Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne pozytywny test ciążowy w trakcie miesiączki
Odpowiedz

pozytywny test ciążowy w trakcie miesiączki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • szkolka Nowa

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja zaraz oszaleję. Kilkanaście dni temu zaczęłam podejrzewać u siebie ciąże, w terminie miesiączki zrobiłam kilka testów ciążowych i wyszły pozytywne, choć drugie kreski były baaardzo jaśniutkie. Drugiego dnia (w piątek) zrobiłam badanie z krwi i wynik to 8,7 mlU/ml (to był jakiś 26 dc, cykle mam 24-24dniowe). Przez weekend robiłam kilka testów i wychodziły pozytywne, ale ta druga kreska była coraz jaśniejsza, a w poniedziałek już prawie niewidoczna. Powtórzyłam więc badanie z krwi i wynik niestety 11,4mlU/ml (czyli wzrost jedynie o 25% w ciągu 72h). Tego też dnia zaczełam krwawić, normalnie jak w trakcie miesiączki dość obficie, malutkie skrzepy (ale nie bolał mnie brzuch, a zawsze umieram z bólu). Poszłam do lekarza, który powiedział, że była to pewnie ciąża biochemiczna i żebym przyszła za tydzień to mnie zbada, bo teraz nie ma sensu. Dzisiaj zobaczyłam, że biust mam coraz większy i na piersiach jest dużo więcej żyłek (nadal mam okres, ale już bardzo mało), więc zrobiłam test i od razu pojawiły się dwie wyraźne kreski. Wiem, że hormon może się utrzymywać jeszcze nawet kilka tygodni po poronieniu, ale niepokoi mnie to, że jest ta kreska była o wiele ciemniejsza niż na poprzednich testach. Czy ktoś wie co to może oznaczać? Czy to może być ciąża pozamaciczna? :( Dopiero w poniedziałek idę do ginekologa.

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli krwawisz obficie ale nie jest to masywny krwotok to raczej biochemiczna. Pozamaciczna na tym etapie nie powinna powodować takich objawów ( w znaczeniu że poronienie to poronienie niezależnie od miejsca a jest za wcześnie żeby ci jajowód rozerwało).

npV2p1.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja masz mozliwosc zrob bete i wynik wez na wizyte u lekarza

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ