X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Planowanie ciąży
Odpowiedz

Planowanie ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agnieszka1324 Nowa

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem nowa na forum. Czy na forum są mamy które ważą troszkę więcej niż się powinno ? Oczywiście nie chciałam nikogo urazić. 5 lat temu urodziłam wczesniaczka ważyłam sporo do tego doszły problemy z nadciśnieniem. Bardzo chcieliśmy z mężem postarac się o drugiego dzidziusia jednak moja waga wynosi 110 kilo. Jestem na diecie i pod opieką dietetyka i wszystko jest na dobrej drodze do utraty zbędnych kilogramów. Czy są na grupie mamusie które zachodząc w ciąży ważyły podobnie jak ja ? Czy wasza ciąża i poród odbyły się bez komplikacji ? Czy wszystko skończyło się dobrze ? Czy lepiej zrzucić jeszcze parę kilogramów i dopiero pomyśleć o zajściu w ciążę ? Proszę o jakieś słowa otuchy. Dziękuję

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ