Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
[.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 22:57
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:@Frutelka ja mam identycznie jak Anka, 4dpo odczuwam już pierwsze skurcze, czasami mocne, czasami lżejsze. Konsultowałam to z 3 lekarzami, nikt nic nie zalecił konkretnego. Próbowałam brac podwójne dawki magnezu, też nic nie pomogło. Są takie miesiące jak ten ostatni że zaczęły się późno, tzn jeden był w 6dpo, a potem dopiero od 12dpo zaczął mnie brzuch boleć. Ale to też nie przyniosło ciąży.
Kochana Ty masz jakieś mięśniaki? A przewagę estrogenową sprawdzałaś sobie? -
Dzień dobry Kochane!
@aszin, @blador myślami jestem nieustannie przy Was!
@goska000 coś w tym jest, ja mogę szczerze powiedzieć, że cały czas w głowie mam stracha o to Maleństwo pod moim sercem. Zawsze po wizycie jestem spokojna i trwa to koło tygodnia, później mam masę obaw i odliczanie do kolejnej wizyty w strachu czy wszystko jest dobrze. Mam nadzieję, że mi to minie jak już będę czuła ruchy Dzidziolka. Śmieję się z moim M, że w pierwszej ciąży nie miałam takich obaw jak teraz, mijało mi od wizyty do wizyty i tak zleciało. Nie pamiętam, żebym miała takie czarne myśli... I zastanawiam się czy to kwestia moich osobistych przeżyć ciążowych, czy po prostu jestem bardziej świadoma co może się stać.
Moja szefowa straciła swoje pierwsze dziecko w 8miesiącu przez niewykrytą cholestazę, później urodziła dwójkę dzieci - powiedziała mi, że dopóki nie trzymała w rękach narodzonego dziecka to żyła w ciągłym strachu o nie. Smutne, ale tak cholernie prawdziwe.
Ah, żeby się tak dało odłączyć głowę 😅goska000 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anka32 wrote:Szczerze powiem, że nie. Jednak planuję poruszyć temat z ginem 26 marca
Dokładnie miesiączka nie powinna boleć i utrudniać funkcjonowania.goska000 lubi tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Dokładnie miesiączka nie powinna boleć i utrudniać funkcjonowania.
U mnie przez tyłozgięcie o dwuroznosc odczuwam bóle i skurcze i jakby rozciąganie od owulacji do okresu.31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
karola_b wrote:Dzień dobry Kochane!
@aszin, @blador myślami jestem nieustannie przy Was!
@goska000 coś w tym jest, ja mogę szczerze powiedzieć, że cały czas w głowie mam stracha o to Maleństwo pod moim sercem. Zawsze po wizycie jestem spokojna i trwa to koło tygodnia, później mam masę obaw i odliczanie do kolejnej wizyty w strachu czy wszystko jest dobrze. Mam nadzieję, że mi to minie jak już będę czuła ruchy Dzidziolka. Śmieję się z moim M, że w pierwszej ciąży nie miałam takich obaw jak teraz, mijało mi od wizyty do wizyty i tak zleciało. Nie pamiętam, żebym miała takie czarne myśli... I zastanawiam się czy to kwestia moich osobistych przeżyć ciążowych, czy po prostu jestem bardziej świadoma co może się stać.
Moja szefowa straciła swoje pierwsze dziecko w 8miesiącu przez niewykrytą cholestazę, później urodziła dwójkę dzieci - powiedziała mi, że dopóki nie trzymała w rękach narodzonego dziecka to żyła w ciągłym strachu o nie. Smutne, ale tak cholernie prawdziwe.
Ah, żeby się tak dało odłączyć głowę 😅
No ale tak jest, ja myślałam, że jak minie 1 trymestr to będę spokojniejsza, ale nic z tego. Nie ma dnia abym podświadomie nie bała się, czy aby na pewno wszystko w porządku.
Nie pisałam Wam, ale ostatnio mam wrażenie, jakby mi brzuch zmalał, nawet mój mąż to zauważył. W pierwszej ciąży tak nie miałam.
Do tego jakiś czas temu zaczęłam czuć ruchy dziecka, takie bardzo delikatne plumkanie, ale są dni, kiedy tego plumkania nie czuję wcale. Staram się nie nakręcać i nie panikować, bo w szpitalu pewnie i tak będą się pukać w głowę, że kobieta w 17 tc nie czuje ruchów
👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
Fooskatt wrote:Tzn miesiączka może boleć i mogą być bóle w trakcie cyklu jeśli np z budową jest coś nie tak.
U mnie przez tyłozgięcie o dwuroznosc odczuwam bóle i skurcze i jakby rozciąganie od owulacji do okresu.
Ale bez powodu nie boli o to chodziło mi bardziej -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 22:58
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Alysa wrote:Jednego mi usunęli, miał 6 cm, urósł mi jeszcze jeden ale on ma poniżej 1 cm. Oba są /były uszypułowane, czyli niewchodzą całkowicie w struktury macicy, jedynie są do niej taka jakby nitka połączone. Jak mi usuwali tamtego to nawet szwu na macicę nie musieli zakładać bo jej nie nacinali. Przewagi estrogenowej nie badałam, dobrze kojarzę ze trzeba zbadać progesteron i estradiol 7dpo?
Tak dokładnie estradiol i progesteron 7dpo -
Frutellka wrote:Tak dokładnie estradiol i progesteron 7dpo
Frutellka lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Sunnysunsun wrote:Straszna historia szefowej 🥺
No ale tak jest, ja myślałam, że jak minie 1 trymestr to będę spokojniejsza, ale nic z tego. Nie ma dnia abym podświadomie nie bała się, czy aby na pewno wszystko w porządku.
Nie pisałam Wam, ale ostatnio mam wrażenie, jakby mi brzuch zmalał, nawet mój mąż to zauważył. W pierwszej ciąży tak nie miałam.
Do tego jakiś czas temu zaczęłam czuć ruchy dziecka, takie bardzo delikatne plumkanie, ale są dni, kiedy tego plumkania nie czuję wcale. Staram się nie nakręcać i nie panikować, bo w szpitalu pewnie i tak będą się pukać w głowę, że kobieta w 17 tc nie czuje ruchów
Nie martw się na tym etapie nie musisz czuć regularnych ruchów, bobas pewnie zmienił pozycję i przez to te zmiany ❤️Edithka, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Ja w 3 dc estriadiol początkowo miałam 66 teraz już mieszczę się w przedziale do 50; myślę że u Ciebie powinno być dobrze ale lepiej zbadać przy okazji estriadiol + progesteron.
U mnie dziś 6 dzień cyklu - zaczynam czuć jajnik jak przy stymulacji; biorę worek suplementów + NAC w dawce 1800 mg; zobaczymy co z moją owulwcją; testów owulacyjnych nie robię bo u mnie nie wychodzą- pęcherzyk gotowy do pęknięci a test blady jak dupa.... -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 22:58
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Alysa wrote:Będziesz robić monitoring?
Ja u mojej gin będę albo tuż po owu, albo w dzień owu. Poproszę ja o szybkie usg, zobaczymy czy zrobi, bo jestem dopisana już na końcu, a przede mną przynajmniej 20 pacjentek 🙄
Idę 18 marca do lekarza skontrolować się po biochemie u mnie USG jest zawsze - to będzie 13 dzień cyklu więc Pani doktor podejrzy -
Frutellka wrote:Idę 18 marca do lekarza skontrolować się po biochemie u mnie USG jest zawsze - to będzie 13 dzień cyklu więc Pani doktor podejrzy27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Odświeżam jak opętana...09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm