Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › picie naparu pokrzywy a PCOS
Odpowiedz

picie naparu pokrzywy a PCOS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:) zdecydowałam się na picie naparu z pokrzywy, by poprawic stan moich wlosow, jednak przeczytałam dziś w internecie, ze przy PCOS zabronione jest picie tegoz naparu poniwaz rozregulowuje hormony, czy to prawda?

• Maczek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Witam dziewczyny:) zdecydowałam się na picie naparu z pokrzywy, by poprawic stan moich wlosow, jednak przeczytałam dziś w internecie, ze przy PCOS zabronione jest picie tegoz naparu poniwaz rozregulowuje hormony, czy to prawda?

Gdzie to wyczytałaś? Ja widywałam pokrzywę w liście ziół wskazanych przy PCOS, jako lekko obniżającą androgeny.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poważnie ? to nie było żande sprawdzone źródło tylkoktóraś dziewczyna pisała tak w komentarzach.. tylko teraz, czy wskazane jest picie naparu z lisci czy korzenia ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Masz rację, zdążyłam już o tym wspomnieć, ale miej na uwadze fakt, że ogromne znaczenie ma to, z jakiej części taki napar sporządzamy. Dla przykładu osoby z PCOS absolutnie nie mogą spożywać naparu z korzeni i kłączy, a z liści już tak, bo ma znikomy wpływ na gospodarkę hormonalną. "

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ