Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet
    Postów: 3200 1290

    Wysłany: 26 września 2017, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 12 dpo pokazało już ciążę zarówno z bety jak i z sikanca. Raczej powinno wyjść ale wszystko jest możliwe, ze zagnieżdzenie dopiero 12 dpo będzie i nic nie wyjdzie.

    km5sgu1rnzh3xzcx.png

    zem320mmiu4xizmw.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 26 września 2017, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka a może w czwartek beta? Miałabyś większą pewność co i jak? 11 dpo powinno coś wyjść już chyba

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 26 września 2017, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mriabelka wrote:
    Ja też tak czułam i poszłam na betę 11 dni po owulacji a wyszło 2,9 chyba się pospieszylam. Dziś jest 14 dpo i zastanawiam się czy nie za szybko poszłam i czy wogole pp takim czasie jest możliwa ciaza


    Podnosisz mnie na duchu!!! Liczę, że u mnie będzie podobne zakończenie historii :) a jak nie to będę jeszcze próbować w październiku, później musimy miec 2 mce przerwy

    a ja jestem w 32 dc, ale 11dpo i wczoraj poszłam na betę... i wyszła 1,5 :( mam ciągnięcia w macicy non stop i ogolnie cały czas czuję podbrzusze, a normalnie tak nie mam, @ ma byc w piatek wiec jak nic sie nie zmieni to ide na bete w sobotę



  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 26 września 2017, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm może masz racje Ellka, jeszcze to przemyślę. Czeka już na mnie od miesiąca ten teścik ;) może zrobie go w czwartek rano i jak coś się pojawi to polecę na betę.

    Ellka lubi tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 26 września 2017, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Hmm może masz racje Ellka, jeszcze to przemyślę. Czeka już na mnie od miesiąca ten teścik ;) może zrobie go w czwartek rano i jak coś się pojawi to polecę na betę.


    lepiej poczekaj,,, ja wczoraj poszłam 11dpo i mam 1,5 i duuupa :( ale liczę na poźne zagnieżdzanie



  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 26 września 2017, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech bez sensu to jest, bo z jednej strony chcę testować choćby już a z drugiej poczekałabym po prostu na @...

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 26 września 2017, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na kiedy masz termin @?ja na pt niby tylko mam b dlugie cykle bo tera 35dni :(



  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2147 694

    Wysłany: 26 września 2017, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki ;) jakoś nie mogłam rozstać się z wrześniem :) właśnie Was nadrobiłam, dzisiaj mój 15 dc , na ostatniej wizycie gin mi przepisała lamette, dzisiaj ostatni dzień biorę, od wczoraj mam plamienia, w czwartek mam kolejny monitoring-ciekawe czy pęcherzyk urósł?

    Któraś z Was pytała o wizyty. Ja chodzę na nfz. Na początku jak się zdecydowaliśmy na dzidzi, poszłam się przebadać, usg, Pani doktor powiedziała ze jeden jajnik wygląda na policystyczny ale nie będzie mi dawała hormonów bo się staramy. I żebyśmy się starali rok , jak się nie uda to wtedy żebym do niej przyszła to będziemy badać hormony. Później po 8 miesiącach trafiłam na to forum, i zdecydowałam że ile można czekać? jak jest coś nie tak to lepiej wiedzieć wcześniej, i poszukałam inną ginekolog w Katowicach, super babka, powiedziałam od ilu się staramy zrobiła usg zlecila hormony i zaczela monitoring rozpisala krok po kroku co będziemy badać. O nic się nie musiałam prosić! Co się okazało ona pracuje też w klinice leczenia niepłodności Invimed. A co najważniejsze na NFZ podeszła do mnie tak profesjonalnie! szok!

    Sanka, HopeandFaith lubią tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 26 września 2017, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    a na kiedy masz termin @?ja na pt niby tylko mam b dlugie cykle bo tera 35dni :(
    Termin @ mam na sobotę lub niedzielę (ovu zmieniło zdanie). Dziś mam 28dc ale mam nieregularne cykle bo karmię piersią więc i tak nie mam pewności czy owulacja w ogóle jest.

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2017, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, ja też starania o 3 :) od roku, z przerwą na pozamaciczną i potem 5 miesięcy przerwy na ogarnięcie zdrowia. 2 cs teraz.

    Staraczka, też bym nie chciała w wakacje, bo dziecko urodzin nie będzie mogło robić, a my zawsze hucznie świętujemy ;)

    Polećcie test ciążowy. Zawsze kupuję to co mi w aptece dadzą...
    Planowałam testować w poniedziałek (14 dpo), ale chyba nie wytrzymam...
    Nic a nic nie czuję, poza brzuchem, który kojarzy mi się z napięciem w ciąży jak byłam ;) ale psychicznie ani innych fizycznych nic a nic...
    W pozamacicznej miałam objawy od 6 dpo... ale pewnie każda ciąża jest inna, nie?

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 26 września 2017, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Witam Was dziewczynki ;) jakoś nie mogłam rozstać się z wrześniem :) właśnie Was nadrobiłam, dzisiaj mój 15 dc , na ostatniej wizycie gin mi przepisała lamette, dzisiaj ostatni dzień biorę, od wczoraj mam plamienia, w czwartek mam kolejny monitoring-ciekawe czy pęcherzyk urósł?

    Któraś z Was pytała o wizyty. Ja chodzę na nfz. Na początku jak się zdecydowaliśmy na dzidzi, poszłam się przebadać, usg, Pani doktor powiedziała ze jeden jajnik wygląda na policystyczny ale nie będzie mi dawała hormonów bo się staramy. I żebyśmy się starali rok , jak się nie uda to wtedy żebym do niej przyszła to będziemy badać hormony. Później po 8 miesiącach trafiłam na to forum, i zdecydowałam że ile można czekać? jak jest coś nie tak to lepiej wiedzieć wcześniej, i poszukałam inną ginekolog w Katowicach, super babka, powiedziałam od ilu się staramy zrobiła usg zlecila hormony i zaczela monitoring rozpisala krok po kroku co będziemy badać. O nic się nie musiałam prosić! Co się okazało ona pracuje też w klinice leczenia niepłodności Invimed. A co najważniejsze na NFZ podeszła do mnie tak profesjonalnie! szok!
    Moja też pracuje w Invimedzie :) w szpitalu jak coś może mi zrobić na nfz idę wtedy na izbę przyjęć normalnie chodzę prywatnie do niej A hormony ok? :) Mam nadzieję że tak:)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2147 694

    Wysłany: 26 września 2017, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka, FSH, LH, Estraidol w normie, TSH i AMH za wysokie, obecnie dostałam leki na zbicie tarczycy :) i w czwartek zobaczymy co dalej :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 26 września 2017, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Termin @ mam na sobotę lub niedzielę (ovu zmieniło zdanie). Dziś mam 28dc ale mam nieregularne cykle bo karmię piersią więc i tak nie mam pewności czy owulacja w ogóle jest.


    to grzecznie czekamy na sobotę :P mam fajne laboratorium przy szpitalu i wynik mam po 1,5h :) więc sobie podjadę jak coś. A co do regularnośći to przez ostanie 4 cykle miałam co 30 dni, ostani 35! a ten teraz ovu też wyliczył mi na 35... więc u mnie wszystko rozjechane na maxa, ale gin twierdzi, że tak może być

    Sung my też o 3 się staramy :)

    Sung lubi tę wiadomość



  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 26 września 2017, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, ja sugerowałam betę tylko dlatego że pisałaś o pracy i tych szkodliwych czynnikach. Ja dla spokoju pewnie bym poszła sprawdzić, ale to jest moje zdanie;)
    Daj znać co postanowisz, trzymam kciuki kochana:*

    Sanka lubi tę wiadomość

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 26 września 2017, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Ineczka, FSH, LH, Estraidol w normie, TSH i AMH za wysokie, obecnie dostałam leki na zbicie tarczycy :) i w czwartek zobaczymy co dalej :)
    A teraz pamiętam jak pisałaś :) tsh ładnie szybkość zbijesz lekami u mnie szybko to poszło :)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • HopeandFaith Przyjaciółka
    Postów: 152 20

    Wysłany: 26 września 2017, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Witam Was dziewczynki ;) jakoś nie mogłam rozstać się z wrześniem :) właśnie Was nadrobiłam, dzisiaj mój 15 dc , na ostatniej wizycie gin mi przepisała lamette, dzisiaj ostatni dzień biorę, od wczoraj mam plamienia, w czwartek mam kolejny monitoring-ciekawe czy pęcherzyk urósł?

    Któraś z Was pytała o wizyty. Ja chodzę na nfz. Na początku jak się zdecydowaliśmy na dzidzi, poszłam się przebadać, usg, Pani doktor powiedziała ze jeden jajnik wygląda na policystyczny ale nie będzie mi dawała hormonów bo się staramy. I żebyśmy się starali rok , jak się nie uda to wtedy żebym do niej przyszła to będziemy badać hormony. Później po 8 miesiącach trafiłam na to forum, i zdecydowałam że ile można czekać? jak jest coś nie tak to lepiej wiedzieć wcześniej, i poszukałam inną ginekolog w Katowicach, super babka, powiedziałam od ilu się staramy zrobiła usg zlecila hormony i zaczela monitoring rozpisala krok po kroku co będziemy badać. O nic się nie musiałam prosić! Co się okazało ona pracuje też w klinice leczenia niepłodności Invimed. A co najważniejsze na NFZ podeszła do mnie tak profesjonalnie! szok!

    To miałaś wielkie szczęście:)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    18cs
    Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
    Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
    Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 26 września 2017, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Sanka, ja sugerowałam betę tylko dlatego że pisałaś o pracy i tych szkodliwych czynnikach. Ja dla spokoju pewnie bym poszła sprawdzić, ale to jest moje zdanie;)
    Daj znać co postanowisz, trzymam kciuki kochana:*
    Dzięki, jeszcze muszę wszystko sobie przemyśleć. Dam znać oczywiście co postanowie :)

    Ellka lubi tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • paulina2811 Autorytet
    Postów: 1032 632

    Wysłany: 26 września 2017, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie. Czy dzień po owulacji jest szansa na zajście w ciążę? Staramy się o dziecko ale z racji pracy męża kochaliśmy się dzień przed i dzień po owulacji.

    Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2147 694

    Wysłany: 26 września 2017, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że tak, bo jajeczko "żyje" chyba do 24 godzin.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 26 września 2017, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim to na spokojnie z tego stosunku dzień przed owulacją może dię udać :)

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego