X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problem z miesiączką
Odpowiedz

Problem z miesiączką

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • RoryMcGarrety Nowa

Wysłany: 27 grudnia 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, jestem tutaj nowa i chciałabym się poradzić.
    Mam problemy z zajściem w ciążę, wysoka prolaktyna, AMH bardzo niskie. Doktor przepisał mi Dostinex 1 raz w tygodniu i Douphaston od 16 do 25 dnia cyklu.
    Moje cykle są krotkie tylko 24 dni, więc doktor chcial je wydłużyć. Pierwsza seria z Douphastonem to 32 dni cyklu. Jednak teraz zaczęłam kolejny cykl i tak w 14 dniu pojawiły mi się krwawe uplawy. Nic takiego wielkiego, po prostu na bieliznie trochę krwi i na papierze. Ale w 16 dniu uplawy miały już malutkie skrzepy. Ale wtedy już tylko miałam krew na papierze. Zaczęłam brac Douphaston w 16 dniu i dzisiaj w 21 dniu dostałam okres. Nie wzięłam leku dzisiaj, ale zastanawiam się czy to coś normalnego i czy się wyreguluje czy powinnam panikować i biec do lekarza? Moze ktoś coś takiego miał? Zaczynam się mocno stresować.

• a_aandzela Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam,że nie do końca odpowiem,bo nie znam odpowiedzi na pytanie ,ale nurtuje mnie ,po co lekarz chce te cykle wydłużać ?

👩‍⚖️94’ 👱‍♂️91’
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    23.06.2025 330g małej kropeczki 🩷
    🩷
    7.08.2025 970g kropeczki 🩷🩷
    2.09.2025 1417g kropeczki 🩷🩷
    preg.png
  • RoryMcGarrety Nowa

Wysłany: 27 grudnia 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a_aandzela wrote:
    Przepraszam,że nie do końca odpowiem,bo nie znam odpowiedzi na pytanie ,ale nurtuje mnie ,po co lekarz chce te cykle wydłużać ?

Powiedział, że 24 dni to za mało żeby coś się tam podziało. Dlatego chce żeby były o kilka dni dłuższe.

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RoryMcGarrety wrote:
    Powiedział, że 24 dni to za mało żeby coś się tam podziało. Dlatego chce żeby były o kilka dni dłuższe.
    Powinien przeprowadzić ci monitoring owulacji żeby oceniać czy coś się dzieje. Możesz mieć szybciej owulację (np 10dc) i to też będzie ok. A możesz mieć owulację 14-16dc a krótka fazę lutealna, która należy wesprzeć progesteronem. Szybsze owulacje są częste i bez sensu jest mówienie, że cykl 24 dni to za mało, żeby coś się działo.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ