X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PCOS - czas starań, co zadziałało?
Odpowiedz

PCOS - czas starań, co zadziałało?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Matylda8 Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    mam pytanie do dziewczyn borykających się z PCOS. Jak długo trwały Wasze starania? Czy miały szczęśliwy koniec? Jeśli tak - w jaki sposób zaszłyście w ciąże? Wiem, że tematów w związku z PCOS pewnie było sporo, ale trudno mi było znaleźć coś aktualnego.
    Dziękuję za podzielenie się Waszymi historiami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 10:38

93👩🏼
    PCOS, nietolerancja glukozy, hiperandrogenizm

89👨
    Przed diagnostyką

Starania o pierwsze dziecko - październik 2024
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ciężko stwierdzić co akurat pomogło, bo to złożony proces. Ja miałam pierw HSG, które nie do końca dało opowiedz czy jest drożność później laparoskopię diagnostyczną z drożnością jajowodów, suplementację (podstawy czyli dha, koenzym q10, inozytol itd) + stymulacje letrolozem z ovitrell lub eutrig HP i zaszłam w 3 cyklu, po prawie 3 latach starań i diagnostyki. Teraz staramy się o rodzeństwo, jestem na stynulacji clo + ovitrell i też zaszłam w 1 stymulowanym, ale niestety okazało się że ciąża biochemiczna. Więc myślę, że oprócz takiej pomocy medycznej i trochę szczęścia jest potrzebne

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

age.png

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny - okazał się owulacyjny i … poronienie zatrzymane 8tc
  • Matylda8 Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź! Ja jestem na początku tej drogi i przeraża mnie to wszystko. Nie tak sobie to wyobrażałam, ehh

93👩🏼
    PCOS, nietolerancja glukozy, hiperandrogenizm

89👨
    Przed diagnostyką

Starania o pierwsze dziecko - październik 2024
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ