X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problem z miesiączką
Odpowiedz

Problem z miesiączką

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • RoryMcGarrety Nowa

Wysłany: 27 grudnia 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, jestem tutaj nowa i chciałabym się poradzić.
    Mam problemy z zajściem w ciążę, wysoka prolaktyna, AMH bardzo niskie. Doktor przepisał mi Dostinex 1 raz w tygodniu i Douphaston od 16 do 25 dnia cyklu.
    Moje cykle są krotkie tylko 24 dni, więc doktor chcial je wydłużyć. Pierwsza seria z Douphastonem to 32 dni cyklu. Jednak teraz zaczęłam kolejny cykl i tak w 14 dniu pojawiły mi się krwawe uplawy. Nic takiego wielkiego, po prostu na bieliznie trochę krwi i na papierze. Ale w 16 dniu uplawy miały już malutkie skrzepy. Ale wtedy już tylko miałam krew na papierze. Zaczęłam brac Douphaston w 16 dniu i dzisiaj w 21 dniu dostałam okres. Nie wzięłam leku dzisiaj, ale zastanawiam się czy to coś normalnego i czy się wyreguluje czy powinnam panikować i biec do lekarza? Moze ktoś coś takiego miał? Zaczynam się mocno stresować.

• a_aandzela Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam,że nie do końca odpowiem,bo nie znam odpowiedzi na pytanie ,ale nurtuje mnie ,po co lekarz chce te cykle wydłużać ?

👩‍⚖️31 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
    27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
    1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
    6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
    12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
    2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
    23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
    28.04 prenatalne 🩷💙 niskie ryzyka ,wszystko ok
    23.06 połówkowe 🩷💙

preg.png
  • RoryMcGarrety Nowa

Wysłany: 27 grudnia 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a_aandzela wrote:
    Przepraszam,że nie do końca odpowiem,bo nie znam odpowiedzi na pytanie ,ale nurtuje mnie ,po co lekarz chce te cykle wydłużać ?

Powiedział, że 24 dni to za mało żeby coś się tam podziało. Dlatego chce żeby były o kilka dni dłuższe.

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RoryMcGarrety wrote:
    Powiedział, że 24 dni to za mało żeby coś się tam podziało. Dlatego chce żeby były o kilka dni dłuższe.
    Powinien przeprowadzić ci monitoring owulacji żeby oceniać czy coś się dzieje. Możesz mieć szybciej owulację (np 10dc) i to też będzie ok. A możesz mieć owulację 14-16dc a krótka fazę lutealna, która należy wesprzeć progesteronem. Szybsze owulacje są częste i bez sensu jest mówienie, że cykl 24 dni to za mało, żeby coś się działo.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ