X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pierwszy miesiąc starań pytania?
Odpowiedz

Pierwszy miesiąc starań pytania?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszłe mamusie, jestem tu nowa, za miesiąć wychodzę za mąż i postanowiliśmy jeszcze z na narzeczonym :) starać się o dzidzi od następnego miesiąca:). Właśnie zaczął mi się okres i z moich obliczeń około 30czerwca zaczynamy działać:).
    Czy są tu kobietki które zaszły w ciąże za pierwszym razem?
    Jak często kochałyście się z partnerami w dni płodne?
    Czy po stosunku trzymałyście nogi do góry?
    Czy są jakieś pozycje w których najłatwiej zajść w ciąże?
    Czy kobitki które paliły od razu rzuciły nałóg przed staraniem się o dziecko?
    Jestem żółtodziobem dziewczyny podzielcie się jakimiś opiniami, doświadczeniami, wesprzyjcie mnie! Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 13:32

Nona lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1.Na pewno są takie które zaszły za pierwszym razem ale wiekszość stara ła sie kilka razy!
    2.Jeśli chodzi o częstotliwość to zaleca sie co 2 dni! :)
    3. Co do nóg to niektóre trzymały ale to zaden sposob :D:D
    4. pozycje...komu jaka najlepsza!
    5 . Co do papierosów to sie nie wypowiem bo sama nie pale..nie wiem..ale myśle ze najlepiej odłozyć już podczas starania :)

Pozdrawiam :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • lililolo Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1madzia111 wrote:
    Hej przyszłe mamusie, jestem tu nowa, za miesiąć wychodzę za mąż i postanowiliśmy jeszcze z na narzeczonym :) starać się o dzidzi od następnego miesiąca:). Właśnie zaczął mi się okres i z moich obliczeń około 30czerwca zaczynamy działać:).
    Czy są tu kobietki które zaszły w ciąże za pierwszym razem?
    Jak często kochałyście się z partnerami w dni płodne?
    Czy po stosunku trzymałyście nogi do góry?
    Czy są jakieś pozycje w których najłatwiej zajść w ciąże?
    Czy kobitki które paliły od razu rzuciły nałóg przed staraniem się o dziecko?
    Jestem żółtodziobem dziewczyny podzielcie się jakimiś opiniami, doświadczeniami, wesprzyjcie mnie! Pozdrawiam.

Madzia, przed staraniami zainteresuj się badaniami: p/ciała p/toxo, różyczce, TSH, ft3, ft4, antyTPO, antyTG oraz podstawowe morfologia, mocz i OB. Warto też zażywać kwas foliowy, aby zminimalizować pojawienie się wad cewy nerwowej u dziecka.

Powodzenia! :)

Nona lubi tę wiadomość

Lena '88. Planująca starania...

cbprxqpkudpypr0x.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed staraniami.. zalecane jest zrobenie cytologi :)

Zacznij lykac kwas foliowy i Twoj maz tez niech lyka razem z Toba :)

jesli masz regularne cykle to warto tylko zbadac tarczyce.. ewetulanie zrobic z kwrwi na toxoplazmoze i cytomegalie..
    Zacznij powili obserwowac swoj cykl,
    zdrowe odzywianie unikanie papierosow i alkoholu.. w granicach rozsadku :)
    maz niech nie zazywa goracych kapieli i unika obcislych gatek :)

co do czestotliwosci to zalezy .. jak macie ochote to i codziennei :)
    jelsi chodzi o czestotliwosc- to jest ona wazna jelsi jest probelm u mezczyzny.

wiec poki podchodzicei do staran na lzuzie nie przejmujcie sie czy codziennie czy co drugi dzien.. ani pozaycjami czy nogami do gory :)
    wypijcie sobie czerwone winko , a maz na godzine przed <3 niech napije sie szklnke coli :) hehe podobno zwieksza ruchliwosc :)

A na koniec życze Wam żeby udało sie w I cyklu starań :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 23:57

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ