mogą byc zainteresowane udziałem w takich badaniach.
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Bardzo dziękuję za Twoją sugestię. Zaraz napiszę na wątku "Starając się z pomocą medyczną".
Chciałabym się Was zapytać czy w Waszych miastach są organizowane jakieś grupy wsparcia dla kobiet zmagających się z niepłodnością? Czy ewentualnie organizujecie spotkania we własnym gronie, aby wspierać się wzajemnie, czy wszystko odbywa się tylko za pośrednictwem internetu?
Będę wdzięczna za odpowiedź.gosiunia lubi tę wiadomość
-
Cześć, nie wiem czy są organizowane grupy wsparcia ale czasami kliniki leczenia niepłodności organizują różne warsztaty, ja byłam ostatnio na takich organizowanych przez Kriobank w Białymstoku, było spotkanie z psychologiem i z panią sex-coach oraz wykład o bezpłodności i in vitro. Nie trzeba być pacjentem tej kliniki żeby uczestniczyć w spotkaniu. Wiem że inne kliniki w innych częściach Polski też organizują podobne spotkania.
gosiunia lubi tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
nick nieaktualny
-
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Chciałabym się jeszcze zapytać, czy byłyby chętne Panie z innych większych miast (Kraków, Gdańsk) ? Proszę ewentualną odpowiedź wysłać na maila: [email protected] -
Odświeżam temat- codziennie na forum przybywa nowych kobiet, więc może znajdą się jakieś chętne. Chciałabym również przy tej okazji uspokoić wszystkie być może niezdecydowane chętne wiem, że niepłodność to ciężki i trudny temat- jestem osobą empatyczną- nie wypytuję o przyczyny niepłodności, przebieg choroby itd. Właściwie potrzebna jest mi tylko informacja jak długo staracie się o maleństwo + wypełnienie testów psych. Wszystko zajmuje ok. 15 min, a dla mnie jest to ogromna pomoc.
Jeśli macie do mnie jakieś pytania- piszcie śmiało!
I jeszcze raz serdecznie zapraszam do spotkania.
Przypominam adres e-mail: [email protected] -