Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plamienia przed @
Odpowiedz

plamienia przed @

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - nigdy nie plamiłam przed @ a dzieją się jakieś dziwne rzeczy?
    Sobota - jednorazowo przy wizycie w wc delikatnie różowy śluz na papierze + odrobinę czerwono-brązowej wydzieliny
    niedziela - raz różowy śluz + wieczorem czerwona wydzielina, ale to nie była czysta krew
    dziś/poniedziałek - brązowa wydzielina przy podcieraniu

Co to może oznaczać?

Jestem 29 dc, za @ za wcześnie bo mam powyżej 30 dniowe cykle, zresztą nigdy nie miałam czegoś takiego przed @.
    Jeśli owu miała miejsce (bo testy jej nie potwierdziły jednoznacznie) to wg śluzu i obliczeń miała miejsce tydzień temu w weekend.

Proszę o pomoc. Udać się z tym do gina? Jutro w nocy wyjeżdżamy na wakacje, więc musiałabym iść jutro na wizytę. Doradźcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2013, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bardzo obfite brązowe plamienia na dwa dni po ostatnim okresie...poszłam do gina i podejrzewał pilipy bo okazało się że mam jakąś "narośl" w macicy i do tego straszne bóle brzucha...kazał przyjśc na kolejną wizytę za 3 dni i wtedy juz nie było ani plamień ani bólu ani żadnych widocznych zmian w macicy...także nie wiem nadal co to było, choć gin mówi że raczej było to polip, ale sam nie mówił tego na 100% ponieważ nie miał okzaji potwierdzić swojej diagnozy

• eta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli masz możliwość iść do gina to zawsze najlepiej poradzić się lekarza. to co mogę doradzić Ci z mojej strony, to po pierwsze jeśli nie masz żadnych mocnych dolegliwości bólowych(koleżanka co wyżej napisała posta pisze o "strasznych bólach brzucha"więc lekarz konieczny bo to niepokojący objaw) to podejdź do tego spokojnie.
    jeśli owu była tydzień temu, może być to plamienie implantacyjne.
    może być to też plamienie przed zbliżającym się okresem, to że wcześniej plamień nie miałaś to nic nie znaczy, ja je mam od kilku miesięcy a wcześniej ich nie było. jeśli spada Ci temperatura to znaczy że miesiączka się zbliża,ovufriend mogł źle Ci wyznaczyc ovu,tym az tak bardzo sie nie sugeruj, skoro piszesz ze testy były niejednoznaczne. a jeśli to 29 dc to jest to możliwe,być może skrócił Ci się po prostu ten cykl, progesteron szybciej spadł niż zawsze - tak bywa.
    trzymaj sie ciepło :))

Aga_Andzia lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to byc poporstu plamienie okolowulacyjne, plamienie implantacyjne, polipy, nadzerka, zawirowania hormonalne....

ja mialam takie plamienia dwa dni w terminie @ i potem nic... wiec tez nie bardzo wiem oco biega...

• aga.just Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki. Jak do wieczora nadal coś będę widzieć to jutro umawiam się na wizytę

Puszysta - u Ciebie fasolka wg suwaka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2013, 12:13

• ecencia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nowe pytanie ale też w temacie plamień przed @. Od 21 do 26 dc miałam brązowe plamienia raz jaśniejsze raz ciemniejsze ale czy któraś z was miała podczas plamienia duże kawałki tkanki? Nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat, wszędzie tylko o skrzepach w czasie @. A to na pewno nie były skrzepy tylko taki nabłonek w sporych kawałkach (po rozciągnięciu około 3cm)

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enencia... idz do gina. tak baedzie najlepiej. bo to napewno nie jest normalne

• ecencia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizytę mam na 27 sierpnia :(

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    wizytę mam na 27 sierpnia :(
    ja bym przyspieszyla wizyte.

• ecencia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety mój ginekolog ma urlop

OlaOla lubi tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idz do innego

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ