X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ovulacja
Odpowiedz

Ovulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Nowaanna Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca 2023, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o wasze spostrzeżenia. Prowadzę kolejny cykl pomiary temperatury. I zauważyłam że 7 dni po potencjalnej owualcji temperatura rośnie przykładowo z 36,75 na 36,91. Sprawdzałam cykl poprzedni i widzę tę samą zależność. W okresie owulacji temperatura wzrasta np z 36,50 na 36,75, a później w 7 dniu znów jest skok do temperatury powyżej 36,9. Czy na tej podstawie mogę liczyć dokładny dzień owulacji ? Idąc tym tropem, w tamtym cyklu miałam owulację w 20dc, a w tym dniu w 17dc. Podzielcie się proszę jakie macie zdanie na ten temat 🙏
    Pozdrawiam ❤️

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ