Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki bardzo dziewczyny 🥰 na facelle tez przebija kreseczka a tak jak mówiłam ja nigdy nawet cienia cienia cienia nie miałam,
Jutro jestem w trasie ale jak się uda to zrobię betę gdzieś w diagu po drodze 😀Milixx, Domi_naturelover, Karina123, Aneta2506, Gwiazdeczka 93, Emii, Sparky, Blondyna.B, Dominika96, Mgdra, Lexia, Katsy, Gravity, Kira, Koteczka82, Moniika, karm3lka, milam, MMimi, Lidia, Ancalime, Zagadka919, DeLaCruz, Paulina1106 lubią tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
tylko_czytam wrote:Dzięki bardzo dziewczyny 🥰 na facelle tez przebija kreseczka a tak jak mówiłam ja nigdy nawet cienia cienia cienia nie miałam,
Jutro jestem w trasie ale jak się uda to zrobię betę gdzieś w diagu po drodze 😀💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Ja sobie podczytuję forum gotując obiad i z wysokości blatu kuchennego od razu widzę tą kreskę 😊 trzymam kciuki 😊
Domi_naturelover ja bym leciała zobaczysz trochę słońca, pięknych widoków, z pewnością odpoczniecie 😊Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
tylko_czytam wrote:Dzięki bardzo dziewczyny 🥰 na facelle tez przebija kreseczka a tak jak mówiłam ja nigdy nawet cienia cienia cienia nie miałam,
Jutro jestem w trasie ale jak się uda to zrobię betę gdzieś w diagu po drodze 😀 -
Jutro jestem w trasie ale jak się uda to zrobię betę gdzieś w diagu po drodze 😀👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualnytylko_czytam wrote:Dzięki bardzo dziewczyny 🥰 na facelle tez przebija kreseczka a tak jak mówiłam ja nigdy nawet cienia cienia cienia nie miałam,
Jutro jestem w trasie ale jak się uda to zrobię betę gdzieś w diagu po drodze 😀 -
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Skorpionka91 wrote:Gratulacje 🥰❤️ beta koniecznie może w trasie się uda
A może jest tu ktoś z Gliwic/ Katowic i podpowie gdzie jutro zrobić betę najlepiej żeby wyniki były tego samego dnia 😀 diag enigmatycznie wpisuje ze ma otwarte w soboty ale pobranie materiału pon-pt 🤷🏻♀️
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
tylko_czytam wrote:A może jest tu ktoś z Gliwic/ Katowic i podpowie gdzie jutro zrobić betę najlepiej żeby wyniki były tego samego dnia 😀 diag enigmatycznie wpisuje ze ma otwarte w soboty ale pobranie materiału pon-pt 🤷🏻♀️
Jak masz gdzieś luxmed to robia i wyniki sa zawsze tego samego dnia nawet w sobote -
tylko_czytam wrote:A może jest tu ktoś z Gliwic/ Katowic i podpowie gdzie jutro zrobić betę najlepiej żeby wyniki były tego samego dnia 😀 diag enigmatycznie wpisuje ze ma otwarte w soboty ale pobranie materiału pon-pt 🤷🏻♀️💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Tylko_czytam Widać 🤗❤️ koniecznie dawaj nam znać z jutrzejszej bety ☺️🤗
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
tylko_czytam wrote:A może jest tu ktoś z Gliwic/ Katowic i podpowie gdzie jutro zrobić betę najlepiej żeby wyniki były tego samego dnia 😀 diag enigmatycznie wpisuje ze ma otwarte w soboty ale pobranie materiału pon-pt 🤷🏻♀️
Ja robiłam u nich betę ale w tygodniu w Bytomiu. Wyniki miałam tego samego dnia koło 14 nawet 😉 zadzwoń dopytaj najlepiej. W Gliwicach mają kilka punktów pobrańtylko_czytam lubi tę wiadomość
-
Jutro jestem w trasie ale jak się uda to zrobię betę gdzieś w diagu po drodze 😀
Mam pytanie odnośnie clo. Czy w pierwszym cyklu z nim miałaś już ładną owulacje?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Tak miałam, były piękne 3 pecherzyki
Teraz tez były 3 i podejrzewam ze była podwójna owulacja bo jeden pęknięty potwierdzony monitoringiem był 15 dni temu, a to są chyba za słabe kreski na 15dpo wiec musiała być druga owu
PS brałam po 1 tabletce od 5-10dc
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
Jutro jestem w trasie ale jak się uda to zrobię betę gdzieś w diagu po drodze 😀
Koniecznie zrób jak tylko dasz radę. Ja bym oszalała do poniedziałku 😂
Trzymam kciuki 💚🍀🤞tylko_czytam lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Morfologia 0, a jak reszta parametrów? Wiesz ogólnie oni nie badaja wszystkich plemnikow, sa tutaj dziewczyny ktore sa w ciąży właśnie z takiej morfologii 0. Takze wszystko jest możliwe. Co do supli to musisz zrobic rozeznanie co bedzie najlepsze dla twojego męża. Pamietajac o tym, że nie kazdemu moze to samo służyć. Dlatego najlepiej zrobić rozeznanie samemu i dobrać suple na te parametry, ktore macie niskie. Wszystko da sie poprawić
Dzięki dziewczyny za wasze odpowiedzi. Ostatnio jestem w niedoczasie i nie mogę was nadrobić. Ten lekarz to jakiś koleś z kliniki leczenia niepłodności, opinii o nim nie czytałam tylko wzięłam kto szybciej dostępny. Mój ginekolog z kolei stwierdził żeby nie brać żadnych suplementów tylko najpierw zrobić jakieś tam badanie dodatkowe nasienia bo suplementy mogą mu zaszkodzić. No ale jak ten androlog stwierdził że nic nie trzeba to w to mu graj. Nie zamierza ponawiać badania nasienia bo źle wspomina poprzednie.
Poza morfologią wszystko inne ma w normie, nawet dfi nienajgorsze. Brał suple (koenzym Q10, bright -taki kompleks witamin b metylowanych, dha) , ale źle się po nich czuł. Nie wiem co konkretnie mu nie służy i jak dobrać takie które będzie dobrze tolerował.
Uff, skończyłam, sorry za przydługi wywód. -
Okinny wrote:Milam, ja bym poszła do kogoś innego. Mój 8 lat temu dostał od androloga (profesora) informacje, że "nic z tego nie będzie", a ja właśnie wtedy zaszłam w ciążę. Teraz spedzilismy na wizycie u innego androloga prawie godzinę i dostaliśmy listę 10 bodaj suplementów i sporo ważnych informacji (jak np. że zła fragmentacja oznacza brak ciąży albo wczesne poronienia, a nie wady płodu).
O widzisz, dzięki że to napisałaś, zastanawiało mnie z tą złą fragmentacją, co jak taki uszkodzony plemnik zapłodni jajko. To teraz już wiem.