X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne OvuFriend wspiera młodych!
Odpowiedz

OvuFriend wspiera młodych!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niepłodność Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,

Jestem studentką psychologii. Obecnie piszę pracę magisterską o niepłodności i kobietach, które się z nią zmagają. Zdaję sobie sprawę, że temat niepłodności jest bardzo delikatny. Potrzeba dużo empatii i zrozumienia dla wszystkich, którzy bezskutecznie starają się o dziecko. Niestety w Polsce to w dalszym ciągu temat tabu- ludzie nie zdają sobie sprawy jak wiele przykrości sprawiają osobom: zadając niekończące się pytania, udzielając "dobrych" rad, wywierając nacisk itd. W związku z tym chciałabym zbadać, jak choroba, jaką bez wątpienia jest niepłodność, wpływa na kobiety.
    Dzięki ogromnej uprzejmości i wsparciu portalu OvuFriend- otrzymałam zgodę na zamieszczenie ogłoszenia. Szukam kobiet, które zechciałyby uczestniczyć w moich badaniach. Badanie polega na wypełnieniu dwóch anonimowych kwestionariuszy psychologicznych- ok. 15 min. Konieczne jest osobiste spotkanie (indywidualne lub grupowe). Szukam kobiet z Warszawy i okolic (Pruszków, Grodzisk, Żyrardów). Oczywiście ja dojeżdżam do osoby, która zgodzi się na spotkanie. Będzie to dla mnie nieoceniona pomoc i bogate źródło wiedzy.

Dla kobiet, które zgodzą się na spotkanie mam upominki związane z tematem starań o dziecko takie jak np. test ciążowy, termometr owulacyjny, herbatki dla kobiet starających się o dziecko.

Ponadto otrzymałam pulę dziesięciu 1-miesięcznych abonamentów Premium w OvuFriend do rozlosowania wśród uczestniczek badań!!

GWARANTUJĘ PEŁNĄ ANONIMOWOŚĆ!!

Czekam na zgłoszenia: [email protected]

Z pozdrowieniami,
    Katarzyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 17:09

redmann, gosiunia lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, chciałabym Ci tylko zasugerować żebyś swoje ogłoszenie powieliła w dziale forum "Starając się z pomocą medyczną". Jest dużo osób np na wątkach pt "inv" i "inseminacja", które mogą byc zainteresowane udziałem w takich badaniach.

gosiunia lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Niepłodność Znajoma

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za Twoją sugestię. Zaraz napiszę na wątku "Starając się z pomocą medyczną".

Chciałabym się Was zapytać czy w Waszych miastach są organizowane jakieś grupy wsparcia dla kobiet zmagających się z niepłodnością? Czy ewentualnie organizujecie spotkania we własnym gronie, aby wspierać się wzajemnie, czy wszystko odbywa się tylko za pośrednictwem internetu?

Będę wdzięczna za odpowiedź.

• choco Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nie wiem czy są organizowane grupy wsparcia ale czasami kliniki leczenia niepłodności organizują różne warsztaty, ja byłam ostatnio na takich organizowanych przez Kriobank w Białymstoku, było spotkanie z psychologiem i z panią sex-coach oraz wykład o bezpłodności i in vitro. Nie trzeba być pacjentem tej kliniki żeby uczestniczyć w spotkaniu. Wiem że inne kliniki w innych częściach Polski też organizują podobne spotkania.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Chętnie bym pomogła i udzieliła kilka informacji ale niestety mieszkam za daleko :)

U nas była kiedyś organizowana grupa wsparcia, a teraz nie mogę żadnej znaleźć.

Życzę powodzenia w pisaniu pracy :)

• Niepłodność Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :)

Chciałabym się jeszcze zapytać, czy byłyby chętne Panie z innych większych miast (Kraków, Gdańsk) ? Proszę ewentualną odpowiedź wysłać na maila: [email protected]

• Niepłodność Znajoma

Wysłany: 16 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam temat- codziennie na forum przybywa nowych kobiet, więc może znajdą się jakieś chętne. :-) Chciałabym również przy tej okazji uspokoić wszystkie być może niezdecydowane chętne ;-) wiem, że niepłodność to ciężki i trudny temat- jestem osobą empatyczną- nie wypytuję o przyczyny niepłodności, przebieg choroby itd. Właściwie potrzebna jest mi tylko informacja jak długo staracie się o maleństwo + wypełnienie testów psych. Wszystko zajmuje ok. 15 min, a dla mnie jest to ogromna pomoc.

Jeśli macie do mnie jakieś pytania- piszcie śmiało!

I jeszcze raz serdecznie zapraszam do spotkania.

Przypominam adres e-mail: [email protected]

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ