X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pierwsza stymulacja
Odpowiedz

Pierwsza stymulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MisiaPiasek Nowa

Wysłany: 27 grudnia 2024, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny🥰 to nasza pierwsza stymulacja do iv protokół dlugi. Procedure przechodzimy w Luksemburgu i tutaj jakoś tak dziwnie to wszystko wygląda. Lekarz dobrał nam protokół dlugi ale nie brałam tabletek antykoncepcjnych. 21 dc dostałam zastrzyk decapeptyl 3.75 dziś jestm mój pierwszy dzień kolejnego cyklu a w sylwestra rano usg i zaczynamy z puregon. Jakie macie doświadczenia? Bardzo boję się skutków ubocznych po decapeptylu miałam straszne wahania nastroju bóle piersi i ogólnie jestem spuchniętą ( chociaz może to wina rozpusty na swieta🙈) ale o dziwo zwiększyło mi się libido ( mimo bólu podczas stosunku) i mam zaskakująco dużo energii gdzie ostatnio łapał mnie lekka depresja dużo stresu i czekania. Pierwsza wizytę mieliśmy w styczniu niestety mój nie ma w spermie żadnego plemnika :( w lipcu miał robioną biopsje i znalezli 5 pałeczek które od razu zamrozili nawet ich nie badając gdzie zazwsze to robią ale teraz stwierdzili ze jest ich za mało i im szkoda tracić materiał. Najbardziej boję się że cała stymulacja przebiegnie super a na końcu okaże się że nie mają czego wstrzyknąć do jajeczka ( icsi ). Jak myślicie czy w sylwestra będę mogła wypic sobie kieliszek wina lub dwa? Nie wiem na co się nastawiać już tak się stresuje tak bym chciała wiedzieć czy mamy szansę na bombelka czy nie a czas jakby stanął w miejscu🥲🥲🥲😔

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ