X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Podróż z noworodkiem
Odpowiedz

Podróż z noworodkiem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martyna185 Nowa

Wysłany: 22 października 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Mam taki dylemat ponieważ z mężem staraliśmy się o dziecko przez ostatnie 2 miesiące ale póki co się nie udało, w tym miesiącu też bardzo byśmy chcieli spróbować ale w przyszłym roku w sierpniu mój jedyny brat się żeni i bardzo ważne dla mnie jest być na tym weselu, mój mąż zresztą będzie świadkiem. Mieszkamy w Niemczech i jeżeli by nam się udało w tym miesiącu to wypadałoby że urodzę 3 tygodnie przed tym weselem.. nie wiem czy z tak małym dzieckiem możliwa by była podróż do Polski ? Czy lepiej sobie odpuścić i spróbować jakoś w przyszłym roku.. a może urodzić w Polsce z tym że też nie mam pojęcia czy tak się da na sam poród zjechać do Polski a całą ciążę prowadzić tutaj i jak potem z papierami.. trochę mnie to przerasta i normalnie to bym się nie zastanawiała tylko spróbowała dopiero na wiosnę, ale.. mam 28 lat i od dawna chciałam mieć dziecko, czuje że już najwyższa pora i nie chce czekać bo wiadomo że nie jest to takie proste.. Czy któraś z was miała podobnie, tzn jechała taki kawał drogi z maluchem lub jedynie rodziła w Polsce ? Bardzo proszę o jakieś rady. Dziękuję :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ