X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początek starań
Odpowiedz

Początek starań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wika2804 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , mam na imię Wiktoria i mam w kwietniu 22 lata 🤗 Jestem tutaj nowa . Mam pytanie do doświadczonych już tutaj w temacie starań o pierwsze dziecko 😊 Do niedawna jeszcze prowadziłam dość stresujący tryb życia, połączony z aktywnością fizyczną na siłowni . Postanowiłam trochę zwolnić. Zadbać o swoje zdrowie ,nie tylko formę i kondycję. Zrobiłam sobie morfologię i tsh podczas wirusa opryszczki. Wyniki miałam typowe wykazujące zapalenie wirusowe (chodzi tylko i wyłącznie o limfocyty i neutrofile) reszta pomiarów były jak najbardziej w normie ,łącznie z elektrolitami. Moje tsh tylko wyszło 2.68 . Strasznie się zaczelam martwić ,bo szczerze mówiąc unikałam soli chodząc na siłownię , nie jadam ryb praktycznie- dopiero od niedawna zaczęłam.. Boje się że ten wynik tsh świadczy o niedoborze jodu oraz zwyczajnym przemęczeniu organizmu. Dodam , że nie mam żadnych objawów wskazujących na odczyn chorobowy tarczycy. Mimo wszystko ze strachu zapisałam się na usg tarczycy dla swojej pewności. Stąd moje pytanie kochane ,o jakąkolwiek pomoc proszę 🙏 Czy lepiej może przed planowaną ciążą
    (w granicy 2 miesięcy) zakupić sobie preparat z witaminami i kwasem foliowym ? Czasami jest stosowany i przynosi efekty oraz uzupełnia różne niedobory. Trochę martwi mnie to tsh 2.68 :( Mam też na pewno niedobór witaminy D ,ale już zaczęłam działać i uzupełniam jak tylko mogę . Niestety nie mogę nawet zrobić sobie morfologii teraz żeby porównać wyniki sprzed 2 miesięcy,przez obecną sytuacje (koronawirus) . Co byście zrobiły w moim przypadku ?
    Niestety też przez około 3 miesiące borykam się z helicobacterem ..jest to uciążliwe ,test z krwi wyszedł dodatni i zamierzam pierw przeleczyc się antybiotykami ,a po pełnym wyzdrowieniu zacząć starania. Mimo , iż ginekolog z mojego miasta powiedział mi że helicobacter nie zaszkodzi dziecku, ale nie poprawi ,a raczej da uciążliwsze dolegliwości w czasie ciąży. Kochane ,liczę bardzo na waszą pomoc i doświadczenie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 18:47

✳️22 lata
    ✳️Tsh - 3.78(0.4- 4.5)
    ✳️Ft4 - 1.28 (0.93 - 1.7)
    ✳️Ft3 - 3.59 (2- 4.4)
    ✳️ Ferrytyna- 12.64 (13-150)
    Anty-tpo- 24 (0-34)
    Anty-tg -355 (0-115)😭
    ✳️ Homocysteina - w super normie
    ✳️ Brak objawów wskazujących na problemy z tarczycą
    ✳️ Nadmierny stres (staram się z nim walczyć)
    ✳️Od 05.2020 - suplementacja wit.C , pikolinian cynku, Wit.B , wiesiołek , wit.d3 K2 MK7 , selenium 100mcg
    ❗Czerwiec 2020 - rozpoczęcie starań ❗

25.08
    Tsh - 1.43
    Ft4- 1.40
    Ft3- 2.89
    Anty-tg - 70 🤗
    Anty-tpo - 13
    29.08 ⏸️ 🥺♥️♥️♥️
    Euthyrox 37.5
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 13:41

Wika2804 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Wika2804 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Preparaty z witaminami i kwasem foliowym są wskazane. Pregna Start jest fajna, zawiera też jod 🙂 ja jadłam folik i ovarin- skrócił cykle i czułam że jajniki pracują pełną parą.
    Co do helicobacter to nie wiem, czy wynik z krwi jest wiarygodny. Bo robiłaś przeciwciała tylko?

Lekarz potwierdził , że podwyższenie leukocytów nieznacznie i obniżenie neutrofili jest jak najbardziej związane z wirusem opryszczki. Tsh raczej nic nie ma wspólnego z tym wirusem. Test na helicobactera robiłam dwa razy i był pozytywny. Mam 7 na 8 obiawow . Doraźnie stosuje leki typu cortrolloc , mesopral i póki co od trzech dni nie mam takich nie biorę leków, nie mam boli nadbrzusza . Rodzinna powiedziała , że kiedy znów będę miała obiawy mam zacząć brać lek ,ale i tak gastroskopia mnie nie ominie - to jest podstawa do antybiotykoterapii niestety

✳️22 lata
    ✳️Tsh - 3.78(0.4- 4.5)
    ✳️Ft3 - 3.59 (2- 4.4)
    Anty-tpo- 24 (0-34)
    Anty-tg -355 (0-115)😭
    ✳️Od 05.2020 - suplementacja wit.C , pikolinian cynku, Wit.B , wiesiołek , wit.d3 K2 MK7 , selenium 100mcg

25.08
    Tsh - 1.43
    Ft4- 1.40
    Ft3- 2.89
    Anty-tg - 70 🤗
    Anty-tpo - 13
    29.08 ⏸️ 🥺♥️♥️♥️
    Euthyrox 37.5
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 13:41

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Wika2804 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Jeśli ten test wykrywał przeciwciała to mówi z jedynie o tym, że kiedyś miałaś kontakt z tą bakterią, niekoniecznie musisz ją mieć dalej w żołądku🙂 Dlatego musisz mieć gastroskopię, zanim lekarz włączy leczenie. Leczenie jest uciążliwe, chyba przyjmuje się trzy antybiotyki na raz przez parę tygodni.

Nie nie, test wykrywał obecność helicobactera w żołądku , nie przeciwciała . Pytałam się o wiarygodność testu ,lekarza nie farmaceuty - test wiarygodny jest. Można też oddechowy zrobić on też jest podobno bardzo dobry

Iryska lubi tę wiadomość

✳️22 lata
    ✳️Tsh - 3.78(0.4- 4.5)
    ✳️Ft3 - 3.59 (2- 4.4)
    Anty-tpo- 24 (0-34)
    Anty-tg -355 (0-115)😭

25.08
    Tsh - 1.43
    Ft4- 1.40
    Ft3- 2.89
    Anty-tg - 70 🤗
    Anty-tpo - 13
    29.08 ⏸️ 🥺♥️♥️♥️
    Euthyrox 37.5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ