X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PCOS - czas starań, co zadziałało?
Odpowiedz

PCOS - czas starań, co zadziałało?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Matylda8 Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    mam pytanie do dziewczyn borykających się z PCOS. Jak długo trwały Wasze starania? Czy miały szczęśliwy koniec? Jeśli tak - w jaki sposób zaszłyście w ciąże? Wiem, że tematów w związku z PCOS pewnie było sporo, ale trudno mi było znaleźć coś aktualnego.
    Dziękuję za podzielenie się Waszymi historiami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 10:38

• Darka101 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ciężko stwierdzić co akurat pomogło, bo to złożony proces. Ja miałam pierw HSG, które nie do końca dało opowiedz czy jest drożność później laparoskopię diagnostyczną z drożnością jajowodów, suplementację (podstawy czyli dha, koenzym q10, inozytol itd) + stymulacje letrolozem z ovitrell lub eutrig HP i zaszłam w 3 cyklu, po prawie 3 latach starań i diagnostyki. Teraz staramy się o rodzeństwo, jestem na stynulacji clo + ovitrell i też zaszłam w 1 stymulowanym, ale niestety okazało się że ciąża biochemiczna. Więc myślę, że oprócz takiej pomocy medycznej i trochę szczęścia jest potrzebne

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

age.png

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny - okazał się owulacyjny i … poronienie zatrzymane 8tc
  • Matylda8 Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź! Ja jestem na początku tej drogi i przeraża mnie to wszystko. Nie tak sobie to wyobrażałam, ehh

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ