Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Polip

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2025, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy miała któraś z Was polip/ polipy i to było kluczem do zajścia w ciążę? Faktycznie polip tak bardzo może utrudniać zajście w ciążę?
    Byłam po raz pierwszy u ginekologa w klinice niepłodności i stwierdziła że mogę mieć polipa i dlatego mam plamienia między miesiączkami ale nie może tego w 100% powiedzieć bo byłam po owulacji i endometrium było grube.
    A teraz jak nigdy jak mam dostać okres to już 2 dni skąpe krwawienie…

👩‍🦳27 👱🏻‍♂️ 29
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 Aktualnie 1.4
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:
    🔜 laparoskopia sierpień 2026

Problem:
    Niedrożne jajowody i leniwe plemniki 🫣
    Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2025, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz polipa, to na Twoim miejscu brałabym pod uwagę ewentualność stanu zapalnego endometrium. Polip często go powoduje. Warto zrobić histeroskopię (nawet minihisteroskopię, tzw. office) i sprawdzić markery stanu zapalnego CD138 (przy okazji podczas histeroskopii można niekiedy usunąć polip). Stan zapalny endometrium istotnie obniża szanse zanieżdżenia, więc polip jak najbardziej może być przyczyną problemów.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ