X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PCOS - czas starań, co zadziałało?
Odpowiedz

PCOS - czas starań, co zadziałało?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Matylda8 Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    mam pytanie do dziewczyn borykających się z PCOS. Jak długo trwały Wasze starania? Czy miały szczęśliwy koniec? Jeśli tak - w jaki sposób zaszłyście w ciąże? Wiem, że tematów w związku z PCOS pewnie było sporo, ale trudno mi było znaleźć coś aktualnego.
    Dziękuję za podzielenie się Waszymi historiami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 10:38

• Darka101 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ciężko stwierdzić co akurat pomogło, bo to złożony proces. Ja miałam pierw HSG, które nie do końca dało opowiedz czy jest drożność później laparoskopię diagnostyczną z drożnością jajowodów, suplementację (podstawy czyli dha, koenzym q10, inozytol itd) + stymulacje letrolozem z ovitrell lub eutrig HP i zaszłam w 3 cyklu, po prawie 3 latach starań i diagnostyki. Teraz staramy się o rodzeństwo, jestem na stynulacji clo + ovitrell i też zaszłam w 1 stymulowanym, ale niestety okazało się że ciąża biochemiczna. Więc myślę, że oprócz takiej pomocy medycznej i trochę szczęścia jest potrzebne

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

age.png

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny - okazał się owulacyjny i … poronienie zatrzymane 8tc
  • Matylda8 Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź! Ja jestem na początku tej drogi i przeraża mnie to wszystko. Nie tak sobie to wyobrażałam, ehh

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ