Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Potrzebuję nadziei
Odpowiedz

Potrzebuję nadziei

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ada Nowa

Wysłany: 19 stycznia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, jestem tu nowa. Chciałabym się przedstawić. Jestem Turczynką, biologikiem, mężatką od 4,5 roku i mieszkam w Krakowie od ponad 4 lata.

Nigdy nie byłam w ciąży i nigdy nie chciałam być. Wiesz, przeprowadzka, adaptacja i nauka nowego języka. Nadal słabo mówię po polsku.

W ramach noworocznego postanowienia postanowiliśmy mieć dziecko. Kiedy poszłam do położnej, zlecono mi badania AMH, TSH i kilka podstawowych badań, aby upewnić się, że pracuję. I to samo zrobiliśmy dla mojego męża.

Dzisiaj otrzymałam wynik AMH wynoszący 0,833, co jest dość niskim wynikiem jak na kobietę w moim wieku. I skierowanie na nowe badania FSH, LH, estrogeny i USG transvaginalne., ponieważ w wywiadzie (mama i babcia) mamy wczesną menopauzę około 35 roku życia.

Jutro mój mąż idzie na badanie nasienia i USG po roku, żeby zobaczyć czy wszystko jest w porządku.W zeszłym roku miał dobrą liczbę i ruchliwość, ale morfologia wynosiła 1%.

Potrzebuję nadziei, poczucia, że ​​wszystko jest w porządku, że to normalne. I wciąż mamy szansę... Każda pomoc, każdy pomysł, jest ważny.

Miłego dnia i pa!

• Mika1992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH nie jest kluczowym wyznacznikiem szansy na ciążę. Rzeczywiście najlepiej jest zrobić badania, na które dostałaś skierowanie, sprawdź tylko w jakim dniu cyklu je zrobić czy to obojętne.

Polecam też robić monitoring owulacji, żeby potem 7 dni po owulacji zbadać progesteron i estradiol.

Dobrze że Twój mąż też się bada! Jest wiele przypadków na tym forum, że udało się poprawić jakość nasienia i zajść w ciążę :)

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ