Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne POMOCY DŁUGI BRĄZOWY OKRES??
Odpowiedz

POMOCY DŁUGI BRĄZOWY OKRES??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kudia Znajoma

Wysłany: 13 marca 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    W czwartek 2 marca dostałam ,,okres,, jednak to nie była świeża krew tylko ciemno brązowe plamienie nie za obfite ale też nie było ta parę kropek. Od tamtej pory do dzisiaj dalej mam tak samo obfite brązowe plamienie zamiast normalnego okresu. Nie boli mnie nic. Nie wiem o co chodzi? Jestem 6 miesięcy po porodzie, to mój trzeci okres od porodu. Współżyje z mężem normalnie. Nie biorę żadnych leków. Czy któraś z was tak miała? Co to może być?
    Na internecie piszą że brązowe plamienie może być chwilowe a ja mam je już 11 dni i nie zapowiada się żeby ustało szybko

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kudia wrote:
    Witam.
    W czwartek 2 marca dostałam ,,okres,, jednak to nie była świeża krew tylko ciemno brązowe plamienie nie za obfite ale też nie było ta parę kropek. Od tamtej pory do dzisiaj dalej mam tak samo obfite brązowe plamienie zamiast normalnego okresu. Nie boli mnie nic. Nie wiem o co chodzi? Jestem 6 miesięcy po porodzie, to mój trzeci okres od porodu. Współżyje z mężem normalnie. Nie biorę żadnych leków. Czy któraś z was tak miała? Co to może być?
    Na internecie piszą że brązowe plamienie może być chwilowe a ja mam je już 11 dni i nie zapowiada się żeby ustało szybko
    Hej
    Brązowe plamienia mogą świadczyć o mocno obciążonej wątrobie i nerkach, to raz a dwa również o możliwości polipów w macicy. Najlepiej umów się na usg, bo raczej żadna z nas Ci tutaj nie pomoże na odległość.
    Co od siebie mogę dodać, to żebyś piła zioła np pokrzywę, rumianek i czystek. One pomagają oczyścić narządy ze złogów. Ja przez to mam praktycznie bezbolesne okresy i czystą krew, bez plamień. Wiele osób też poleca kapsułki z niepokalankiem - regulują hormony. Jesteś pół roku po porodzie, więc domyślam się że teraz dziecko jest nr 1 w Twojej głowie a nie Ty sama i Twoje potrzeby :) zadbaj też bardziej o siebie

• Nikax Nowa

Wysłany: 15 marca 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kudia wrote:
    Witam.

A czy była Pani u ginekologa? Rodziła Pani CC czy naturalnie?

• Kudia Znajoma

Wysłany: 15 marca 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikax wrote:
    A czy była Pani u ginekologa? Rodziła Pani CC czy naturalnie?

Nie byłam, umówiłam się na jutro ale się boję. Rodziłam naturalnie, byłam nacinana przez co byłam później źle poszyta. Innych komplikacji nie było.

• Bloombloo Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takie plamienia świadczyły o stanie zapalnym.

38 lat
    Starania od 2021
    2022 laparoskopia
    Endometrioza IV stopnia
    Jajowody drożne
    💊Cyclogest - na niski progesteron
    💊Dostinex: prolaktyna z 30ng na 10ng
    LDN, Acard, Avamina, Sanprobi, suple
    I owulacja prawidłowa, II leczenie stanu zapalnego
    III niepęknięty pęcherzyk, IV niedojrzałe pęcherzyki, IV ovitrelle, V stres, VI ovitrelle
    VII zabieg z kontrastem olejowym
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloombloo wrote:
    U mnie takie plamienia świadczyły o stanie zapalnym.

Jakie badanie wykazało stan zapalny endometrium ?
    Biopsja na ślepo czy histeroskopia z pobraniem biopsji?
    Czy udało się wyleczyć stan zapalny ?

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ