Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja a ból brzucha
Odpowiedz

Owulacja a ból brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patrycja_Pati Koleżanka

Wysłany: 28 października 2024, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Męczy mnie pewna rzecz, na podstawie śluzu wynikało że dni płodne przypadają mi na dzień wczorajszy, pod wieczór czułam kłucie w jajniku, według aplikacji termin przypada na dziś. Cały dzień czuje kłucie w jajniku, dziwne uczucie jak by pełności w brzuchu opuchnięcia. Czy któraś z was tak miała, na który dzień przypadała owulacja, wczoraj czy dziś ? Jest się czym martwic? :(

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, musiałabyś być bardzo dobrze zapoznana z własnym ciałem i cyklem, żeby na podstawie objawów wskazać dzień owulacji. Nikt Ci tego nie poda, bo każdy ma trochę inaczej.
    Jedynym wyjściem jest śledzenie cykli przez testy LH, pomiary temperatury i badanie progesteronu 7DPO albo monitoring u ginekologa.
    Co do aplikacji, to jeśli nie wprowadzasz testów LH i temperatury, to jest to tylko przewidywanie. U mnie kompletnie niespójne z rzeczywistością.
    Powodzenia! 😊

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 09/04 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI
    ✨ 07/25 kwalifikacja do IVF

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Patrycja_Pati Koleżanka

Wysłany: 29 października 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Hej, musiałabyś być bardzo dobrze zapoznana z własnym ciałem i cyklem, żeby na podstawie objawów wskazać dzień owulacji. Nikt Ci tego nie poda, bo każdy ma trochę inaczej.
    Jedynym wyjściem jest śledzenie cykli przez testy LH, pomiary temperatury i badanie progesteronu 7DPO albo monitoring u ginekologa.
    Co do aplikacji, to jeśli nie wprowadzasz testów LH i temperatury, to jest to tylko przewidywanie. U mnie kompletnie niespójne z rzeczywistością.
    Powodzenia! 😊

Dziękuję za odpowiedź,
    W poprzednich staraniach testy LH w dwóch cyklach miałam ciężko odczytać i z nich zrezygnowałam ale jeżeli tym razem nie uda się 🌱 to faktycznie z nich skorzystam :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ