X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne picie naparu pokrzywy a PCOS
Odpowiedz

picie naparu pokrzywy a PCOS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:) zdecydowałam się na picie naparu z pokrzywy, by poprawic stan moich wlosow, jednak przeczytałam dziś w internecie, ze przy PCOS zabronione jest picie tegoz naparu poniwaz rozregulowuje hormony, czy to prawda?

• Maczek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Witam dziewczyny:) zdecydowałam się na picie naparu z pokrzywy, by poprawic stan moich wlosow, jednak przeczytałam dziś w internecie, ze przy PCOS zabronione jest picie tegoz naparu poniwaz rozregulowuje hormony, czy to prawda?

Gdzie to wyczytałaś? Ja widywałam pokrzywę w liście ziół wskazanych przy PCOS, jako lekko obniżającą androgeny.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poważnie ? to nie było żande sprawdzone źródło tylkoktóraś dziewczyna pisała tak w komentarzach.. tylko teraz, czy wskazane jest picie naparu z lisci czy korzenia ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Masz rację, zdążyłam już o tym wspomnieć, ale miej na uwadze fakt, że ogromne znaczenie ma to, z jakiej części taki napar sporządzamy. Dla przykładu osoby z PCOS absolutnie nie mogą spożywać naparu z korzeni i kłączy, a z liści już tak, bo ma znikomy wpływ na gospodarkę hormonalną. "

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ