Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pozytywny test a owulacja
Odpowiedz

Pozytywny test a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mama2506 Nowa

Wysłany: 12 lipca 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc staramy się o dziecko bardzo długo
    Od kwietnia dostałam tabletki duphaston obecnie według kalendarzyka mam owulację ale robiłam testy ciazowe 4 i wyszły z blada kreska ale pozytywne czy to oznacza ciążę?
    Do ginekologa mam termin na wrzesień i szukam wczesniej cały czas

karolaEM lubi tę wiadomość

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2506 wrote:
    Od kwietnia dostałam tabletki duphaston obecnie według kalendarzyka mam owulację ale robiłam testy ciazowe 4 i wyszły z blada kreska ale pozytywne czy to oznacza ciążę?

Jeżeli wyszła jasna kreska to prawdopodobnie dlatego że to bardzo wczesna ciaza I stężenie Bhcg jest jeszcze małe najlepiej wykonać badanie z krwi i w razie pozytywnego wyniku sprawdzić przyrost po 48h. Powodzenia 🍀

karolaEM lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • karolaEM Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2506 wrote:

Koniecznie powtórz test z porannego moczu, a najlepiej zrób Betę. Będziesz miała czarno na białym. U mnie przed wczoraj Pink TEST płytkowy o czułości 20mlU wykazał dwie grube widoczne krechy, wczoraj zrobiłam bete i wynik ujemny <0,2mlU/ml. Więc wskazuje na to, że ciąży nie ma. Także niektóre testy oszukują. Zrób bete. Będziesz pewna na 100%. Powodzenia i daj znać co wyszło.

Karolina 👩 33
    Krzysiek 🧔 30
    Starania o 👶 od Maja 2017

PCOS zdiagnozowane

1 biochem maj 2021

14.07.2021 Pink Test II
    15.07.2021 Beta ujemna <0,2mlU/ml

walczymy dalej
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ