Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Plamienie, krwawienie przed spodziewanym terminem
Odpowiedz

Plamienie, krwawienie przed spodziewanym terminem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Baroliona Debiutantka

Wysłany: 29 października 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie wiedziałam gdzie wstawić post więc otworzyłam nowy. Jak trzeba będzie to usunę :) Cykle od prawie roku mam jak w zegarku co 29 dni. Od trzech miesięcy staramy się o dziecko. I od tego miesiąca zaczęłam mierzyć temperaturę.
    Nie wiem co się dzieje w tym miesiącu ale okres przyszedł przed terminem (5 dni). Pierwszy dzień plamiłam jasno różową krwią-wydzieliną. Kolejne dwa dni to raczej normalny ale skąpy okres, dzisiaj póki co znowu plamienie ale już bardziej brunatne. Cały czas boli mnie podbrzusze, jak na okres. Temperatura spadła w pierwszym dniu plamienia więc to nie ciąża. Od kilku dni co jakiś czas bardzo boli mnie lewy jajnik. Czuję jakby ktoś wbijał mi tam wielką igłę.
    Miesiąc temu byłam na USG i poza bardzo bardzo malutkim mięśniakiem, który rośnie na zewnątrz macicy wszystko było ok.
    Mieszkam w UK, tutaj dostać się do ginekologa graniczy z cudem, prywatnych nie ma a Polski ginekolog przyjmuje tylko kilka dni w miesiącu. Za miesiąc będę w Polsce, jakie badania polecacie zrobić? Będę wtedy w pierwszej połowie cyklu.
    Dziękuję z góry za każdą odpowiedź :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ