Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Anka, kiepska sprawa. Ciężko nie pomóc, ale z drugiej strony ten pasożyt może sobie Was owinąć wokół palca i później co rusz Was wykorzystywać. Mąż w spokoju nie może bro wypić, już ustawia Was pod swoje dyktando. Nie ona pierwsza, nie ostatnia jest w takiej sytuacji. Policja, niebieska karta, dołek policyjny. No niestety musi sobie radzić skoro takie życie sobie wybrała. Mimo wszystko to jednak siostra, jakby się coś stało mogłabyś pluć sobie w brodę...

Pasożytem bym jej nie nazywała, co by nie mówić to jednak moja Siostra i z rodziny ma tylko mnie.
    I tak jak napisałaś w ostatnim zdaniu tego i ja się trzymam.

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Dacie wiarę, że dzwoniła moja Siostrzyczka żebyśmy po nią przyjechali bo jej facet jest pijany i się awanturuje? Najlepsze, że powiedziałam że nie bardzo możemy bo przecież mój małż już piwkuje. Odpowiedziała żebym taksówką przyjechała. Jakby sama nie mogła w nią wsiąść i przyjechać. Albo na policję zadzwonić. Nie no kurwa, przecież ja mam za mało swoich problemów, muszę jeszcze rozwiązywać jej.
    Sorry, ulało mi się.

Aniu od tego jesteśmy, żeby Cię wysłuchać, doradzić i pocieszyć 🤗
    Co odpowiedziałaś siostrze ?

Anka32 lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Pojedziemy po nią ale za godzinę, dwie. Małż sprawdzał alkomatem i na razie nie wsiądzie za kółko.
    Never ending story 😳
    Pomyśleć że zaraz biedny maluszek będzie świadkiem tych ekscesów.. chociaż patrząc na historię Twojej siostry to jak partner i ona się nie ogarną to nie za długo pobędą rodzicami.

Anka32 lubi tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Dacie wiarę, że dzwoniła moja Siostrzyczka żebyśmy po nią przyjechali bo jej facet jest pijany i się awanturuje? Najlepsze, że powiedziałam że nie bardzo możemy bo przecież mój małż już piwkuje. Odpowiedziała żebym taksówką przyjechała. Jakby sama nie mogła w nią wsiąść i przyjechać. Albo na policję zadzwonić. Nie no kurwa, przecież ja mam za mało swoich problemów, muszę jeszcze rozwiązywać jej.
    Sorry, ulało mi się.
    O matko, pewnie chodzi o kasę żebyś to Ty za taxi zapłaciła, widzę że siostra to na prawdę nie do końca ma w głowie poukładane.
    Daj znać jak rozwój sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 19:08

Anka32 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Aniu od tego jesteśmy, żeby Cię wysłuchać, doradzić i pocieszyć 🤗
    Co odpowiedziałaś siostrze ?

Stanęło na tym, że powiedziałam, że dam znać i się rozłączyłam 🤣
    Po obgadania tematu z małżem napisałam do niej, że możemy być po 20 najwcześniej.
    Mamy do niej prawie 40 km w jedną stronę a prawko ma tylko mój małż który wypił pół żubra więc musimy odczekać.

Marzycielka lubi tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Stanęło na tym, że powiedziałam, że dam znać i się rozłączyłam 🤣
    Po obgadania tematu z małżem napisałam do niej, że możemy być po 20 najwcześniej.
    Mamy do niej prawie 40 km w jedną stronę a prawko ma tylko mój małż który wypił pół żubra więc musimy odczekać.
    Bardzo rozsądnie.
    Przykro mi, że taka sytuacja ma miejsce... tak jak napisałaś - jakbyś mało miała swoich zmartwień 🫂 Ale rozumiem, w końcu to siostra i chce się dla niej jak najlepiej

Anka32 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    O matko, pewnie chodzi o kasę żebyś to Ty za taxi zapłaciła, widzę że siostra to na prawdę nie do końca ma w głowie poukładane.

No nie wiem jak ma sobie poukładać cokolwiek w głowie z alkoholikiem w związku.. zresztą do listopada chwała równo razem z nim więc..
    Już nie wiem jak jej do rozsądku przemówić, naprawdę. Ale pomogę bo jakby się stało coś jej albo Maluchowi w brzuchu to.. aj, wolę nie myśleć 🥺

• blador2 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 10:54

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Anka wspólczuje 🫂 pamiętaj tylko o sobie w tym wszystkim, nie da rady pomóc komuś kto sam nie chce zmienić swojego życia. Niestety coś na ten temat mój mąż wie, próbował ratować ojca alkoholika i jego biznes, po rozwodzie rodziców. Bardzo oberwał psychicznie i materialnie.

Eh, to przykre 🫂
    Próbował ratować czyli się nie udało?

• goska000 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Pasożytem bym jej nie nazywała, co by nie mówić to jednak moja Siostra i z rodziny ma tylko mnie.
    I tak jak napisałaś w ostatnim zdaniu tego i ja się trzymam.

Bardziej chodziło mi o pasożyta emocjonalnego. To jest tak, jak piszą Dziewczyny, ona nie odejdzie, zawsze jakoś partnera usprawiedliwi. Szkoda dziecka w tym wszystkim. Obstawiam, że odbiorą jej kolejne dziecko. Chyba, że pójdzie po rozum do głowy.

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Anka a może uda się żeby jakiś kolega a nie mężu jechał. Mój mąż jest kierowcą i od środy dmucha każdego dnia, a wczoraj to nawet 2 razy

Myślałam o tym ale obecnie nie ma nikogo kto by mógł 😑

• goska000 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Anka wspólczuje 🫂 pamiętaj tylko o sobie w tym wszystkim, nie da rady pomóc komuś kto sam nie chce zmienić swojego życia. Niestety coś na ten temat mój mąż wie, próbował ratować ojca alkoholika i jego biznes, po rozwodzie rodziców. Bardzo oberwał psychicznie i materialnie.

Wiesz jak to jest. Ten który chce pomóc najbardziej dostaje po dupie. Niestety coś o tym wiem.

blador2, Pusshka lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Bardziej chodziło mi o pasożyta emocjonalnego. To jest tak, jak piszą Dziewczyny, ona nie odejdzie, zawsze jakoś partnera usprawiedliwi. Szkoda dziecka w tym wszystkim. Obstawiam, że odbiorą jej kolejne dziecko. Chyba, że pójdzie po rozum do głowy.

To przepraszam pomyślałam o pasożycie w inny sposób 😅
    Takim emocjonalnym to jest, zgodzę się.
    Jakbym Wam tu więcej historii popisała to byście w ich większą część nie uwierzyły.

• blador2 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 10:55

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Ania i rozumiem co czujesz w tej sytuacji.. to nie jest przyjemne, zarówno z perspektywy siostry i jej małżeństwa (wiesz alkoholizm, przemoc, często też i współuzależnienie) , jak i z twojej strony, kiedy jest przerzucana na ciebie odpowiedzialność „ratowania” jej czy sytuacji, w której się znalazła.

Mam nadzieje, że siostra znajdzie moc, by odpuścić te relacje, gdy stwierdzi, że to już czas. Inaczej nie ma szans, dopóki nie dojrzeje do rozstania to będą powroty.

Tobie tez dużo mocy na dzisiejszy wieczór, zadbaj o siostrę, na tyle ile czujesz… ale nie zapominaj też o sobie!! ❤️❤️

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    No nie wiem jak ma sobie poukładać cokolwiek w głowie z alkoholikiem w związku.. zresztą do listopada chwała równo razem z nim więc..
    Już nie wiem jak jej do rozsądku przemówić, naprawdę. Ale pomogę bo jakby się stało coś jej albo Maluchowi w brzuchu to.. aj, wolę nie myśleć 🥺
    Ona piła będąc w ciąży czy źle Cie rozumiem?
    Pewnie że tak, ja też bym pomogła bo później wiadomo że bym sobie zarzucała jak by coś się stało .
    Widać że niestety ale siostra się nie zmieni, bo przeszla już w życiu dużo, a dalej tonie w bagnie
    Przepraszam za stwierdzenie.
    I popieram słowa zaczaeowanej, pomoz siostrze ale nie zapomnij o sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 19:21

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 20:27

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy po nią.
    Odpisze Wam na wszystko po powrocie ❤️

goska000, Viii, Myszkaaa20, Sofka88, Butterfly23 lubią tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 10:55

Anka32 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Też tak podejrzewam. A jakby Anka zadzwoniła to skłamię policji że nic się nie dzieje. Ona pewnie nie będzie chciała się z tego wyrwać bo przecież dziecko musi mieć ojca 🙄 Może któraś teraz tym obrażę ale uważam że niektóre kobiety same się proszą o takie życie. Mamy czasy gdzie no stop trąbi się o przemocy, jest pełno fundacji, domy samotnej matki, a kobiety i tak dalej tkwią w takich związkach. Nasze babcie to mogły powiedzieć że nie miały wyboru, bo nawet im często pracować facet nie pozwalał, ale kobietą w naszych czasach ma dużo możliwości
    Zgadzam się, jednocześnie te kobiety (oczywiście nie wszystkie) są bombardowane codziennie informacjami że są nic nie warte, że bez pana władcy sobie nie poradzą, boją się partnera/ męża, czesto nie pracują, jest mnóstwo powodów dla których nie chcą tego zmieniać. Generalnie chujowo ale stabilnie, wiedzą czego się spodziewać a nowe, w naszym rozumieniu lepsze jest dla nich abstrakcją niestety. Taka zmiana to długi proces, w którym najważniejsze jest realne wsparcie kogoś obok i faktyczną chęć zmiany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 19:29

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ