Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Motylku, dzięki że pytasz. Brzuch mnie boli cały dzień i to typowe skurcze, mocniejsze niż okresowe. No i zaczęło się już krwawienie na maxa, jakbym odkręciła butelkę i po prostu z niej lala. Najgorsze są te ogromne skrzepy 🥺Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
Alysa wrote:U siostry 10 tc.
Mam wynik LH, bo to szło osobno do innego labu. Wychodzi ze LH/FSH mam 0.92“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
goska000 wrote:Jadę Dziewczyny
Dopiero wzięłam telefon do ręki od rana... Na chwilę obecną 8 stron do nadrobienia
Zrobię to przed snem bo innej alternatywy nie mam. Napiszę po wyjściu z gabinetu albo po powrocie do domu 💚 Proszę o pół kciuka i z góry dziękuję💌
Kciuki ✊✊✊34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
nick nieaktualny
-
aszin wrote:Motylku, dzięki że pytasz. Brzuch mnie boli cały dzień i to typowe skurcze, mocniejsze niż okresowe. No i zaczęło się już krwawienie na maxa, jakbym odkręciła butelkę i po prostu z niej lala. Najgorsze są te ogromne skrzepy 🥺
Kochana trzymaj się tam mocno jesteśmy z Tobą!
Alysa, Gośka kciuki za wizyty;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
goska000 wrote:Jadę Dziewczyny
Dopiero wzięłam telefon do ręki od rana... Na chwilę obecną 8 stron do nadrobienia
Zrobię to przed snem bo innej alternatywy nie mam. Napiszę po wyjściu z gabinetu albo po powrocie do domu 💚 Proszę o pół kciuka i z góry dziękuję💌
Trzymamy kciuki i czekamy na relacje ❤️
aszin wrote:Motylku, dzięki że pytasz. Brzuch mnie boli cały dzień i to typowe skurcze, mocniejsze niż okresowe. No i zaczęło się już krwawienie na maxa, jakbym odkręciła butelkę i po prostu z niej lala. Najgorsze są te ogromne skrzepy 🥺
Bardzo Ci współczuję, ale przynajmniej zaczęło się samo 🥺 i oby szybko się oczyściło i skończyło 🙏👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
@Klaudia_23 badanie robiłam 4dc, badanie było z jednej próbki krwi.
@Frutelka jednostka to mlU/ml.
Jestem już po wizycie. Tak jak myślałam, wszystko jest w porządku, nie ma do czego się doczepić. Ona sama stwierdziła że nic nie wymyśli, stymulować mnie nie chce na siłę, jak wyniki są w porządku. Zrobiła mi USG, ale nie wiadomo czy była owulacja. Tzn w prawym pęcherzyku widać jakby przepływ krwi dla ciałka żółtego, ale jego zarysu nie bardzo widziała, endometrium 8 mm trojlinijne jakby było przed owulacją, żadnych nie pęknięty h pęcherzyków nie ma. Wypisała mi w razie czego duphaston, bo poprosiłam żeby mi wypisała. Mam przypuszczalnie owulacji zrobić progesteron, żeby zobaczyć poziom. Wracam do domu i płaczęStarania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
21.07.2025 - poradnia chorób piersi
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualny@aszin, jesteśmy z Tobą 🥺🫂
@Gośka, mocne kciuki! Czekam na relację 🤞
Dostaliśmy wyniki na antygeny i przeciwciała - wszystko niereaktywne, jedynie mam przy IgG różyczki wynik 168,90 IU/ml taki wysoki. Ale to chyba świadczy albo o przebytej chorobie (mama mówi, że nie chorowałam) albo o szczepieniu (byłam szczepiona), tak? Wiem, że był ten temat już tutaj 🤔 -
Miałam zacząć brać dziś acard ale chyba nie ma sensuStarania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Alysa wrote:@Klaudia_23 badanie robiłam 4dc, badanie było z jednej próbki krwi.
@Frutelka jednostka to mlU/ml.
Jestem już po wizycie. Tak jak myślałam, wszystko jest w porządku, nie ma do czego się doczepić. Ona sama stwierdziła że nic nie wymyśli, stymulować mnie nie chce na siłę, jak wyniki są w porządku. Zrobiła mi USG, ale nie wiadomo czy była owulacja. Tzn w prawym pęcherzyku widać jakby przepływ krwi dla ciałka żółtego, ale jego zarysu nie bardzo widziała, endometrium 8 mm trojlinijne jakby było przed owulacją, żadnych nie pęknięty h pęcherzyków nie ma. Wypisała mi w razie czego duphaston, bo poprosiłam żeby mi wypisała. Mam przypuszczalnie owulacji zrobić progesteron, żeby zobaczyć poziom. Wracam do domu i płaczę
A LH jaka konkretnie wartość? Kochana nie płacz, śladu wolnego płynu w Zatoce nie ma? Owulacja mogła już być także spokojnie zrób proga nawet jutro czy w czwartek zobaczysz czy ruszył“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Najważniejsze że zaczęło się samo i oby się oczyściło do końca 😔
Bardzo współczuję 😔👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Gośka kciuki za wizytę, oby była lepszej jakości niż poprzednia ✊
Aszin głupio mi to pisać ale to dobrze, kochana dobrze się oczyścisz 🫂🫂🫂
Pusshka tak oznacza że przeszłaś chorobę lub właśnie szczepienie, to nic tylko gratulować dobrych wyników.
Alysa piękny stosuneka ten stan zapalny coś poważnego ? Miałaś kiedyś stymulacje cyklu ?
Pusshka lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
@Frutelka no właśnie płynu niema, endometrium trojlinijne, nie widać żeby miało się przekształcać. W jajnikach nie ma pęcherzyka. Tylko na przepływ ie krwi w prawym jajniku widać ukrwienie jakby dla ciałka ale jego samego też nie było konkretnie widać.
@Effiii nie byłam nigdy stymulowana. Stan zapalny nic poważnego bo reszta wymazów czysta. Mam probiotyk zastosować.
LH 4.97 mlU/ml
FSH 5.41 mlU/ml
Skok temp był wczoraj o 0.3, dziś też na tym samym poziomie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2024, 17:43
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Dziękuję dziewczyny, jest ciężko, ale daję radę 🥹
Alysa, bardzo mi przykro, ale może po prostu ona nie ma pomysłu, nie myślałaś, żeby poszukać innego lekarza do konsultacji?Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
IVF?
Aszin lekarza będę szukać. Z samego tego że ona zaraz na L4 ciążowe odchodzi. Powiedziała mi wprost że przy tych wynikach gdyby wszystko było ok nie powinnam mieć problemu z zajściem w ciąże. Ona sama nie chce mnie na siłę stymulować bo do tej pory z owulacja i nie miałam problemu. Powiedziała że po prostu lepiej będzie jak pójdę gdzieś albo do kliniki albo do poradni. Mają więcej doświadczenia i może wpadną na coś czego ona nie widzi. Stwierdziła że z histeroskopia by się jeszcze wstrzymałaStarania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Myszkaaa20 wrote:Alysa przykro mi, ale może jednak owulka była ? Zrób ten progesteron i zobaczysz czy coś ruszyło? 🤔 No i może rzeczywiście konsultacja z innym lekarzem ?Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Alysa wrote:No właśnie myślę kiedy zrobić. Bo teoretycznie 7dni po skoku temp będzie w niedzielę, a wtedy wszystkie laby u mnie nieczynne. Może w poniedziałek zrobię.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
🧑🏻
IVF?
Powiem Wam że ta informacja o cyklu bezowulacyjnym chyba najbardziej mnie załamała. Czuję się że nie mam na nic wpływu w swoim życiu. Ciekawe czy w ogóle dostanę krwawienia.Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Alysa wrote:No właśnie myślę kiedy zrobić. Bo teoretycznie 7dni po skoku temp będzie w niedzielę, a wtedy wszystkie laby u mnie nieczynne. Może w poniedziałek zrobię.
Zdecydowanie myślę że lepszy będzie poniedziałek !👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020