X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pik LH i brak śluzu płodnego
Odpowiedz

Pik LH i brak śluzu płodnego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jeanette27 Nowa

Wysłany: 1 grudnia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy pomimo braku śluzu płodnego i pozytywnego testu owulacyjnego mam jakieś szanse na zajescie w ciążę?
    Jestem trochę zaniepokojona tym, ze go nie mam, przed stosowaniem antykoncepcji hormonalnej miałam zawsze śluz płodny, a po odstawieniu tabletek miałam śluz płodny tylko w pierwszym cyklu, a w kolejnych 3 cyklach już nie występuje u mnie ten śluz płodny.

• suzume Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, sluz plodny może nie być widoczny 'na zewnatrz' ale tam w środku być. Masz na myśli że masz sucho, czy ze sluz Masz ale nie jest plodny czyli np kremowy, lepki, nie rozciagliwy? Próbowałaś brac olej z wiesiołka na poprawę sluzu? Są też przyjazne spermie lubrykanty które możesz używać żeby pomóc podczas zblizen.

ona 💁🏼‍♀️ 31 | on 🙋‍♂️ 56
    ❤️ bez zapezpieczenia od 2021
    Świadome starania od 04/24

✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml

✖️ USG - policystyczne jajniki

Czekamy na wyniki analizy nasienia 🥹🤞🏻
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ