X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienie po owulacji.
Odpowiedz

Plamienie po owulacji.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Megi12341234 Znajoma

Wysłany: 14 czerwca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Mam taką sytuację:
    We wtorek (11.06) miałam potwierdzoną owulację na USG. pani doktor powiedziała, że jest to świeża owulacja. Maksymalnie wystąpiła w ciągu 24h. W ten sam dzień rano kuło mnie z lewej strony i też z tej strony wystąpiła owulacja. Wczoraj (piątek) wieczorem pojawiło się kilka kropel czystej krwi. Następnie dziś (sobota) ok godziny 9 niewiele brązowego śluzu i tak jest go w niewielkich ilościach do teraz czyli do godziny 11:30.
    Proszę doradźcie co mam z tym zrobić.
    Staramy się z mężem o dziecko już dłuższy czas. Owulacja naturalna.
    Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 11:32

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia po owulacji mogą się zdarzyć. Jedynie co, to możesz zbadać poziom progesteronu 7 dpo, jeśli będzie za niski poproś lekarza o włączenie tabletek.

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2)
  • Megi12341234 Znajoma

Wysłany: 15 czerwca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Plamienia po owulacji mogą się zdarzyć. Jedynie co, to możesz zbadać poziom progesteronu 7 dpo, jeśli będzie za niski poproś lekarza o włączenie tabletek.
    Tabletek na wyższy progesteron? Takich jak duphston?

Jeżeli plamienia po owulacji mogą się zdarzyć, to czy nawet jeśli było to 4/5 dni po niej jest ok?

7dni po - w tym przypadku będzie to wtorek?

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi12341234 wrote:
    Tabletek na wyższy progesteron? Takich jak duphston?

Jeżeli plamienia po owulacji mogą się zdarzyć, to czy nawet jeśli było to 4/5 dni po niej jest ok?

7dni po - w tym przypadku będzie to wtorek?
    Progesterone besins, luteina, utrogestan. Nie wiem, czy 4/5 dni po jest ok- nie jestem lekarzem. Jeżeli owulacja była 11.06, to 7 dni po wypada 18.06.

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2)
  • Megi12341234 Znajoma

Wysłany: 15 czerwca, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy takie leki rozregulują mój naturyzmu cykl?

• aszin Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli plamienia pojawiają się przez kilka dni po owulacji i będzie się to powtarzało w kolejnym cyklu, to warto iść do lekarza, żeby zlecił badania hormonalne i sprawdził, czy to np nie jest niedomoga lutealna. Nie da się tego stwierdzić po samych objawach.

Starania od 2023r.
    03.24 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ♂ Oligoteratozoospermia

🔜 IVF?
  • Clavdia Nowa

Wysłany: 17 czerwca, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam to samo, od owulacji aż do miesiączki plamienia, czasem to wyglądało nawet jak miesiączka. Lekarka mówiła że tak może być. Progesteron miałam w normie, okazało się że mam taką wrażliwą szyjkę na zmiany hormonalne. Po Ovitrelle miałam jeszcze większe plamienia i mimo to udało się zajść 🙂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ