pozytywny owu 5 dni po owulacji?
-
Test owulacyjne nie wyznaczają owulacji!!!
Test owualcyjny działa na zasadzie wykrycia największego stężenia LH, które najczęściej poprzedza owulację, ale organizm może się do niej przygotowywać kilka razy, co oznacza w praktyce, że pozytywne testy można mieć kilka razy w cyklu.
100% pewności, że owulacja wystąpiła akurat tego dnia, a nie innego daje monitoring usg oraz ewentulana ciąża.
A co do wyzanaczania owulacji przez ovu - to tylko program i to dość głupi, działający na zasadzie algorytmu dopasowującego zaznaczone objawy.vincaminor, kot_bury, mar, Maczek lubią tę wiadomość
-
Juz Ci odpowiadałam na podobne pytanie dot. testów owulacyjnych.
Może mi nie wierzyłaś OK. ale jak widzisz lauda to samo Ci napisała że testy owulacyjne nie wykrywaja owulacji tylko pik lh. Inne dziewczyny to samo stwierdzają że testy owu nie wykrywaja ani nie potwierdzaja owulacji.
A tak swoja droga to zerkłam na twój wykres i OF ŹLE wyznaczył Ci dni płodne i niepłodne. Pierwszą wyższą temp masz w 17 dc a nie tak jak system zaznaczył. -
Sarenka2015 wrote:Mi tez kiedys test owu pokazywał owulacje tydzień
Sarna, zgodnie z tym co opisuję wraz z innymi dziewczynami powyżej, nie pokazywał Ci owulacji(!!!!!!!!!!!) tylko wykrywał obecność hormonu LH!
Vuko, co do skoku, to na wykresach obserwuje się ją za pomocą odnotowanego jednodniowego spadku, a następnie wzrostu. I tak też detektor ovu najczęściej zaznacza ją już po facie, czyli wtedy kiedy po spadku masz zaznaczone 3 wyższe temperatury. -
Vuko wrote:Vanessa, wyzsza temp nie musi swiadczyc o owulacji, moze ona nastapic i przed skokiem temp, a takze po. Ale wiadomo, ze to tylko program, wiec i tak nie wiadomo do konca kiedy ta owu byla.
-
nick nieaktualny
-
Vuko wrote:Vanessa, rzeczywiscie, przeczytalqm na szybko bo bylam na tel. Wybacz ja dzis zakrecona jestem jak sloik na zime
Vuko lubi tę wiadomość
-