X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja a ból brzucha
Odpowiedz

Owulacja a ból brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patrycja_Pati Koleżanka

Wysłany: 28 października 2024, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Męczy mnie pewna rzecz, na podstawie śluzu wynikało że dni płodne przypadają mi na dzień wczorajszy, pod wieczór czułam kłucie w jajniku, według aplikacji termin przypada na dziś. Cały dzień czuje kłucie w jajniku, dziwne uczucie jak by pełności w brzuchu opuchnięcia. Czy któraś z was tak miała, na który dzień przypadała owulacja, wczoraj czy dziś ? Jest się czym martwic? :(

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, musiałabyś być bardzo dobrze zapoznana z własnym ciałem i cyklem, żeby na podstawie objawów wskazać dzień owulacji. Nikt Ci tego nie poda, bo każdy ma trochę inaczej.
    Jedynym wyjściem jest śledzenie cykli przez testy LH, pomiary temperatury i badanie progesteronu 7DPO albo monitoring u ginekologa.
    Co do aplikacji, to jeśli nie wprowadzasz testów LH i temperatury, to jest to tylko przewidywanie. U mnie kompletnie niespójne z rzeczywistością.
    Powodzenia! 😊

03-04.25 2× IUI ❌️

🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
    ⏩️ 20.10.25 FET ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
    ⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
    💓 25dpt CRL 2,2mm, 171 u./min
    12.12 FeliaTest (NIPT) 🙏
    29.12 I Prenatalne 🙏

💃 '95:
    ⚠️ Endometrioza III st., adenomioza
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
    ❌ Brak KIR, cytokiny 🚨, ANA +
    ➖️ IO
    ✔️ Hormony • jajowody drożne • MUCHa • brak pasożytów i HB
    ✔️ AMH 2,8 • kariotypy • histero + CD56 i CD138

🕴️ '90:
    ➖️ Morfologia 2-4%, słaba ruchliwość, HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
    ✔️ Kariotypy, usg, hormony

preg.png
  • Patrycja_Pati Koleżanka

Wysłany: 29 października 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Hej, musiałabyś być bardzo dobrze zapoznana z własnym ciałem i cyklem, żeby na podstawie objawów wskazać dzień owulacji. Nikt Ci tego nie poda, bo każdy ma trochę inaczej.
    Jedynym wyjściem jest śledzenie cykli przez testy LH, pomiary temperatury i badanie progesteronu 7DPO albo monitoring u ginekologa.
    Co do aplikacji, to jeśli nie wprowadzasz testów LH i temperatury, to jest to tylko przewidywanie. U mnie kompletnie niespójne z rzeczywistością.
    Powodzenia! 😊

Dziękuję za odpowiedź,
    W poprzednich staraniach testy LH w dwóch cyklach miałam ciężko odczytać i z nich zrezygnowałam ale jeżeli tym razem nie uda się 🌱 to faktycznie z nich skorzystam :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ