Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne problemy z owulacją
Odpowiedz

problemy z owulacją

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Podglądam Was tutaj od jakiegoś czasu i postanowiłam w końcu sama napisać, może podzielicie się swoją wiedzą. Antykoncepcję odstawiłam we wrześniu zeszłego roku. Na początku się jakoś specjalnie nie staraliśmy, nawet uważaliśmy w dni płodne, ale po jakimś czasie i mnie i moją ginekolog zaczęło zastanawiać to, że po takim czasie nie jestem w ciąży. Jakieś trzy miesiące temu rozpoczęliśmy starania o dzidziusia, zaczęliśmy się częściej kochać w okolicach dni płodnych. Ostatnio jak byłam u mojej ginekolog, stwierdziła że istnieje możliwość że mam cykle bezowulacyjne. Po wykonaniu 2 USG doszła do wniosku że być może pęcherzyk nie pęka, zaleciła mi mierzenie temperatury od następnego cyklu i obserwacje. Mam problem z prolaktyną, ale od kilku lat już biorę bromergon i utrzymuje się ona na prawidłowym poziomie. Co raz bardziej martwi mnie ta sytuacja, jak mogę zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Czy jak okaże się że owulacja faktycznie nie występuje to mam jednak szansę w najbliższym czasie na dzidziusia? Dodam że mam 22 lata, więc jestem, można powiedzieć, w najbardziej płodnym wieku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 19:43

• melba Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie nr 1: czy Twój partner robił badanie nasienia. Rozwiązań jest sporo. Trzeba najpierw znaleźć przyczyny. No i cóż oznacza,że 'być może pęcherzyk nie pęka'? Widziała na usg niepęknięty pęcherzyk? Nie zleciła Ci żadnych badań?

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Partner nie robił, na razie zastanowiła nas ta wiadomość z owulacja. Jak pomimo jakiegoś leczenia nadal będzie nic to wtedy na pewno zrobimy:) Moja Pani doktor najpierw widziała niepękniety pęcherzyk, a później brak płynu który z tego pęcherzyka powinien się wylać- tak to zrozumiałam. Robiłam progesteron i jest w normie. Powiedziała ze na razie mam to obserwować, mierzyć temperaturę, a potem podejmiemy decyzje o ew leczeniu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ