Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Posiewy z pochwy
Odpowiedz

Posiewy z pochwy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Benci Nowa

Wysłany: 26 maja 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Czy macie może jakieś doświadczenia odnośnie wykazów bakteriologicznych z pochwy? Właśnie dostałam wyniki escherchia coli liczny (++), streptococcus agalaticea - nieliczny (+). Na wizytę do ginekologa jeszcze się nie wybieram, bo czekam na resztę wyników. Próbowałam zorientować się w internecie czy te bakterie są odpowiedzialne za niepłodność i czy w ogóle można starać się o dziecko jeszcze w trakcie zwalczania infekcji ale zdania są różne 🙄 nie mam żadnych oznak infekcji, żadnego pieczenia, świądu,bólu, upławów, itd. Co prawda często oddaje mocz 😁 ale na to cierpię od zawsze. Taki mój ‚urok’ 😁 jeśli macie jakieś rady, doświadczenia to chętnie przeczytam :)

• KaJa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wyleczyła wszystko przed staraniami. Sama miałam infekcje w ciąży i musiałam brać leki. Ciąża sie nie utrzymała i też nie mam pewności czy to nie przez infekcje zwłaszcza, ze była zaawansowana. Myśle, że jakoś bardzo nie wpływa to na niepłodność ale zawsze lepiej wszystko wyleczyć żeby nie było później powikłań 😊

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ