PCOS a starania o dziecko
-
Witam od paru miesięcy staramy się o dziecko niestety bezskutecznie. Nie całe dwa tyg temu na badaniu usg dowiedziałam się, że mam zespół policystycznych jajników, więcej się dowiem po badaniu krwi. Czy są tu jeszcze jakieś kobietki z tym zespołem żeby dzielić się swoimi doświadczeniami i problemami? zapraszam do wątku
-
Gdzieś już taki temat jest, tam jest całkiem sporo dziewczyn.
Z PCOS też się zachodzi więc się nie martwIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Witajcie,
Być może, komuś da to nadzieje wszystkim Paniom starającym się o dzidzie z PCOS. O PCO dowiedziałam się w lutym tego roku. Wstyd się przyznać ale była to moja pierwsza wizyta od 4 lat! Ostatni raz byłamu ginegologa po połogu, po urodzeniu 1 dziecka. W czerwcu zaczęliśmy starania o 2 maluszka i udało się przy 2 cyklu starań, biorąc tylko kwas foliowy.
Moja siostra, której PCOS towarzyszy od 16 roku życia (dzisiaj ma 28) udało się również za 2 razem i lada moment, bo już za 3 tyg. dzidzia będzie na świecie Także głowa do góry!
Ile kobiet tyle przypadków. Ale czasami tkwi w nas potworna blokada, która dodatkowo zmniejsza nasze możliwości!
Życzę wszystkim powodzenia ;*MałaMi90, MałaMi24 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny staramy się z mężem od maja. Też stwierdzono u mnie PCOS. Niestety do maja moje cykle trwały 33 dni. Ostatni cykl 56 dni obecnie jestem w 29 DC i nic temperatura niska byłam u gina w 8 dc i powiedziała że to będzie cykl bezowulacyjny także nie wiem nawet kiedy przyjdzie @
-
Ostatnio robiłam badania hormonów i wszystkie są w normie... Jutro znowu idę do gina może da mi coś na wywołanie owulacji albo na wywołanie @
-
Bylam dzis na monicie. To juz 8 cs. Dzis 7 dzien na lamettcie 1 pecherzyk na lewym 1,18 na prawym 0,88. Endo okolo 3 mm.
Biore lamette po 1 tabl. Przez 10 dni. Biore tez pabi dexamethazon i od jutra zwiekszam dawke do 1 tabl na dzien - bralam pol.
To bedzie moja 2 owulacja. Czy udana? Zobaczymy.
Pani doktor mowila ze ciaza czeka na nas za rogiem i nie ma powodu bysmy nie mieli dzidziusia.Drugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
MTHFR, czynnik VR2 hetero
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
3.07 || beta 942
6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8
-