X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pierwszy miesiac z Castangusem
Odpowiedz

Pierwszy miesiac z Castangusem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Claudynek Debiutantka

Wysłany: 12 maja 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Czy której z was pomogły tabletki Castagnus już w pierwszym cyklu stosowania? Ostatnią miesiączkę miałam 12 kwietnia i 3 dni temu powinnam dostać kolejną ale poki co nie zapowiada sie. Dodam że cykle mam 26-28 dniowe i pierwszą tabletkę Castagnusa wzięlam ok 5dc. Robiłam test ciązowy w 28 dniu cyklu ale wyszedł negatywny. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Wiem ze 3 dni spoźnienia to mało ale staramy się z mężem o dziecko 2 lata i każde takie spoźnienie to nadzieja ze może tym razem sie udało. Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 00:05

• bilibili Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie Castangus z początku bardzo wydłużał cykl...
    Więc odstawiłam ;)

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
    [img][/img]6sut3e3k6nypft3a.png
  • Claudynek Debiutantka

Wysłany: 13 maja 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli spozniajacy sie okres to wina tych tabletek.. Dziekuje za odpowiedz :)

• monik123 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cykl się trochę wydłużył przy pierwszym cyklu brania castangusa, potem już wszystko wróciło do normy ;)

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś w pierwszym cyklu stosowania miała mniejszy trądzik i mniej bolesne piersi? Bo ja to zauważyłam i zastanawiam się czy to od Castagnusa :-)

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wydłużył cykl znacznie i na pewno miałam mniej bolesne i też mniej nabrzmiałe piersi.

Trądzik "hormonalny" bez zmian, czyli tuż po owulacji wyskakuje mi gdzieś 1 bolesna gula, czasem 3 mniejsze bolesne gule i utrzymują się prawie do okresu.

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi wrote:
    Mi wydłużył cykl znacznie i na pewno miałam mniej bolesne i też mniej nabrzmiałe piersi.

Trądzik "hormonalny" bez zmian, czyli tuż po owulacji wyskakuje mi gdzieś 1 bolesna gula, czasem 3 mniejsze bolesne gule i utrzymują się prawie do okresu.
    Dziękuję Krąsi za odpowiedź. Ja miałam zawsze całe plecy w trądziku zaraz po owu a w tym cyklu tylko 1 krostka na.. brodzie, więc postęp jest :-P no i zajad ale to pewnie przez brak witamin, które dopiero suplementuje.
    I zmniejszona wrażliwość na zapachy też w tym cyklu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 15:15

• Cichosza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie castagnus dał efekty, brzuch nie bolał jak zwykle bardzo złagodzil mi objawy przed @, teraz miałam miesiąc przerwy i znów od jutra biore:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cichosza, a u mnie po pierwszym cyklu zażywania bóle w pierwszym dniu miesiączki nie do wytrzymania :-/ chyba muszę poczekać, aż zadziała po tych 90 tabsach :-( mam taką nadzieję!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ