Powiększanie ust a starania o dziecko
-
Witam,
Czy podczas starań się o dziecko kiedy już wiadomo, że nic w danym miesiącu nie będzie np przez cykl bezowulacyjny mozna poddać sie zabiegowi powiększania ust kwasem hialuronowym ?
Wiem, ze nie mozna podczas ciazy i laktacji co jest oczywiste, ale czy mozna tj w powyższym przypadku?
Czy po takim zabiegu trzeba np jakis czas odczekać za staraniami ? -
Kiedys slyszalam, ze starac sie mozna dopiero kiedy calosc preparatu zejdzie z organizmu i bezpiecznie mozna zajsc w ciaze dopiero po 2 latach od zabiegu.
Mimo iz kwas hialuronowy naturalnie wystepuje w organizmie znajduja sie tam substancje pomocnicze.
Nie wiem ile w tym prawdy, bo co w przypadku ciaz celebrytow, ktorzy nalogowo powiekszaja usta ? -
nick nieaktualnyNiespodzianka wrote:Witam,
Czy podczas starań się o dziecko kiedy już wiadomo, że nic w danym miesiącu nie będzie np przez cykl bezowulacyjny mozna poddać sie zabiegowi powiększania ust kwasem hialuronowym ?
Wiem, ze nie mozna podczas ciazy i laktacji co jest oczywiste, ale czy mozna tj w powyższym przypadku?
Czy po takim zabiegu trzeba np jakis czas odczekać za staraniami ? -
Dziekuje za odpowiedz, dostałam od meza zaproszenie na taki zabieg (znaczy dostane na gwiazdkę, bo wczesniej mnie sie pytał co o tym mysle a znalazłam zaproszenie w jego duperelach) nie chciałabym zeby prezent sie zmarnował zwrotów pieniężnych nie robią a nie ma na co właściwie tam wymienić tego bonu, bo sie specjalizują w zabiegach medycyny estetycznej. Podpytać telefonicznie, bo za konsultacje z lekarzem jest 250zl
-
nick nieaktualnyBardzo ciekawe pytanie. Mam nadzieje, że to nieprawda o tych dwóch latach. Zresztą botoks też jest używany do leczenia.
Życzę powodzenia Niespodzianko!
Pozdrawiam
Edit:
A może to pytanie warto zadać ekspertowi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 21:30
Niespodzianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJakby mi mąż wręczył zaproszenie na zabieg powiększenia ust czy piersi to w jednej sekundzie trzasnęłabym go nieziemskim plaskaczem i wykopała z domu. Z Twoich wypowiedzi Niespodzianko wynika, ze nie podobasz się mężowi taka jaka jesteś. To smutne.
Mona_M, tomania2806, Eniula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAni86 wrote:Jakby mi mąż wręczył zaproszenie na zabieg powiększenia ust czy piersi to w jednej sekundzie trzasnęłabym go nieziemskim plaskaczem i wykopała z domu. Z Twoich wypowiedzi Niespodzianko wynika, ze nie podobasz się mężowi taka jaka jesteś. To smutne.
Chociaż biust chciałabym sobie powiększyć.
Ale usta..... no ale jak kto lubi. -
Nie wytrzymałam i z racji tego, że również jestem z branży beauty napisałam do jednej kliniki zapytanie czy powiększanie ust może mieć wpływ na późniejsze zajście w ciążę i jej przebieg. Bezwzględnym przeciwwskazaniem jest ciąża i laktacja, natomiast odnośnie powyższego pytania dostałam taką odpowiedź "Zabieg powiększenia ust nie wpływa na przebieg ciązy i rozwój dziecka" tak więc jeśli ma się pewność, że nie jest się w ciąży a chce się starać o dziecko po zabiegu to jak najbardziej można
Niespodzianka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny to nie jest tak, że mężowi się nie podobam. Jestem bardzo zakompleksioną osobą i ciągle mu marudzę, że nie podobam się sobie. Ja nie mam nic przeciwko poprawiania natury jeżeli patrzenie w lustro sprawia przykrość. Gdybym mu nie podobała się to nie brał by ze mną ślubu i nie był ze mną przez tyle lat.. On chce żebym była pewna siebie, wiem że mu się podobam, bo powtarza mi to nawet kiedy jestem chora i rozczochrana. Wiem ze to dla niektórych kontrowersyjny temat, ale to ze maz daje taki prezent nie oznacza zaraz, ze chce mnie zmienić tylko zalezy mu, zebym była szczęśliwa
Fatim dziekuje za odpowiedz !Another lubi tę wiadomość
-
Gdybyście się zastanawiały dlaczego tylu rzeczy nie powinno się robić/zażywać w ciąży, a nie ma do nich przeciwskazań w momencie starania się o dziecko:
To dlatego, że zgodnie z wytycznymi międzynarodowymi na kobietach w ciąży zbyt wiele eksperymentować nie można. Więc jeśli jakis zabieg czy lek jest niewskazany w ciąży, to nie znaczy, że ciąży śmiertelnie zagraża, tylko że nikt nie zbadał, jak on na kobietę w ciąży wpływa. Więc asekuracyjnie zaznacza się, że nie wolno, albo że należy skonsultować to z lekarzem
"W międzynarodowych dyrektywach dotyczących badań biomedycznych na ludziach (Manila 1981), Council for International Organisation of Medical Sciences stwierdza, że nie można prowadzić badań w celach leczniczych na kobietach w ciąży, jeśli potencjalnie zagrażają one płodowi, chyba że badanie dotyczy problemu związanego z ciążą.
Badanie w celach leczniczych dozwolone jest tylko w interesie zdrowia matki lub w celu poprawy zdolności do życia płodu."Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 13:39
momo1009, Maczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiespodzianko, ja poprawialm sobie czoło..lwią zmarszczkę i czuję się wysmienicie...mam nadzieje, że to poprawi Twój obraz siebie...usta przeciez nie muszą być wielkie jak u Siwiec, ale można je wymodelować ładnie.
Powiem Wam, że niby nic bo zlikwidowaną mam jedną zmarszczkę, a widać wielką róznice...znajomi patrzą i nie wiedzą co mnie zmieniło..ale to zabawne
Powodzenia!Fatim lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzwei_kresken wrote:Gdybyście się zastanawiały dlaczego tylu rzeczy nie powinno się robić/zażywać w ciąży, a nie ma do nich przeciwskazań w momencie starania się o dziecko:
To dlatego, że zgodnie z wytycznymi międzynarodowymi na kobietach w ciąży zbyt wiele eksperymentować nie można. Więc jeśli jakis zabieg czy lek jest niewskazany w ciąży, to nie znaczy, że ciąży śmiertelnie zagraża, tylko że nikt nie zbadał, jak on na kobietę w ciąży wpływa. Więc asekuracyjnie zaznacza się, że nie wolno, albo że należy skonsultować to z lekarzem
"W międzynarodowych dyrektywach dotyczących badań biomedycznych na ludziach (Manila 1981), Council for International Organisation of Medical Sciences stwierdza, że nie można prowadzić badań w celach leczniczych na kobietach w ciąży, jeśli potencjalnie zagrażają one płodowi, chyba że badanie dotyczy problemu związanego z ciążą.
Badanie w celach leczniczych dozwolone jest tylko w interesie zdrowia matki lub w celu poprawy zdolności do życia płodu."
* koniec offtopu
-
Moim zdaniem jest to przesadzone. Kwas hialuronowy, którym sie wypelnia usta jest substancją, która naturalnie występuje w naszym organizmie tak wiec nie jest to substancja groźna. I można jak najbardziej powiekszać.
Nie jest to wskazane w ciaży.
Najlepiej po prostu wybrać się do gabinetu medycyny estetycznej oraz się dopytac pracującego tam lekarza.
https://www.dynasplint.com.pl/czy-zabiegi-powiekszania-ust-sa-bezpieczne/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 12:26
-