Ponarzekać dobra rzecz
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam właśnie jakiś taki dzień, że wszystko mnie wkurza. Bo pogoda nie taka, bo za dużo pracy a ochoty mało i jeszcze wypłata się spóźnia, bo pryszcz wyskoczył, bo mąż jeszcze nie wrócił do domu... Ech... Nawet mnie wkurza detektor ciąży na ovu, że mi dodaje te punkciki za objawy i się tylko wkręcam, że może się udało a na zdrowy chłopski rozum na jakiekolwiek objawy za wcześnie (dlatego w ramach mojego osobistego protestu pokasowałam większość moich dzisiejszych subiektywnych odczuć). I pomyślałam, że założę wątek dla narzekających - ale uwaga, to nie jest miejsce na pocieszanie. Tu można sobie ponarzekać do woli
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś narzekam na lekarzy. Nie wiem komu ufać, mam wrażenie, że porada lekarki u której byłam chcąc uzyskać alternatywną diagnozę była mniej pokierowana moim dobrem, a bardziej jej zyskiem. Teraz muszę iść na konsultację konsultacji konsultacji.
-
nick nieaktualny
-
Nina82 wrote:Ja dziś narzekam na lekarzy. Nie wiem komu ufać, mam wrażenie, że porada lekarki u której byłam chcąc uzyskać alternatywną diagnozę była mniej pokierowana moim dobrem, a bardziej jej zyskiem. Teraz muszę iść na konsultację konsultacji konsultacji.
Ja też narzekam na lekarzy..każdy mówi co innego.
Jak chciałam skorzystać z opcji "zadaj pytanie lekarzowi przez internet", to mi lekarka odpisała,że ona nie uznaje rozmowy przez internet...
to po co taka możliwość?!Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
świetny pomysł z tym wątekiem dla narzekających,coś czuje że będe tutaj czestym gościem bo też dość często narzekam, miałam taki dzień wczoraj. Bo pracy nie mam w domu siedze, a co jeśli i w tym cyklu w ciaże nie zajde itp. No i wczoraj w geście buntu i z tej bezradności postanowiłam większość dnia przeleżeć w łóżku. Mój mąż ma czasami już dosyć tych moich narzekań, no ale co ja na ta poradze, że od czasu do czasu mam takie dni i lubie tak po prostu na wszystko ponarzekać
-
a mnie dziś wkurza moja umowa śmieciowa i zero perspektyw na przypływ jakiejkolwiek gotówki podczas ciąży, a kredyt trzeba spłacać i jeść też trzeba, no i grubą kase dla kochanego państwa oddać trzeba. Zero pomocy państwowej i prorodzinnej, tylko gadanie, że mały przyrost. Fak, jestem wściekła i bym chyba tym idiotom zęby powybijała.
Cigaretta, małaMyszka lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
gocha04 wrote:a mnie dziś wkurza moja umowa śmieciowa i zero perspektyw na przypływ jakiejkolwiek gotówki podczas ciąży, a kredyt trzeba spłacać i jeść też trzeba, no i grubą kase dla kochanego państwa oddać trzeba. Zero pomocy państwowej i prorodzinnej, tylko gadanie, że mały przyrost. Fak, jestem wściekła i bym chyba tym idiotom zęby powybijała.
masz racje gocha z tymi umowami śmieciowymi to jest czysta kpina. Zamiast dawać normalne umowy o prace nawet na czas okreslony to dają tylko te śmieciowe.Ja się ciesze, że przynajmniej mój mąż ma umowe o prace co prawda na razie na czas określony ale z tego co mówił jest duże prawdopodobieństwo, że potem mu przedłużą na rok.No i jak człowiek ma potem wyżyć za takie marne grosze. To jest nierealne -
A mnie dzisiaj tak okropnie głowa boli, że pracować nie mogę... Nie chcę łykać nic przeciwbólowego, zawsze unikałam tabletek jak mogłam. Ale jak za pół godzinki mi nie przejdzie po herbatce, to chyba coś wezmę.
BTW. zakładając, że ten cykl byłby szczęśliwy (dzisiaj dopiero 5dpo) to mogę jeszcze spokojnie coś wziąć, nie? Czy któryś leków unikać szczególnie? -
mindusia otuż to. Mój M ma umowę na czas nieokreślony, także został wynagrodzony po kilku latach, a ja (i pewnie nie tylko, bo sporo kobiet nie ma normalnej umowy) jakbym dla krowy spod ogona wypadła na zleceniu, a jak ciąża to na bruk i pod most.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
Malvinka unikaj ibuprofenu, czyli ibuprom, nurofen itp.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
Chętnie się przyłącze.. W czasie od owu do okresu nie robię nic innego, tylko narzekam - na wszystko! Zawsze mam taką nadzieje a tu dupa
Teraz spędzam najwięcej czasu z moją mamą i jej się biednej obrywa, aż mi wstyd..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mi się ostatnio trafił taki wnerw!!!!! godz. 5:30 - mierzę tempkę... i co słyszę? M. ledwo dycha, więc wstałam, ubrałam się, a on co ja robię i po co się ubieram? A ja na to, że idę do apteki po syrop, a ten: ten syrop mi nie pomoże, tylko mi żołądek rozwali, więc się rozebrałam, położyłam z powrotem do wyrka i powiedziałam, żeby spadał i się udusił
po 15 min poprosił, żebyśmy jednak poszli do apteki. Zapytał tylko jaki syrop chcę mu kupić, powiedziałam, że Flegaminę o smaku miętowym... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr po 15 min lepiej oddychał... całą noc nie spał, ja też się budziłam... wrrrrrrrrrrrrrr i tak jak już zasnęliśmy to pobudka po 12:30 i dzień do D. -
Witam Kochane !!! Spokojnego poniedziałku Wam życzę idę ok. 9 na monitoring. Mam nadzieję, że jajco mi pękło i nie siedzi u mnie
Lianna lubi tę wiadomość