X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Podejrzenia
Odpowiedz

Podejrzenia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Michurek Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tutaj po raz pierwszy. Pytanie też zapewnie już padło. Czy któraś z Was nie miała żadnych objawów miesiączki przed jej terminem? Zazwyczaj tydzień przed zaczyna mnie boleć brzuch i piersi tym razem nic, jedynie dzisiaj śliny ból w podbrzuszu dosłownie przez parę sekund. Przyznam, że w 6, 12 i 13 dniu cyklu (mam 28 dniowe cykle) wspolzylam z chłopakiem bez zabezpieczeń. Parę dni później czułam klocie w lewym jajniku, potem doszły zawroty głowy, a teraz zmęczenie i czasem mdłości w środku dnia. Czy to może prognozowac dobra nowinę? Serdecznie dziękuję za odpowiedź

MoniAa
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michurek wrote:
    Witam, jestem tutaj po raz pierwszy. Pytanie też zapewnie już padło. Czy któraś z Was nie miała żadnych objawów miesiączki przed jej terminem? Zazwyczaj tydzień przed zaczyna mnie boleć brzuch i piersi tym razem nic, jedynie dzisiaj śliny ból w podbrzuszu dosłownie przez parę sekund. Przyznam, że w 6, 12 i 13 dniu cyklu (mam 28 dniowe cykle) wspolzylam z chłopakiem bez zabezpieczeń. Parę dni później czułam klocie w lewym jajniku, potem doszły zawroty głowy, a teraz zmęczenie i czasem mdłości w środku dnia. Czy to może prognozowac dobra nowinę? Serdecznie dziękuję za odpowiedź

Żadna z nas niestety nie jest wróżką, a uwierz, że każda by chciała. Wówczas nie stękałybyśmy nad milionem swoich objawów. :P

Jeśli jesteś już po dniu spodziewanej miesiączki, zrób test. Jeśli nie, to poczekaj do tego dnia i wtedy zrób test.
    Ewentualnie mniej więcej w 12 dniu po dniu, w którym spodziewasz się, że miałaś owulację zrób test z krwi betaHCG w pobliskim labolatorium. Koszt takiego badania to max. 40zł. U mnie w labo 39zł.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;) rozumiem ze staracie się o malucha? (moze pytanie wydawać sie dziwne ale nie zawsze tak przecież jest ;) ) ;) mogłabyś udostępnić swój wykres? (jest taka możliwość pod wykresem trzeba ustawić widoczność dla wszystkich).
    Czy nie prowadzisz obserwacji?
    Jesli faktycznie masz równo 28dniowe to owulacje powinnaś mieć 14dc. Plemniki z 13dc powinny spokojnie przetrwać do następnego dnia ;)
    A teraz w którym dniu cyklu jesteś? Bo tego nie napisałaś (tylko ze ok tydzien przed okresem) ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Michurek Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, mam dzisiaj 28dc. A na wykresie nie ma za bardzo na co patrzeć, bo dosłownie wczoraj zaczęłam większą obserwacje i zapis. I tak, staramy się o malucha:)

MoniAa
  • Michurek Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, wiem, że nie jesteśmy wróżkami, ale miałam nadzieję, że któraś miała coś podobnego i akurat się udało. Pocirszyloby mnie to troszkę :p dzisiaj bądź jutro mam dostać @ więc za parę dni wykonam test, jak jej dalej nie będzie. Jeden już robiłam, ale chyba było za wcześnie bo wyszedł negatywnie

MoniAa
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michurek wrote:
    Magda, wiem, że nie jesteśmy wróżkami, ale miałam nadzieję, że któraś miała coś podobnego i akurat się udało. Pocirszyloby mnie to troszkę :p dzisiaj bądź jutro mam dostać @ więc za parę dni wykonam test, jak jej dalej nie będzie. Jeden już robiłam, ale chyba było za wcześnie bo wyszedł negatywnie

No ja bym jutro rano zrobiła żółtego bobotesta z Rossmanna.
    A jeśli chodzi o dziwne rzeczy, to ja jestem teraz w takiej dziwnej sytuacji i najpewniej przesunęła mi się owulacja, zamiast w 19dc przesunęła się na 22/23 i czekam do jutra z testem i zobaczymy co to będzie.

Który to Twój cykl starań? Wpisać Cię jutro na testowanie?
    U mnie w stopce znajdziesz listę testerek na grudzień i na styczeń - wpadaj też do nas na wątek!

No i trzymam kciuki za ||

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 12:57

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Michurek Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie bym zrobiła już jutro, ale poczekam z cztery dni jeszcze. Koleżance wyszedł negatyw jak robiła test w dniu spodziewanej @, więc zaczekam :p dopiero drugi cykl. Dzięki bardzo :)

MoniAa
  • Michurek Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ dalej nie widać, termin spodziewany już minął. Warto już zrobić test, czy jeszcze zaczekać?

MoniAa
  • lollla7 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze tej cierpliwości z początku :D dwie krechy ? :)

Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
    Czekamy na naszą królewnę :)
    ckaiskjodu7g6dj5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ