X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Płyn w zatoce Duglasa.Jak to z nim jest?
Odpowiedz

Płyn w zatoce Duglasa.Jak to z nim jest?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, występuje po owulacji... ale przez jakiś krótki czas.. więc owulacje mogłaś mieć nawet w 20 dc i już w 29 dc mógł zniknąć, taka kolej rzeczy ;)
    ja znów należę do takich osób że płyn szybko mi nie znika...
    i kiedy byłam w ciąży wystraszyłam sie na pierwszej wizycie.. gdzieś w 4 tyg byłam, bo wróżyło to ciążę pozamaciczną, ale na szczęście to była moja taka tylko "uroda" :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może być, ale nie koniecznie.. zależy w jakim stopniu jest ciąża.. jedynie jest szansa na pęcherzyk ciążowy, ale ja głównie poszłam do ginekologa z tego względu że czułam infekcje "tam na dole" i chciałam jakieś leki..
    a przy okazji zobaczyłam pęcherzyk ale miałam dużo płynu właśnie.. i Gin kazał zrobić pierwszą betę i drugą do porównania żeby wyjaśnić wszystko :)
    Ja gdzieś byłam ponad 20 dni po owulacji ( wnioskuje po skoku temperatury no i objawach, śluzie)
    a pro po słyszałam że płyn nawet bardzo szybko znika.. więc się nie przejmuj aby :) a naczytałam się dużo bo wtedy się ostro wystraszyłam :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu mogła być a płynu nie stwierdził bo widocznie już znikł..
    przykro mi że torbiel się pojawiła i oczywiście trzymam kciuki za nowy cykl, aby okazał się szczęśliwy :)

Morisek28 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ