X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne picie naparu pokrzywy a PCOS
Odpowiedz

picie naparu pokrzywy a PCOS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:) zdecydowałam się na picie naparu z pokrzywy, by poprawic stan moich wlosow, jednak przeczytałam dziś w internecie, ze przy PCOS zabronione jest picie tegoz naparu poniwaz rozregulowuje hormony, czy to prawda?

• Maczek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Witam dziewczyny:) zdecydowałam się na picie naparu z pokrzywy, by poprawic stan moich wlosow, jednak przeczytałam dziś w internecie, ze przy PCOS zabronione jest picie tegoz naparu poniwaz rozregulowuje hormony, czy to prawda?

Gdzie to wyczytałaś? Ja widywałam pokrzywę w liście ziół wskazanych przy PCOS, jako lekko obniżającą androgeny.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poważnie ? to nie było żande sprawdzone źródło tylkoktóraś dziewczyna pisała tak w komentarzach.. tylko teraz, czy wskazane jest picie naparu z lisci czy korzenia ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Masz rację, zdążyłam już o tym wspomnieć, ale miej na uwadze fakt, że ogromne znaczenie ma to, z jakiej części taki napar sporządzamy. Dla przykładu osoby z PCOS absolutnie nie mogą spożywać naparu z korzeni i kłączy, a z liści już tak, bo ma znikomy wpływ na gospodarkę hormonalną. "

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ