X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Polip

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kindzaaaa Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2025, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy miała któraś z Was polip/ polipy i to było kluczem do zajścia w ciążę? Faktycznie polip tak bardzo może utrudniać zajście w ciążę?
    Byłam po raz pierwszy u ginekologa w klinice niepłodności i stwierdziła że mogę mieć polipa i dlatego mam plamienia między miesiączkami ale nie może tego w 100% powiedzieć bo byłam po owulacji i endometrium było grube.
    A teraz jak nigdy jak mam dostać okres to już 2 dni skąpe krwawienie…

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 euthyrox 25
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    HSG niejednoznaczne, w maju kolejne.
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:
    🔜 Maj HSG
    🔜 laparoskopia

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2025, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz polipa, to na Twoim miejscu brałabym pod uwagę ewentualność stanu zapalnego endometrium. Polip często go powoduje. Warto zrobić histeroskopię (nawet minihisteroskopię, tzw. office) i sprawdzić markery stanu zapalnego CD138 (przy okazji podczas histeroskopii można niekiedy usunąć polip). Stan zapalny endometrium istotnie obniża szanse zanieżdżenia, więc polip jak najbardziej może być przyczyną problemów.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ