Pierwszy miesiąc starań pytania?
-
nick nieaktualnyHej przyszłe mamusie, jestem tu nowa, za miesiąć wychodzę za mąż i postanowiliśmy jeszcze z na narzeczonym starać się o dzidzi od następnego miesiąca:). Właśnie zaczął mi się okres i z moich obliczeń około 30czerwca zaczynamy działać.
Czy są tu kobietki które zaszły w ciąże za pierwszym razem?
Jak często kochałyście się z partnerami w dni płodne?
Czy po stosunku trzymałyście nogi do góry?
Czy są jakieś pozycje w których najłatwiej zajść w ciąże?
Czy kobitki które paliły od razu rzuciły nałóg przed staraniem się o dziecko?
Jestem żółtodziobem dziewczyny podzielcie się jakimiś opiniami, doświadczeniami, wesprzyjcie mnie! Pozdrawiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 13:32
Nona lubi tę wiadomość
-
1.Na pewno są takie które zaszły za pierwszym razem ale wiekszość stara ła sie kilka razy!
2.Jeśli chodzi o częstotliwość to zaleca sie co 2 dni!
3. Co do nóg to niektóre trzymały ale to zaden sposob :D
4. pozycje...komu jaka najlepsza!
5 . Co do papierosów to sie nie wypowiem bo sama nie pale..nie wiem..ale myśle ze najlepiej odłozyć już podczas starania
Pozdrawiam -
1madzia111 wrote:Hej przyszłe mamusie, jestem tu nowa, za miesiąć wychodzę za mąż i postanowiliśmy jeszcze z na narzeczonym starać się o dzidzi od następnego miesiąca:). Właśnie zaczął mi się okres i z moich obliczeń około 30czerwca zaczynamy działać.
Czy są tu kobietki które zaszły w ciąże za pierwszym razem?
Jak często kochałyście się z partnerami w dni płodne?
Czy po stosunku trzymałyście nogi do góry?
Czy są jakieś pozycje w których najłatwiej zajść w ciąże?
Czy kobitki które paliły od razu rzuciły nałóg przed staraniem się o dziecko?
Jestem żółtodziobem dziewczyny podzielcie się jakimiś opiniami, doświadczeniami, wesprzyjcie mnie! Pozdrawiam.
Madzia, przed staraniami zainteresuj się badaniami: p/ciała p/toxo, różyczce, TSH, ft3, ft4, antyTPO, antyTG oraz podstawowe morfologia, mocz i OB. Warto też zażywać kwas foliowy, aby zminimalizować pojawienie się wad cewy nerwowej u dziecka.
Powodzenia!Nona lubi tę wiadomość
-
Przed staraniami.. zalecane jest zrobenie cytologi
Zacznij lykac kwas foliowy i Twoj maz tez niech lyka razem z Toba
jesli masz regularne cykle to warto tylko zbadac tarczyce.. ewetulanie zrobic z kwrwi na toxoplazmoze i cytomegalie..
Zacznij powili obserwowac swoj cykl,
zdrowe odzywianie unikanie papierosow i alkoholu.. w granicach rozsadku
maz niech nie zazywa goracych kapieli i unika obcislych gatek
co do czestotliwosci to zalezy .. jak macie ochote to i codziennei
jelsi chodzi o czestotliwosc- to jest ona wazna jelsi jest probelm u mezczyzny.
wiec poki podchodzicei do staran na lzuzie nie przejmujcie sie czy codziennie czy co drugi dzien.. ani pozaycjami czy nogami do gory
wypijcie sobie czerwone winko , a maz na godzine przed niech napije sie szklnke coli hehe podobno zwieksza ruchliwosc
A na koniec życze Wam żeby udało sie w I cyklu starańWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 23:57
-