X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne pomóżcie proszę wyniki hormonów lh do fsh 0,53:(
Odpowiedz

pomóżcie proszę wyniki hormonów lh do fsh 0,53:(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłam wczoraj 2 dc badania hormonów i oto wyniki:
    FSH 6,9 (norma f. folikul. 3,5-12,5)
    LH 3,67,(norma f. pęcherzykowa 2,4-12,6)
    Estradiol 37,30 (norma f. Pęcherzykowa 12,5-166)
    Prolaktyna 11,012 (norma 6-29,90)
    Progesteron 0,40 (norma f. folik. 0,20-1,5)
    TSH 2,08
    Martwi mnie niski stosunek lh do fsh 0,53 jakie jest postępowanie zazwyczaj przy takich wynikach? Z góry dzięki za odpowiedź i Wesołych Świat dla wszystkich:)

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana przy takim stosunku moze wskazywac na obnizona rezerwe jajnikowa.. wskazane jest wtedy zrobienie AMH - koszt okolo 150 zl

ale poki co .. powtorz te badania w nastepnym cyklu w 3 dc.. bo czesto sie to zmienia :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Kochana przy takim stosunku moze wskazywac na obnizona rezerwe jajnikowa.. wskazane jest wtedy zrobienie AMH - koszt okolo 150 zl

ale poki co .. powtorz te badania w nastepnym cyklu w 3 dc.. bo czesto sie to zmienia :)
    Dzięki za odpowiedź, myślałam o tym AMH ale u mnie w laboratorium kosztuje 207,- lekarz mówił żeby zrobić albo AMH albo fsh, lh i estradiol. Czytałam, że taki wynik może wskazywać na niewydolność przysadki, kurczę przeraża mnie to wszystko...

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ