X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne pozytywny test ciążowy w trakcie miesiączki
Odpowiedz

pozytywny test ciążowy w trakcie miesiączki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • szkolka Nowa

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja zaraz oszaleję. Kilkanaście dni temu zaczęłam podejrzewać u siebie ciąże, w terminie miesiączki zrobiłam kilka testów ciążowych i wyszły pozytywne, choć drugie kreski były baaardzo jaśniutkie. Drugiego dnia (w piątek) zrobiłam badanie z krwi i wynik to 8,7 mlU/ml (to był jakiś 26 dc, cykle mam 24-24dniowe). Przez weekend robiłam kilka testów i wychodziły pozytywne, ale ta druga kreska była coraz jaśniejsza, a w poniedziałek już prawie niewidoczna. Powtórzyłam więc badanie z krwi i wynik niestety 11,4mlU/ml (czyli wzrost jedynie o 25% w ciągu 72h). Tego też dnia zaczełam krwawić, normalnie jak w trakcie miesiączki dość obficie, malutkie skrzepy (ale nie bolał mnie brzuch, a zawsze umieram z bólu). Poszłam do lekarza, który powiedział, że była to pewnie ciąża biochemiczna i żebym przyszła za tydzień to mnie zbada, bo teraz nie ma sensu. Dzisiaj zobaczyłam, że biust mam coraz większy i na piersiach jest dużo więcej żyłek (nadal mam okres, ale już bardzo mało), więc zrobiłam test i od razu pojawiły się dwie wyraźne kreski. Wiem, że hormon może się utrzymywać jeszcze nawet kilka tygodni po poronieniu, ale niepokoi mnie to, że jest ta kreska była o wiele ciemniejsza niż na poprzednich testach. Czy ktoś wie co to może oznaczać? Czy to może być ciąża pozamaciczna? :( Dopiero w poniedziałek idę do ginekologa.

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli krwawisz obficie ale nie jest to masywny krwotok to raczej biochemiczna. Pozamaciczna na tym etapie nie powinna powodować takich objawów ( w znaczeniu że poronienie to poronienie niezależnie od miejsca a jest za wcześnie żeby ci jajowód rozerwało).

npV2p1.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja masz mozliwosc zrob bete i wynik wez na wizyte u lekarza

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ