Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomóżcie bo juz nic nie wiem .
Odpowiedz

Pomóżcie bo juz nic nie wiem .

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monia2017 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam pewien problem poniewaz w ostatnim cyklu przezylam ciaze biohemiczna. Z racji ze byla ona naprawde bardzo wczesna bo krwawienie pojawilo sie juz 35 dc postanowilismy z mezem po ustaniu krawienia zaczac dzialac nadal. Pierwszy raz kochalismy sie 7 dc gdyz przez dzien nie obserwowalam juz krwawienia. 8 dc i 9 bylo jeszcze tylko sluz podbarwiony na bardzo jasniutki brąz. Stosunki wiec w tym cyklu odbylismy kolejno 10dc, 12dc ×2 , 14dc ,15dc , 16dc , 18 dc, 19dc, 20 dc. Od 15 dc do 18dc mialam okropny bol podbrzusza i jajników, ale to tak mocny ze nawet musielismy zrezygnować ze stosunku gdyz bolalo nawet w trakcie. Balam sie nawet ze to jakies zapalenie i ten miesiac staran juz bedzie stracony , jednak po 3 dniach wszystko wrocilo do normy. Zawsze rozpoznawalam u siebie sluz plodny bez problemu, jednak teraz mialam z tym problem i domyslam sie ze poprostu bylo to spowodowane czestym wspolzyciem. Po powrocie z urlopu w dzien kiedy ustaly te silne bole pokusilam sie o zrobienie testu owulacyjnego na ktorym wyszly dwie mocne krechy ( byl to 18dc). 19 dc kolejny test wykazal rowniez dwie intensywne kreski . 20 dc testowa kreska byla juz jasniejsza. Dodam tez ze wlasnie wczoraj tj 20 dc pojawil sie znowu bol podbrzusza ale juz o mniejszym nasileniu i doszedl do tego rowniez bol, jakby to okreslic posladkow po bokach/ bioder, jak bym doslownie sie gdzies uderzyla albo upadla. Jestem strasznie zdezorientowana i nie wiem co o tym myslec. Zwlaszcza jesli chodzi o te silne bole miedzy 15 a 18 dc. I dlaczego bolalt mnie oba jajniki. Czy z tego cyklu moze wyjsc jeszcze cos dobrego czy raczej powinnam uznac go za stracony ? Wiem ze tekst mega dlugi ale mam nadzieje ze ktoras z Was przebrnie do konca i sie wypowie. Spotkala sie ktoras z Was z podobna sytuacja ? Czy bol obu jajnikow moze oznaczac ze z obu byla owulacja. Dodam tylko ze przed ciaza biohemiczna moje cykle byly w granicach 31/33 dni i mam juz dwoje dzieci, z czego w kazda ciaze zaszlam od razu za pierwszym razem i nie mialam z zadna problemow typu zagrożenia itp.

Monia2017
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie często bolą oba jajniki w okresie około owulacyjnym a owulka jest z jednego ;) raczej nie ma podstaw żeby uznać ten cykl za stracony. Często były <3 wychodzi na to,że w dni płodne więc przecież szanse są :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Monia2017 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Mnie często bolą oba jajniki w okresie około owulacyjnym a owulka jest z jednego ;) raczej nie ma podstaw żeby uznać ten cykl za stracony. Często były <3 wychodzi na to,że w dni płodne więc przecież szanse są :)

Kurcze bo ja już nir wiem nic. Ta biochemiczna mnie zalamala zwlaszcza ze nigdy dotąd nic takiego mnie nie spotkalo. Po za tym bardzo pragne trzeciego dzieciątka razem z mezem. Zastanawiam sie tez ile prawdy jestw tym ze czesty seks nie sprzyja ciazy. Od czego to jest zalezne ?

Monia2017
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz przestalam patrzeć czy często czy rzadko. Po prostu jak mamy ochotę to sie kochamy i tak mysle jest najlepiej do tego podchodzić ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny po co wy się tak nakrecacie i wszystko od razu rozkladacie na czynniki pierwsze i analizujecie? Spokojnie sobie poczekaj bez stresu do czasu @ i jak nie przyjdzie to zrób test będziesz mieć jasność. Tez nie widze sensu w szybkim testowaniu bo właśnie może okazac biochemiczna i po co sie tak nakrecac. Wrzuccie na luz troszkę, takie moje zdanie;)

• Monia2017 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Ja juz przestalam patrzeć czy często czy rzadko. Po prostu jak mamy ochotę to sie kochamy i tak mysle jest najlepiej do tego podchodzić ;)

No my wlasnie tez jak mamy ochotę. A ze akurat teraz mielismy urlop to warunki sprzyjaly czestemu ❤. Pytalam o to czy cykl stracony z racji tego mojego dziwnego samopoczucia. Dzis np, a dokladnie teraz na wieczor rozłożyło mnie jak bym doslownie sie przeziebila. Uczucie zatkanego nosa ale brak jakiegokolwiek kataru, okropny bol glowy i do tego przerazilam sie bo zobaczylam na nogach a konkretnie od ud do kolan bardzo ale to bardzo widoczne zyly. Nie pajaczki od naczynek a grube fioletowo niebieskie zyly. Nigdy w zyciu nic podobnego mi sie nie przytrafiło. Sama juz nie wiem co sie dzieje z tym moim organizmem. Z ta owu to tez nie wiem czy moge wierzyc testom bo na dobra sprawe jajniki zaczely mi sie dawac we znaki ( pobolewac i kluc ) juz od 9 dc.

Monia2017
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ