Problem z miesiączką
-
Dzien dobry, jestem tutaj nowa i chciałabym się poradzić.
Mam problemy z zajściem w ciążę, wysoka prolaktyna, AMH bardzo niskie. Doktor przepisał mi Dostinex 1 raz w tygodniu i Douphaston od 16 do 25 dnia cyklu.
Moje cykle są krotkie tylko 24 dni, więc doktor chcial je wydłużyć. Pierwsza seria z Douphastonem to 32 dni cyklu. Jednak teraz zaczęłam kolejny cykl i tak w 14 dniu pojawiły mi się krwawe uplawy. Nic takiego wielkiego, po prostu na bieliznie trochę krwi i na papierze. Ale w 16 dniu uplawy miały już malutkie skrzepy. Ale wtedy już tylko miałam krew na papierze. Zaczęłam brac Douphaston w 16 dniu i dzisiaj w 21 dniu dostałam okres. Nie wzięłam leku dzisiaj, ale zastanawiam się czy to coś normalnego i czy się wyreguluje czy powinnam panikować i biec do lekarza? Moze ktoś coś takiego miał? Zaczynam się mocno stresować. -
Przepraszam,że nie do końca odpowiem,bo nie znam odpowiedzi na pytanie ,ale nurtuje mnie ,po co lekarz chce te cykle wydłużać ?👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
a_aandzela wrote:Przepraszam,że nie do końca odpowiem,bo nie znam odpowiedzi na pytanie ,ale nurtuje mnie ,po co lekarz chce te cykle wydłużać ?
Powiedział, że 24 dni to za mało żeby coś się tam podziało. Dlatego chce żeby były o kilka dni dłuższe. -
RoryMcGarrety wrote:Powiedział, że 24 dni to za mało żeby coś się tam podziało. Dlatego chce żeby były o kilka dni dłuższe.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -