Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne progesteron badanie
Odpowiedz

progesteron badanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasia089 Znajoma

Wysłany: 2 września 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. Proszę o informację przy cyklu 24 dniowy w którym dniu zrobić sobie badanie progesteron. Dodam że to już mój 6 cykl bez efektu..leczona niedoczynność od 2010 roku i staranie o drugie dziecko. Pierwsze dziecko po 6 miesiącach starań.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy, w którym dniu masz owulację. Progesteron się bada w 7-8 dniu po owulacji :) Wtedy osiąga najwyższe wartości.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kasia089 Znajoma

Wysłany: 2 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj w połowie cyklu kolo 12 dnia, chociaż w tym cyklu wyszło mi w 15 dniu cyklu ..a na temperaturę mierze dopiero od 2 cyklu

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6,8,10 DC pokaże czy się utrzymuje na dobrym poziomie. Ale jak nie ma podstaw to wystarczy badanie 7 lub 8 dzień po ovu

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Oilka Koleżanka

Wysłany: 15 października 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dostałam dziś wyniki badań wszystko w normie. Tylko progesteron 0,1.
    Lekarz zalecił abym przez 3 miesiace brała tabletki antykoncepcyjne. Trochę dziwny jest dla mnie ten pomysł ale lekarka powiedziała, że jajniki odpoczną a później nastąpi "odbicie" i dojdzie do owulacji. Dodam że w lipcu 2017 poroniłam i od tamtego momentu nie możemy zajść. Mam cykle od 33 do 38 dni. i przez 6 miesięcy brałam luteine... czy którejś z was lekarz podsunął też takie rozwiązanie ?

Starania od grudnia 2016.
    21.07.2017 Aniołek [*]
    08.12.2019 Aniołek [*]
    Marzenia się spełniają <3 mocno w to wierzę
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oilka wrote:
    Cześć, dostałam dziś wyniki badań wszystko w normie. Tylko progesteron 0,1.
    Lekarz zalecił abym przez 3 miesiace brała tabletki antykoncepcyjne. Trochę dziwny jest dla mnie ten pomysł ale lekarka powiedziała, że jajniki odpoczną a później nastąpi "odbicie" i dojdzie do owulacji. Dodam że w lipcu 2017 poroniłam i od tamtego momentu nie możemy zajść. Mam cykle od 33 do 38 dni. i przez 6 miesięcy brałam luteine... czy którejś z was lekarz podsunął też takie rozwiązanie ?
    Taki wynik pokazuje ze nie doszlo do owulacji. Mialam podobne.
    Pod warunkiem że badanie 7/8dni po domniewanej owulacji.
    Czy masz obraz jajnikow policystycznnych na usg? Może lekarka chce je w taki sposób uciszyć. Efekt odbicia polega na tym że teoretycznie mają Ci ruszyć pełną parą jak przestaną dostawać hormony.
    Masz monitoring ? Zaproponowano Ci stymulacje ? Tsh masz w normie i czy wiesz że dla starających się jest to poniżej 2, a najlepiej mniej jak 1.5?

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Oilka Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh 2,0 monitoringu nie miałam i kie zaproponowała mi stymulacji tylko od razu antykoncepcje. Policystycznych jajników nie mam. Poszłam dziś drugi raz sama z siebie na badanie progesteronu aby mieć pewność. Jakoś mnie nie przekonuje branie antykoncepcji przez 3 miesiące bo mam odczucie że to będą kolejne 3 miesiące stracone :(

Starania od grudnia 2016.
    21.07.2017 Aniołek [*]
    08.12.2019 Aniołek [*]
    Marzenia się spełniają <3 mocno w to wierzę
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ