Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początek starań
Odpowiedz

Początek starań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wika2804 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , mam na imię Wiktoria i mam w kwietniu 22 lata 🤗 Jestem tutaj nowa . Mam pytanie do doświadczonych już tutaj w temacie starań o pierwsze dziecko 😊 Do niedawna jeszcze prowadziłam dość stresujący tryb życia, połączony z aktywnością fizyczną na siłowni . Postanowiłam trochę zwolnić. Zadbać o swoje zdrowie ,nie tylko formę i kondycję. Zrobiłam sobie morfologię i tsh podczas wirusa opryszczki. Wyniki miałam typowe wykazujące zapalenie wirusowe (chodzi tylko i wyłącznie o limfocyty i neutrofile) reszta pomiarów były jak najbardziej w normie ,łącznie z elektrolitami. Moje tsh tylko wyszło 2.68 . Strasznie się zaczelam martwić ,bo szczerze mówiąc unikałam soli chodząc na siłownię , nie jadam ryb praktycznie- dopiero od niedawna zaczęłam.. Boje się że ten wynik tsh świadczy o niedoborze jodu oraz zwyczajnym przemęczeniu organizmu. Dodam , że nie mam żadnych objawów wskazujących na odczyn chorobowy tarczycy. Mimo wszystko ze strachu zapisałam się na usg tarczycy dla swojej pewności. Stąd moje pytanie kochane ,o jakąkolwiek pomoc proszę 🙏 Czy lepiej może przed planowaną ciążą
    (w granicy 2 miesięcy) zakupić sobie preparat z witaminami i kwasem foliowym ? Czasami jest stosowany i przynosi efekty oraz uzupełnia różne niedobory. Trochę martwi mnie to tsh 2.68 :( Mam też na pewno niedobór witaminy D ,ale już zaczęłam działać i uzupełniam jak tylko mogę . Niestety nie mogę nawet zrobić sobie morfologii teraz żeby porównać wyniki sprzed 2 miesięcy,przez obecną sytuacje (koronawirus) . Co byście zrobiły w moim przypadku ?
    Niestety też przez około 3 miesiące borykam się z helicobacterem ..jest to uciążliwe ,test z krwi wyszedł dodatni i zamierzam pierw przeleczyc się antybiotykami ,a po pełnym wyzdrowieniu zacząć starania. Mimo , iż ginekolog z mojego miasta powiedział mi że helicobacter nie zaszkodzi dziecku, ale nie poprawi ,a raczej da uciążliwsze dolegliwości w czasie ciąży. Kochane ,liczę bardzo na waszą pomoc i doświadczenie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 18:47

✳️22 lata
    ✳️Tsh - 3.78(0.4- 4.5)
    ✳️Ft4 - 1.28 (0.93 - 1.7)
    ✳️Ft3 - 3.59 (2- 4.4)
    ✳️ Ferrytyna- 12.64 (13-150)
    Anty-tpo- 24 (0-34)
    Anty-tg -355 (0-115)😭
    ✳️ Homocysteina - w super normie
    ✳️ Brak objawów wskazujących na problemy z tarczycą
    ✳️ Nadmierny stres (staram się z nim walczyć)
    ✳️Od 05.2020 - suplementacja wit.C , pikolinian cynku, Wit.B , wiesiołek , wit.d3 K2 MK7 , selenium 100mcg
    ❗Czerwiec 2020 - rozpoczęcie starań ❗

25.08
    Tsh - 1.43
    Ft4- 1.40
    Ft3- 2.89
    Anty-tg - 70 🤗
    Anty-tpo - 13
    29.08 ⏸️ 🥺♥️♥️♥️
    Euthyrox 37.5
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 13:41

Wika2804 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Wika2804 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Preparaty z witaminami i kwasem foliowym są wskazane. Pregna Start jest fajna, zawiera też jod 🙂 ja jadłam folik i ovarin- skrócił cykle i czułam że jajniki pracują pełną parą.
    Co do helicobacter to nie wiem, czy wynik z krwi jest wiarygodny. Bo robiłaś przeciwciała tylko?

Lekarz potwierdził , że podwyższenie leukocytów nieznacznie i obniżenie neutrofili jest jak najbardziej związane z wirusem opryszczki. Tsh raczej nic nie ma wspólnego z tym wirusem. Test na helicobactera robiłam dwa razy i był pozytywny. Mam 7 na 8 obiawow . Doraźnie stosuje leki typu cortrolloc , mesopral i póki co od trzech dni nie mam takich nie biorę leków, nie mam boli nadbrzusza . Rodzinna powiedziała , że kiedy znów będę miała obiawy mam zacząć brać lek ,ale i tak gastroskopia mnie nie ominie - to jest podstawa do antybiotykoterapii niestety

✳️22 lata
    ✳️Tsh - 3.78(0.4- 4.5)
    ✳️Ft3 - 3.59 (2- 4.4)
    Anty-tpo- 24 (0-34)
    Anty-tg -355 (0-115)😭
    ✳️Od 05.2020 - suplementacja wit.C , pikolinian cynku, Wit.B , wiesiołek , wit.d3 K2 MK7 , selenium 100mcg

25.08
    Tsh - 1.43
    Ft4- 1.40
    Ft3- 2.89
    Anty-tg - 70 🤗
    Anty-tpo - 13
    29.08 ⏸️ 🥺♥️♥️♥️
    Euthyrox 37.5
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 13:41

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Wika2804 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Jeśli ten test wykrywał przeciwciała to mówi z jedynie o tym, że kiedyś miałaś kontakt z tą bakterią, niekoniecznie musisz ją mieć dalej w żołądku🙂 Dlatego musisz mieć gastroskopię, zanim lekarz włączy leczenie. Leczenie jest uciążliwe, chyba przyjmuje się trzy antybiotyki na raz przez parę tygodni.

Nie nie, test wykrywał obecność helicobactera w żołądku , nie przeciwciała . Pytałam się o wiarygodność testu ,lekarza nie farmaceuty - test wiarygodny jest. Można też oddechowy zrobić on też jest podobno bardzo dobry

Iryska lubi tę wiadomość

✳️22 lata
    ✳️Tsh - 3.78(0.4- 4.5)
    ✳️Ft3 - 3.59 (2- 4.4)
    Anty-tpo- 24 (0-34)
    Anty-tg -355 (0-115)😭

25.08
    Tsh - 1.43
    Ft4- 1.40
    Ft3- 2.89
    Anty-tg - 70 🤗
    Anty-tpo - 13
    29.08 ⏸️ 🥺♥️♥️♥️
    Euthyrox 37.5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ