X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienia śródcykliczne i adenomioza
Odpowiedz

Plamienia śródcykliczne i adenomioza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wiesiołek Znajoma

Wysłany: 10 listopada, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku zeszłego roku miałam ciążę pozamaciczną, a w 2022 r. poronienie zakończone lyzeczkowaniem i także cp. Od trzeciej ciąży plamienia w drugiej połowie cyklu, zdarzają się też plamienia po stosunku. Badania nic nie wykazały. Prawdopodobnie mam endometriozę i adenomiozę. Czy ja w ogóle mam szansę na zdrową ciążę? Moim zdaniem te plamienia bardzo źle rokują. Jestem załamana 😔😔😔 Jak myślicie, czy ja w ogóle mam szansę zostać matką?

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt Ci nie da 100% gwarancji. Powinnaś się udać do dobrej kliniki, wykonać histeroskopię, albo najlepiej laparoskopie i zdiagnozować się pod kątem endo/andeno, bo prawdopodobnie to nie diagnoza. Dziewczyny z takimi chorobami zachodzą w ciążę, naturalnie lub nie.

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    FET 🔜 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Wiesiołek Znajoma

Wysłany: 11 listopada, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam histeroskopię z CD138, wynik ujemny. Endometriozę i adenomiozę zasugerował lekarz w trakcie USG w klinice przyczynowego leczenia niepłodności (nie robią tam in vitro). W ciążę zachodziłam bez problemu. Do ponownym starań przygotowuję się od wielu miesięcy. W planach badania drożności jajowodów lipiodolem, mam wypisane leczenie, między innymi progesteron od 3 dnia po owulacji. Jestem załamana plamieniami. Bo jak zarodek ma się zagnieździć, skoro ściółka macicy nie działa prawidłowo?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ