X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problem z miesiączką
Odpowiedz

Problem z miesiączką

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • RoryMcGarrety Nowa

Wysłany: 27 grudnia 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, jestem tutaj nowa i chciałabym się poradzić.
    Mam problemy z zajściem w ciążę, wysoka prolaktyna, AMH bardzo niskie. Doktor przepisał mi Dostinex 1 raz w tygodniu i Douphaston od 16 do 25 dnia cyklu.
    Moje cykle są krotkie tylko 24 dni, więc doktor chcial je wydłużyć. Pierwsza seria z Douphastonem to 32 dni cyklu. Jednak teraz zaczęłam kolejny cykl i tak w 14 dniu pojawiły mi się krwawe uplawy. Nic takiego wielkiego, po prostu na bieliznie trochę krwi i na papierze. Ale w 16 dniu uplawy miały już malutkie skrzepy. Ale wtedy już tylko miałam krew na papierze. Zaczęłam brac Douphaston w 16 dniu i dzisiaj w 21 dniu dostałam okres. Nie wzięłam leku dzisiaj, ale zastanawiam się czy to coś normalnego i czy się wyreguluje czy powinnam panikować i biec do lekarza? Moze ktoś coś takiego miał? Zaczynam się mocno stresować.

• a_aandzela Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam,że nie do końca odpowiem,bo nie znam odpowiedzi na pytanie ,ale nurtuje mnie ,po co lekarz chce te cykle wydłużać ?

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
    27.02.2025 - beta 78.07 U/I przyrost 206.1% prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
    1.03.2025 beta 185U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
    ⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa
  • RoryMcGarrety Nowa

Wysłany: 27 grudnia 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a_aandzela wrote:
    Przepraszam,że nie do końca odpowiem,bo nie znam odpowiedzi na pytanie ,ale nurtuje mnie ,po co lekarz chce te cykle wydłużać ?

Powiedział, że 24 dni to za mało żeby coś się tam podziało. Dlatego chce żeby były o kilka dni dłuższe.

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RoryMcGarrety wrote:
    Powiedział, że 24 dni to za mało żeby coś się tam podziało. Dlatego chce żeby były o kilka dni dłuższe.
    Powinien przeprowadzić ci monitoring owulacji żeby oceniać czy coś się dzieje. Możesz mieć szybciej owulację (np 10dc) i to też będzie ok. A możesz mieć owulację 14-16dc a krótka fazę lutealna, która należy wesprzeć progesteronem. Szybsze owulacje są częste i bez sensu jest mówienie, że cykl 24 dni to za mało, żeby coś się działo.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ