Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne planowanie a leczenie nadzerki
Odpowiedz

planowanie a leczenie nadzerki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lauretta Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, staramy sie niecale pol roku, bez skutku jak na razie. Cytologie mialam robiona ok 8 m-cy temu - wynik II grupa z zapaleniem a przy tym nadzerka.Na ostatniej wizycie lekarz zaproponowal mi leczenie nadzerki kwasem (prawopodobnie solcogyn - nie podal nazwy) ale ze bylam swiezo po HSG i mialam lekkie krwawienie, zalecil zabieg przy nastepnej wizycie, twierdzac ze po zabiegu mozna wspolzyc. Mam pytanie do Was, czy ktoras miala leczona nadzerke tym kwasem i mogla wspolzyc w tym samym cyklu lub czy leczyla nadzerke przy planowaniu ciazy? Jesli tak to w jaki sposob. Dodam ze nie mam zadnych niepokojacych uplawow. Mieszkam w UK i w przyszlym tygodniu lece do Polski i caly czas zastanawiam sie czy wyleczyc ta nadzerke czy dac sobie na razie z nia spokoj i dzialac,nie chce sobie robic przerwy ze wzgledu na wiek - 35 prawie, Z gory dziekuje za wskazowki.

• moni_c Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi gin mówiła, to kobieta która stara się o dziecko, nie miała jeszcze dzieci to w żadnym wypadku nie powinna mieć wypalanej nadżerki.
    Dlaczego? niestety nie wiem. Mnie leczyła za pomocą jakiegoś kremu czy proszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2013, 13:48

lauretta lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam grupę I wcześniej na cytologii, a miałam już nadżerkę, ale ginekolog powiedział, że jestem młoda i że pomimo istnienia wielu metod, on uważa, że lepiej usunąć ją po porodzie

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi gin (poprzedni i ten do ktorego teraz chodze) powiedzieli, ze teraz gdy staram sie o dziecko i nigdy nie rodzilam, nie beda z tym nic robic, dopiero po porodzie... a nadzerke mam juz ladnych pare lat i jak dotychczas jedynie globulkami leczylam ten stan... cytologia roznie mi wychodzila, na przemian bylo ok, a za chwile znow stan zapalny :/ ponoc ciaza tez moze wyleczyc nadzerke, tylko najpierw trzeba w nia zajsc... :/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ