Plamienia przed miesiączka a zajście w ciążę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPosok82 wrote:Ja zawsze plamię przed miesiączką tak ok 3 dni, w szczęśliwym cyklu również wystąpiło plamienie więc oczywiście nawet nie przypuszczałam że się udało
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny
mnie co prawda jeszcze nie udało się zajść w ciąże - ale borykam się z problemem plamień przed okresem już ładnych parę lat, pojawiły się w zasadzie po odstawieniu tabletek anty (których tak na dobrą sprawę nie brałam w celach antykoncepcji )
u mnie niestety plamienia trwają około tygodnia do samego okresu i też lekarze nie potrafią mi powiedzieć czym są spowodowane
wiem tylko że po stymulacji owulacji plamienia były znacznie krótsze i mniej intensywne.01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwia1986 wrote:hej dziewczyny
mnie co prawda jeszcze nie udało się zajść w ciąże - ale borykam się z problemem plamień przed okresem już ładnych parę lat, pojawiły się w zasadzie po odstawieniu tabletek anty (których tak na dobrą sprawę nie brałam w celach antykoncepcji )
u mnie niestety plamienia trwają około tygodnia do samego okresu i też lekarze nie potrafią mi powiedzieć czym są spowodowane
wiem tylko że po stymulacji owulacji plamienia były znacznie krótsze i mniej intensywne.
W końcu może nam sie uda mimo tych plamień najgorsze jest to że jak się zaczynają tracę jakąkolwiek nadzieje na ciąże mimo że lekarze mówią że wcale tak nie musi byc -
AgnieszkaS1234 wrote:W końcu może nam sie uda mimo tych plamień najgorsze jest to że jak się zaczynają tracę jakąkolwiek nadzieje na ciąże mimo że lekarze mówią że wcale tak nie musi byc
Też tak mam... przez co mam dwie załamki w każdym cyklu..bo najpierw jak pojawiają się plamienia a później jak przychodzi okres.01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
nick nieaktualny
-
Ja mam takie plamienie od 2-3 lat, wyszla podwyzszona prolaktyna. Brałam 0,5 tabletki bromergonu nie pomogło.
Progesteron zawsze wysoko. Niedawno zwiększyłam do 1 tabletki i dodatkowo wyleczyłam bakterie, którą hodowałam Plamienie jest teraz bardzo symboliczne albo prawie w ogóle.
Mam ektopie, więc możliwe, że przez tą bakterię ona podkrwawiała, albo jednak większe zbicie prolaktyny zadziałało. -
nick nieaktualnyona32 wrote:Witajcie a ja mam takie objawy od czasu kiedy urodziłam 1 dziecko. lekarz twierdzi ze tak czasem bywa. Mam niedoczynność tarczycy.
-
Cześć dziewczyny! Ja również mam plamienia przed miesiączką, pojawiły się 2 miesiąc po odstawieniu tabletek anty, dokładnie jak u sylwia1986. I rok to już się ciągnie, zawsze zaczyna się ok 19-22dc, potem troszkę mniej, przed @ znowu intensywniej.A okres to w sumie też plamienia, taki skąpy. Nikt nie jest w stanie powiedzieć dlaczego, hormony idealne, clo nie pomogło, progesteron doustnie też nie. Wcześniej, tzn przed tabl też miałam plamienia ok 2 dni przed @, i miałam zdiagnozowaną endometriozę szyjki macicy, po kilku ginekologach musiałam się nalatać, aż w końcu jeden profesorek specj. to rozpoznał. Podobno często daje takie objawy. Teraz się boję, że endometrioza mogła się dalej rozprzestrzenić. Za 2 tyg czeka mnie 1 wizyta w klinice niepłodności, mam nadzieję, ze tam doradzą jakieś badania...Boże, daj mi te łaskę
Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego. -
sylwia1986 wrote:Też tak mam... przez co mam dwie załamki w każdym cyklu..bo najpierw jak pojawiają się plamienia a później jak przychodzi okres.
Dziewczyny, u mnie załamka jest już tydzień po owu, jak przychodzi plamienie, wtedy już wiem, że nic z tego i nie muszę z napięciem czekać i myśleć - udało się czy nie...Boże, daj mi te łaskę
Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego. -