X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienia śródcykliczne i adenomioza
Odpowiedz

Plamienia śródcykliczne i adenomioza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wiesiołek Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku zeszłego roku miałam ciążę pozamaciczną, a w 2022 r. poronienie zakończone lyzeczkowaniem i także cp. Od trzeciej ciąży plamienia w drugiej połowie cyklu, zdarzają się też plamienia po stosunku. Badania nic nie wykazały. Prawdopodobnie mam endometriozę i adenomiozę. Czy ja w ogóle mam szansę na zdrową ciążę? Moim zdaniem te plamienia bardzo źle rokują. Jestem załamana 😔😔😔 Jak myślicie, czy ja w ogóle mam szansę zostać matką?

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt Ci nie da 100% gwarancji. Powinnaś się udać do dobrej kliniki, wykonać histeroskopię, albo najlepiej laparoskopie i zdiagnozować się pod kątem endo/andeno, bo prawdopodobnie to nie diagnoza. Dziewczyny z takimi chorobami zachodzą w ciążę, naturalnie lub nie.

4 rok starań o pierwsze 👶
    👩 29 | 🧔 30 |
    AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
    🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
    🌟IVF #1 – 07.2024 → 2❄️
    FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
    🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02❄️5bb 👎
    FET 3.03❄️4bc + ❄️4bb 👎
    FET 21.07❄️2x4cc 👎
    FET 18.08❄️4bc + ❄️3bb 👎
    Został 1 ❄️
    Nie tracę wiary, bo serce wciąż pragnie.
  • Wiesiołek Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2024, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam histeroskopię z CD138, wynik ujemny. Endometriozę i adenomiozę zasugerował lekarz w trakcie USG w klinice przyczynowego leczenia niepłodności (nie robią tam in vitro). W ciążę zachodziłam bez problemu. Do ponownym starań przygotowuję się od wielu miesięcy. W planach badania drożności jajowodów lipiodolem, mam wypisane leczenie, między innymi progesteron od 3 dnia po owulacji. Jestem załamana plamieniami. Bo jak zarodek ma się zagnieździć, skoro ściółka macicy nie działa prawidłowo?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ