X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

piersi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Afrinomka Nowa

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mój synek w lutym skończy 3 latka, karmiłam go tylko 3 miesiące, więc już 2 i pół roku nie karmię, a mimo to gdy lekko nacicnę prawy sutek to leci pare kropel mleka. Czy to normalne? Staramy się o drugie dziecko i boję się, że to może być przyczyną niepowodzeń.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prolaktynę badałaś? :)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Afrinomka Nowa

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie właśnie, ale jeśli byłaby za wysoka to czy nie powinnam mieć podwyższonej temperatury cały cykl? Gdzieś o tym czytałam, ale może się mylę. Cykle mam regularne, według wykresów - owulacyjne, a podobno przy wysokim poziomie prolaktyny cykle są nieregularne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 15:48

• Maczek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie wiem... Może lepiej spytać lekarza? A długo się staracie?

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Afrinomka Nowa

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz 8 cykl, będę musiała się wybrać. Ehh, miałam nadzieję, że to może być normalne. No nic, dzięki :)

• Emma80 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zbadała prolaktynę. Jak jest wysoka, to wtedy czasami występuje mlekotok.

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wysoką prolaktynę a cykle regularne co do dnia, wysoka prolaktyna nie podwyższa temperatury ciała (pewnie chodziło Ci o progesteron). Koniecznie zbadaj poziom prolaktyny - prawdopodobnie do zbicia.

Anatolka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez obstawiam prolaktyne, tym bardziej, ze karmilas. 20zl i bez lekarza bedziesz wiedziec. Jak trafimy to pojdziesz sobie po lek na zbicie i bedzie po sprawie :) szybko spada.

Livia ma racje to progesteron podwyzsza tempke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 17:47

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Afrinomka Nowa

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mieszkam w De, tutaj niestety nie tak prosto zrobić badanie bez lekarza :) dzięki za odpowiedzi!

• vanessa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrinomka wrote:
    Nie właśnie, ale jeśli byłaby za wysoka to czy nie powinnam mieć podwyższonej temperatury cały cykl? Gdzieś o tym czytałam, ale może się mylę. Cykle mam regularne, według wykresów - owulacyjne, a podobno przy wysokim poziomie prolaktyny cykle są nieregularne.
    Ja też ma cykle regularne, wykresy książkowo dwufazowe wskazujące na owulację a w badaniach wyszła mi wysoka prolaktyna i okazuje się że nie zawsze mam owulację nawet jak temp. szła w górę owulacji nie było (chodziłam na monitoring).

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam. Mój endokrynolog mi mówił że kilka lat może się pojawiać taka kropelka po ucisku i to jest normalne. Prolaktyne mam w normie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ