Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powiększony jajnik
Odpowiedz

Powiększony jajnik

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daga2654 Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u ginekologa, był to mój 26dc (cykle mam 28 dniowe przeważnie a czasami zdążą się małe osunięcia ale w granicach normy), owulacja była, widoczny płyn w zatoce Douglasa, plus ciałko żółte, endometrium 9,55mm.
    Bardzo intensywne starania się czyli w tym miesiącu tylko 3 dni przerwy.
    Kwestia powiększonego jajnika
    LEWY 37,15MM x 18,44mm x 20, 39mm
    7313.674mm
    PRAWY 23,15mm x 9,30mm x 12,23mm
    1378,666 mm3

Owulacja była z powiększonego

Nie ukrywam że barszo bym się cieszyła na wieść o ciąży ale już sama nie wiem.
    Dodam że przez parę dni po każdym stosunku ból jajników teraz już nornalnie, wczoraj delikatnie mdłości ale to raczej z przejedzenia, prócz zmęczenia to w sumie chyba nic takiego się nie dzieje i bolesności sutków. Testu jeszcze nie robiłam. Od razu zaznaczę lekarz jest dobry jest chodzi o badanie ale nie zbyt wylewny i nigdy nic nie mówi by nie zapeszać. Czy ktoś z was się wypowie? Wie co to może być? I czy jest jakaś szansa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 21:12

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ