X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Polip

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kindzaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy miała któraś z Was polip/ polipy i to było kluczem do zajścia w ciążę? Faktycznie polip tak bardzo może utrudniać zajście w ciążę?
    Byłam po raz pierwszy u ginekologa w klinice niepłodności i stwierdziła że mogę mieć polipa i dlatego mam plamienia między miesiączkami ale nie może tego w 100% powiedzieć bo byłam po owulacji i endometrium było grube.
    A teraz jak nigdy jak mam dostać okres to już 2 dni skąpe krwawienie…

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸

💊 magnez, inofem, koenzym q10, acard, witamina b12,
    Ovarin

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
    💊
    Fertisim, olej z czarnuszki, koenzym q10, potas, magnez, sok z pomidorów
    Dieta
    Rzucił papierosy ✔️
    Badanie nasienia ponownie w grudniu 🫣
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz polipa, to na Twoim miejscu brałabym pod uwagę ewentualność stanu zapalnego endometrium. Polip często go powoduje. Warto zrobić histeroskopię (nawet minihisteroskopię, tzw. office) i sprawdzić markery stanu zapalnego CD138 (przy okazji podczas histeroskopii można niekiedy usunąć polip). Stan zapalny endometrium istotnie obniża szanse zanieżdżenia, więc polip jak najbardziej może być przyczyną problemów.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ