Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plodnosc po ciazy biochemicznej. Pomóżcie bo juz nic nie wiem .
Odpowiedz

Plodnosc po ciazy biochemicznej. Pomóżcie bo juz nic nie wiem .

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monia2017 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam pewien problem poniewaz w ostatnim cyklu przezylam ciaze biohemiczna. Z racji ze byla ona naprawde bardzo wczesna bo krwawienie pojawilo sie juz 35 dc postanowilismy z mezem po ustaniu krawienia zaczac dzialac nadal. Pierwszy raz kochalismy sie 7 dc gdyz przez dzien nie obserwowalam juz krwawienia. 8 dc i 9 bylo jeszcze tylko sluz podbarwiony na bardzo jasniutki brąz. Stosunki wiec w tym cyklu odbylismy kolejno 10dc, 12dc ×2 , 14dc ,15dc , 16dc , 18 dc, 19dc, 20 dc. Od 15 dc do 18dc mialam okropny bol podbrzusza i jajników, ale to tak mocny ze nawet musielismy zrezygnować ze stosunku gdyz bolalo nawet w trakcie. Balam sie nawet ze to jakies zapalenie i ten miesiac staran juz bedzie stracony , jednak po 3 dniach wszystko wrocilo do normy. Zawsze rozpoznawalam u siebie sluz plodny bez problemu, jednak teraz mialam z tym problem i domyslam sie ze poprostu bylo to spowodowane czestym wspolzyciem. Po powrocie z urlopu w dzien kiedy ustaly te silne bole pokusilam sie o zrobienie testu owulacyjnego na ktorym wyszly dwie mocne krechy ( byl to 18dc). 19 dc kolejny test wykazal rowniez dwie intensywne kreski . 20 dc testowa kreska byla juz jasniejsza. Dodam tez ze wlasnie wczoraj tj 20 dc pojawil sie znowu bol podbrzusza ale juz o mniejszym nasileniu i doszedl do tego rowniez bol, jakby to okreslic posladkow po bokach/ bioder, jak bym doslownie sie gdzies uderzyla albo upadla. Jestem strasznie zdezorientowana i nie wiem co o tym myslec. Zwlaszcza jesli chodzi o te silne bole miedzy 15 a 18 dc. I dlaczego bolalt mnie oba jajniki. Czy z tego cyklu moze wyjsc jeszcze cos dobrego czy raczej powinnam uznac go za stracony ? Wiem ze tekst mega dlugi ale mam nadzieje ze ktoras z Was przebrnie do konca i sie wypowie. Spotkala sie ktoras z Was z podobna sytuacja ? Czy bol obu jajnikow moze oznaczac ze z obu byla owulacja. Dodam tylko ze przed ciaza biohemiczna moje cykle byly w granicach 31/33 dni i mam juz dwoje dzieci, z czego w kazda ciaze zaszlam od razu za pierwszym razem i nie mialam z zadna problemow typu zagrożenia itp.

Monia2017
  • mamamarysi Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym cyklu po biochemicznej szczęśliwie zaszłam w ciążę :-) powodzenia!

Marysia 21.12.2016

c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy cykl po ciąży biochemicznej był bezowulacyjny. W kolejnym zaszłam w ciążę. Wg znajomego naprotechnologa wczesne poronienie dobrze wróży kolejnej ciąży.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Monia2017 Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamarysi wrote:
    Ja w pierwszym cyklu po biochemicznej szczęśliwie zaszłam w ciążę :-) powodzenia!
    A jak to powinno sie liczyc? Bo ja przyznam szczerze ze troche sie pogubilam w tym. Pierwszy cykl po biochemicznej liczycie od tego krwawienia ( mikroporonienia ) czy od nastepnego krwawienia po wczesnym poronieniu? Duzo osob mowi ze jesli jest tak wczesna ciaza to liczy sie to krwawienie jako poprostu opozniona miesiaczke i kolejny cykl .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 08:59

Monia2017
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie od "tego krwawienia", które należy traktować jako opóźnioną miesiączkę.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Monia2017 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka81 wrote:
    Zdecydowanie od "tego krwawienia", które należy traktować jako opóźnioną miesiączkę.

O kurcze to choc troche juz mi to wytlumaczylas bo zauwazylam ze ile osob to tyle opini.

Monia2017
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ