SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Polip

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2025, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy miała któraś z Was polip/ polipy i to było kluczem do zajścia w ciążę? Faktycznie polip tak bardzo może utrudniać zajście w ciążę?
    Byłam po raz pierwszy u ginekologa w klinice niepłodności i stwierdziła że mogę mieć polipa i dlatego mam plamienia między miesiączkami ale nie może tego w 100% powiedzieć bo byłam po owulacji i endometrium było grube.
    A teraz jak nigdy jak mam dostać okres to już 2 dni skąpe krwawienie…

👩‍🦳27 👱🏻‍♂️ 29
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 Aktualnie 1.4
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    luty 2026 RTG HSG niedrożne jajowody
    Maj 2026 SONO HSG niedrożne jajowody
    Sierpień 2026 laparoskopia drożne jajowody ✋🏻

Problem: leniwe plemniki 🫣
    Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2025, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz polipa, to na Twoim miejscu brałabym pod uwagę ewentualność stanu zapalnego endometrium. Polip często go powoduje. Warto zrobić histeroskopię (nawet minihisteroskopię, tzw. office) i sprawdzić markery stanu zapalnego CD138 (przy okazji podczas histeroskopii można niekiedy usunąć polip). Stan zapalny endometrium istotnie obniża szanse zanieżdżenia, więc polip jak najbardziej może być przyczyną problemów.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ