Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2019, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Samosiowa88 masz tak krótkie cykle czy to wyjątek?
    Wydaje mi sie ze owulacja byla w tym cylu kolo 11 dc ale czasami zdarzaja sie takie krotkie
    W ogole sie na nia nie zapowiadalo zero bolu i nagle przy porannej toalecie brazowe plamienie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:45

    Manttii lubi tę wiadomość

  • Jasminum Autorytet
    Postów: 363 237

    Wysłany: 8 października 2019, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Wydaje mi sie ze owulacja byla w tym cylu kolo 11 dc ale czasami zdarzaja sie takie krotkie
    W ogole sie na nia nie zapowiadalo zero bolu i nagle przy porannej toalecie brazowe plamienie

    Może to nie @... Poczekaj jeszcze czy się rozkręci i daj znac :)

    Manttii lubi tę wiadomość

    👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 8 października 2019, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:36

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2166 2081

    Wysłany: 8 października 2019, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    U mnie jak zwykle @ powodzenia dziewczyny dostalam 25 dc
    U mnie też już się rozkręca wredne małpiszonisko. Masakra... 😢

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2166 2081

    Wysłany: 8 października 2019, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Justyna - mi ginekolog powiedziała że prolaktynę mogę zrobić obojętnie w której fazie, ważne jest żeby się nie stresować, wcześniej nie wspolzyc, być wypoczętym i na czczo. Takie miałam zalecenia. A robiłam w 21dc razem z progesteronem.

    U mnie wyszła podwyższona i od razu dostałam tabletki na zbicie...

    Nawet jeśli odpuszczasz, to nie rezygnuj z badań, zrób żeby mieć w ogóle jakieś rozeznanie w swoich hormonach... Powodzenia, wierzę w Ciebie 😘
    Ja też muszę zrobić tą prolaktyne bo rok temu skończyłam karmić a tu dalej trochę mleka jest. Za pierwszym razem też miałam podwyższoną i może dlatego się nie udaje. W przyszłym tygodniu planuje iść do lekarza. Trzeba zrobić przegląd techniczny... 🤔

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • Manttii Debiutantka
    Postów: 11 2

    Wysłany: 8 października 2019, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro lub pojutrze mam distac okres(jutro 27 dc) , kupilam test o czulosci 10 ... niby na opakowaniu jest napisane ze nie wazna jest pora dnia ale wole poczekac do jutra :p ehhh to czekanie doprowadza mnie do szalu :p

    Jadwiga38 lubi tę wiadomość

  • Jasminum Autorytet
    Postów: 363 237

    Wysłany: 8 października 2019, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manttii wrote:
    Jutro lub pojutrze mam distac okres(jutro 27 dc) , kupilam test o czulosci 10 ... niby na opakowaniu jest napisane ze nie wazna jest pora dnia ale wole poczekac do jutra :p ehhh to czekanie doprowadza mnie do szalu :p

    To jutro razem testujemy! Trzymam kciuki, daj znać :*

    👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2631 2881

    Wysłany: 8 października 2019, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki ✊ ja narazie czekam. Zatestuje jak nie wytrzymam to w czwartek rano. Ale może uda się wytrzymać do piątku

    Jadwiga38 lubi tę wiadomość


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Manttii Debiutantka
    Postów: 11 2

    Wysłany: 8 października 2019, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No I nie wytrzymalM I zrobilam I nic 😂 sa jeszcze jakies szanse jesli zrobie test z porannego moczu ?

  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2631 2881

    Wysłany: 8 października 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manttii wrote:
    No I nie wytrzymalM I zrobilam I nic 😂 sa jeszcze jakies szanse jesli zrobie test z porannego moczu ?
    A ile dp jesteś? Wczoraj mamaginekolog mówiła na insta o testach. I że nsjlrpiej robić ze stęzonego moczu więc z porannego.

    Manttii lubi tę wiadomość


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 8 października 2019, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:37

    Manttii lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • lili92 Znajoma
    Postów: 27 20

    Wysłany: 8 października 2019, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słyszałam, ze prolaktyne najlepiej zrobić w 2-3 dc. W późniejszych fazach jest wyższa wiec trzeba to brać pod uwagę jak robi się później.
    Justyna tak jak dziewczyny pisały pakiet tarczycowy możesz w każdej chwili zrobić :)
    A reszta to niestety ma znaczenie w którym dc robisz. Tzn czy to początek cyklu czy po owulacji już.
    Działaj z badaniami od następnego cyklu. Warto. Ponieważ czasami jedna rzecz utrudnia zajście, a wystarczy wyregulować jakiś hormon i zaskoczy. ✊🏻

    Manttii lubi tę wiadomość

  • Manttii Debiutantka
    Postów: 11 2

    Wysłany: 8 października 2019, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 miU/ml
    Jestem po pierwszym zastrzyku ovitrelle I pierwszy raz po clo (3jajeczka w prawym jajniku) wiec myslaalam ze tym razem sie uda. Poczekam do czwartku I dam wam znac

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 8 października 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no będę robić na własną rękę.. Bo tak się nie da... Teraz zrobię TSH, ogólnie morfologie chyba, glukoze.. I myślę bo moja siostra zaczyna dopiero starania i trafiła na super lekarke.. Tyle że ona mieszka w Warszawie a tam wiadomo że łatwiej o dobrego specjaliste. I dostała na TSH, morfologie, glukoze, rozyczke i toksoplazmoze... I ma zrobić w obojętnie którym dniu cyklu... Więc z niej to ściągnę i zrobię 😊. Odpuściłam ten cykl i w ogóle nie myślałam o żadnych staraniach, zresztą miałam trochę spraw na głowie więc nie było trudno o tym zapomnieć..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 8 października 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    A czemu Nona pokasowala posty? Coś mnie ominęło?
    Ignissa nie wiem, wszędzie gdzie były jej posty jest tylko "/".. Może coś się stało...??

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 8 października 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ignissa nie wiem, wszędzie gdzie były jej posty jest tylko "/".. Może coś się stało...??
    Aż sprawdziłam. Konto istnieje, wygląda jakby wszystkie swoje posty edytowała na . lub /

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 8 października 2019, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak szukałam tego spisu badań to to zauważyłam.. Odzywał się ostatnio mniej ale pisała od czasu do czasu bo wiadomo że każda potrzebuje przerwy w tym wszystkim... A może coś się wydarzyło....

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 363 237

    Wysłany: 8 października 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manttii wrote:
    No I nie wytrzymalM I zrobilam I nic 😂 sa jeszcze jakies szanse jesli zrobie test z porannego moczu ?

    Mnie też dzisiaj korcilo, ale poczekam do jutra... Ma duże znaczenie, bo od zagniezdzenia (czyli 7-12dpo), trzeba ok. 2 dni aby hcg uroslo. Czyli jeśli do zagniezdzenia do ciebie doszłoby w 12 dniu po owulce, to dopiero w dniu miesiączki powinno być coś widać. :)

    👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2166 2081

    Wysłany: 8 października 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili92 wrote:
    A ja słyszałam, ze prolaktyne najlepiej zrobić w 2-3 dc. W późniejszych fazach jest wyższa wiec trzeba to brać pod uwagę jak robi się później.
    Justyna tak jak dziewczyny pisały pakiet tarczycowy możesz w każdej chwili zrobić :)
    A reszta to niestety ma znaczenie w którym dc robisz. Tzn czy to początek cyklu czy po owulacji już.
    Działaj z badaniami od następnego cyklu. Warto. Ponieważ czasami jedna rzecz utrudnia zajście, a wystarczy wyregulować jakiś hormon i zaskoczy. ✊🏻
    Jutro mam 2 dzień cyklu i pójdę sobie na prolaktynę. A w przyszłym tygodniu lekarz jak będzie podwyższony to mu pokażę.

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3165 5247

    Wysłany: 8 października 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Pierwszy raz dzis wieczorem zrobilam test owulacyjny.
    Niestety zapomnialam, ze nie wolno pic i wypilam kubek herbaty. Ostatnie sikanie przed testem bylo 4h temu.

    Czy mozecie zerknac na na zdjecie. Po lewej kontrolna a po prawej testowa kreska. Jest jasniejsza niz kontrona na pewno. Ale nie znam sie az tak bardzo na zabarwieniu. Jak myslicie, owulka sie zbliza? Bo raczej nie jest po bo temperatura zupelnie nie wskazuje zeby owulacja juz byla.

    https://zapodaj.net/c57a7589606bd.jpg.html

    uwo99jcgo4bhnfqx.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI 💉Gonal 150, Menopur 75 | 24.01.2021 - punkcja, 14 dojrzałych komórek
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml | 8dpt - beta 110,50, prg 231 | 10dpt - beta 164,20 | 12dpt - beta 371,90, prg 222 | 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm małego człowieka 💚
    27dpt - 8,1 mm małego człowieka, FHR 126/min 💚

    Kropuś rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego