Polip macicy a plamienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam . Staram się o dziecko już rok czasu . Lekarz wykrył u mnie polip na macicy 9 mm. Ma mi zrobić histeroskopie diagnostyczna i go usunąć . Czy podczas tego zabiegu wykonuje się też łyżeczkowanie macicy jeśli jeszcze nie rodziłam ? Występują u mnie plamienia w środku cyklu i w 22 DC . Plamienia w środku cyklu są co cykl natomiast te w 22 DC co drugi cykl . Czy to jest od polipa czy przyczyna może być inna ?Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
09/19 - dwie kreski na teście
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Martoszka wrote:Robi się diagnostyczne w tym przypadku. Chyba, że nie ma czego szukać.
Ale odrazu się usuwa ? Robi się łyżeczkowanie? Ile trzeba odczekać żeby znowu móc się starać ?Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
A dlaczego nie zapytałas lekarza? Dziewczyno zakladasz temat za tematem o tym samym, nie widzisz że zasmiecasz forum?Super, że masz histero, ona pokaże co jest w macicy. Lekarz może usunąć polipa przy diagnostycznej.
veritaserum lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Też miałam plamienia. Zaczynały się 5 dni przed okresem i kończyły kilka dni po, a nawet tydzień.
Miałam usuwany polip 2 razy.
Raz bez znieczulenia i nie dałam rady wytrzymać zabiegu. Niby po nie było go już widać, ale po jakimś czasie wyszło, że nadal jest i to większy.
Poszłam prywatnie do kliniki niepłodności. Usunięto go w znieczuleniu. Łyżeczkowania nie było.
Starania były już od nowego cyklu, ale warto podpytać gina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:05
-
Reni wrote:Też miałam plamienia. Zaczynały się 5 dni przed okresem i kończyły kilka dni po, a nawet tydzień.
Miałam usuwany polip 2 razy.
Raz bez znieczulenia i nie dałam rady wytrzymać zabiegu. Niby po nie było go już widać, ale po jakimś czasie wyszło, że nadal jest i to większy.
Poszłam prywatnie do kliniki niepłodności. Usunięto go w znieczuleniu. Łyżeczkowania nie było.
Starania były już od nowego cyklu, ale warto podpytać gina.
Czy po usunięciu polipa plamienia zniknęły ? Zaszlas w ciążę ?Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Ja również mam polipa. Czekam na histeroskopie bez łyżeczkowania. Starac można się w kolejnym cyklu27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
U mnie 9 lub 10 miesięcy bezskutecznych starań i plamienia podobne jak opisujesz - z tym, że tylko w niektórych cyklach, nie zawsze. Było to dla mnie podejrzane gdyż mam już córkę z pierwszego cyklu starań więc dziwiło mnie, że nie mogę zajść ponownie. Na usg nie było widać polipa jednak podczas histeroskopii okazało się, że jest! Został od razu usunięty. Łyżeczkowania nie było. Odczekałam do kolejnego normalnego okresu. Zaszłam w drugim cyklu starań po histero. Niestety ciąża źle się rozwijała i obumarła (ale to nie miało związku z histero). Ponowne starania i zaszłam ponownie w pierwszym cyklu starań Tym razem wszystko ok. Leci mi już 32tc. U mnie ewidentnie polip blokował zachodzenie w ciążę.
-
Lavende86 wrote:U mnie 9 lub 10 miesięcy bezskutecznych starań i plamienia podobne jak opisujesz - z tym, że tylko w niektórych cyklach, nie zawsze. Było to dla mnie podejrzane gdyż mam już córkę z pierwszego cyklu starań więc dziwiło mnie, że nie mogę zajść ponownie. Na usg nie było widać polipa jednak podczas histeroskopii okazało się, że jest! Został od razu usunięty. Łyżeczkowania nie było. Odczekałam do kolejnego normalnego okresu. Zaszłam w drugim cyklu starań po histero. Niestety ciąża źle się rozwijała i obumarła (ale to nie miało związku z histero). Ponowne starania i zaszłam ponownie w pierwszym cyklu starań Tym razem wszystko ok. Leci mi już 32tc. U mnie ewidentnie polip blokował zachodzenie w ciążę.
Czy po histeroskopi plamienia znikły ?jakie badania trzeba wykonać przed zabiegiem ?Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Monisia 1992 wrote:Czy po histeroskopi plamienia znikły ?jakie badania trzeba wykonać przed zabiegiem ?
-
Mam jeszcze pytanie czy histeroskopie można wykonać w ostatni dzień okresu. ? Mam już termin ale okres mi się spóźnił i zabieg wypada w ostatni albo przed ostatni dzień okresuStarania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Do histeroskopii nie może być żadnego plamienia27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
Dziewczyny, a kiedy zaczęłyście starania po usunięciu polipa? Mi lekarka powiedziała, że mogę od razu, że nie trzeba czekać.
Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Lavende86 wrote:Po pierwszej normalnej @ po zabiegu.
Dzięki za odpowiedź
A jak wygląda sprawa ze współżyciem w cyklu, w którym był zabieg? W sensie czy w ogóle można?Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Mi mówiła że można jeśli nie odczuwa się żadnych dolegliwości
Pani Ciasio lubi tę wiadomość
27l
O2.2019 IUI nieudana