X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienia przed miesiączka a zajście w ciążę
Odpowiedz

Plamienia przed miesiączka a zajście w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy któras z Was mimo plamień przed miesiączką zaszła w ciążę? :) Dodam, że wyniki hormonów idealne, USG również prawidłowe:) plamienia pojawily sie po ciąży która niestety zakonczyla sie lyzeczkowaniem.

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze plamię przed miesiączką tak ok 3 dni, w szczęśliwym cyklu również wystąpiło plamienie więc oczywiście nawet nie przypuszczałam że się udało :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Ja zawsze plamię przed miesiączką tak ok 3 dni, w szczęśliwym cyklu również wystąpiło plamienie więc oczywiście nawet nie przypuszczałam że się udało :)
    jejku to takie pocieszające :) przed pierwszą ciążą nigdy nie plamilam stad moje obawy o zajscie w ciaze ;)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dawno mialaś przeprowadzony zabieg?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniec marca tego roku :) bylam oczywiscie z tymi plamieniami u dwoch ginekologow i u endokrynologa i wszystko super a plamienia są :) lekarze sami rozkladaja rece :)

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    mnie co prawda jeszcze nie udało się zajść w ciąże - ale borykam się z problemem plamień przed okresem już ładnych parę lat, pojawiły się w zasadzie po odstawieniu tabletek anty (których tak na dobrą sprawę nie brałam w celach antykoncepcji )
    u mnie niestety plamienia trwają około tygodnia do samego okresu i też lekarze nie potrafią mi powiedzieć czym są spowodowane
    wiem tylko że po stymulacji owulacji plamienia były znacznie krótsze i mniej intensywne.

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz jakis czas temu, może poprostu organizm wszedł na "nowe tory" po tym poronieniu, przecież to była ciąża więc całkowicie nowy stan dla organizmu. A gin przepisywał luteinę albo duphastonwielu dziewczynom to pomagało

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi tak sie wydaje ze po prostu po ciazy cos mi sie zmienilo w organizmie ;) przepisana miałam luteine a pozniej duphaston ale nic to nie pomagalo :) progesteron w drugiej fazie cyklu tez mam ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    hej dziewczyny
    mnie co prawda jeszcze nie udało się zajść w ciąże - ale borykam się z problemem plamień przed okresem już ładnych parę lat, pojawiły się w zasadzie po odstawieniu tabletek anty (których tak na dobrą sprawę nie brałam w celach antykoncepcji )
    u mnie niestety plamienia trwają około tygodnia do samego okresu i też lekarze nie potrafią mi powiedzieć czym są spowodowane
    wiem tylko że po stymulacji owulacji plamienia były znacznie krótsze i mniej intensywne.

W końcu może nam sie uda mimo tych plamień ;) najgorsze jest to że jak się zaczynają tracę jakąkolwiek nadzieje na ciąże mimo że lekarze mówią że wcale tak nie musi byc :)

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaS1234 wrote:
    W końcu może nam sie uda mimo tych plamień ;) najgorsze jest to że jak się zaczynają tracę jakąkolwiek nadzieje na ciąże mimo że lekarze mówią że wcale tak nie musi byc :)

Też tak mam... przez co mam dwie załamki w każdym cyklu..bo najpierw jak pojawiają się plamienia a później jak przychodzi okres.

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • Kasia8383 Nowa

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie to samo :( juz drugi miesiac pojawilo sie plamienie 6,7 dnia fazy lutealnej potem nic i przed okresem znowu to samo :( Dodam ze nigdy tak nie mialam, macie jakieś sugestie??

Kasiula83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia8383 wrote:
    Dziewczyny u mnie to samo :( juz drugi miesiac pojawilo sie plamienie 6,7 dnia fazy lutealnej potem nic i przed okresem znowu to samo :( Dodam ze nigdy tak nie mialam, macie jakieś sugestie??
    a miałas badany progesteron?:)

• Agnessa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie plamienie od 2-3 lat, wyszla podwyzszona prolaktyna. Brałam 0,5 tabletki bromergonu nie pomogło.
    Progesteron zawsze wysoko. Niedawno zwiększyłam do 1 tabletki i dodatkowo wyleczyłam bakterie, którą hodowałam :) Plamienie jest teraz bardzo symboliczne albo prawie w ogóle.
    Mam ektopie, więc możliwe, że przez tą bakterię ona podkrwawiała, albo jednak większe zbicie prolaktyny zadziałało.

8p3os65geldj0vib.png
  • ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie a ja mam takie objawy od czasu kiedy urodziłam 1 dziecko. lekarz twierdzi ze tak czasem bywa. Mam niedoczynność tarczycy.

ona32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Witajcie a ja mam takie objawy od czasu kiedy urodziłam 1 dziecko. lekarz twierdzi ze tak czasem bywa. Mam niedoczynność tarczycy.
    tez tak mam po ciazy ktora poronilam i tez mam niedoczynnosc tarczycy... ehh moze faktycznie "cos " sie zmienilo w naszych organizmach po ciazy i nir jest to zwiazane z zadnymi nirprawidlowosciami :)

• Kasia8383 Nowa

Wysłany: 4 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie miałam

Kasiula83
  • Anetolek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja również mam plamienia przed miesiączką, pojawiły się 2 miesiąc po odstawieniu tabletek anty, dokładnie jak u sylwia1986. I rok to już się ciągnie, zawsze zaczyna się ok 19-22dc, potem troszkę mniej, przed @ znowu intensywniej.A okres to w sumie też plamienia, taki skąpy. Nikt nie jest w stanie powiedzieć dlaczego, hormony idealne, clo nie pomogło, progesteron doustnie też nie. Wcześniej, tzn przed tabl też miałam plamienia ok 2 dni przed @, i miałam zdiagnozowaną endometriozę szyjki macicy, po kilku ginekologach musiałam się nalatać, aż w końcu jeden profesorek specj. to rozpoznał. Podobno często daje takie objawy. Teraz się boję, że endometrioza mogła się dalej rozprzestrzenić. Za 2 tyg czeka mnie 1 wizyta w klinice niepłodności, mam nadzieję, ze tam doradzą jakieś badania...

Boże, daj mi te łaskę
    Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
    Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
    I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego.
  • Anetolek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Też tak mam... przez co mam dwie załamki w każdym cyklu..bo najpierw jak pojawiają się plamienia a później jak przychodzi okres.

Dziewczyny, u mnie załamka jest już tydzień po owu, jak przychodzi plamienie, wtedy już wiem, że nic z tego i nie muszę z napięciem czekać i myśleć - udało się czy nie...

Boże, daj mi te łaskę
    Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
    Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
    I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ