X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Progesteron i inne po owu
Odpowiedz

Progesteron i inne po owu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lun85 Nowa

Wysłany: 19 marca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    7.12.20 miałam zabieg łyżeczkowania - ciąża obumarła w 10tc. Mam już 2kę dzieci 2013 i 2018. Mam 36. Po łyżeczkowaniu cykle już można powiedzieć wróciły do normy (przed 24dni teraz 28/27/26 I teraz czekam ale wydaje się że będzie @ 26/25dc).
    Mój problem polega na tym że plamię przęs okresem. Wcześniej tak na 2 dni przed A w ostatnim cyklu 4dni przed zaczęły się plamienia więc postanowiłam zrobić sobie komplet badan po owy. I tak 7dpo robiłam Estradiol - 143pg/ml, Prolaktyna - 13,6 I dzisiaj 8dpo zrobiłam progesteron - 9,52 norma do 23,9. Wygląda na to że owulacja była ale ten progesteron coś niski nie? Mam w domu duphason po ostatniej ciąży (plamilam na poczatku) został I mi kilka tabletek - myślicie brać bez konsultacji z lekarzem?

• Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mając progesteron w 7 dpo w granicach 18-19,50 tez palmie 4 dni przed okresem - w badaniu ginekologicznym i usg nic nie stwierdzono. Aktualnie mam w ogóle dziwny cykl bo plamie już od 5 dpo to już 6 dni a do okresu jeszcze minimum dwa. Byłam u gina 4ego dnia plamienia żeby „na świeżo” sprawdził co jest granie - usg, badanie, oczywiście wszystko w porzadku. Nawet pokusiłam się o badanie proga i mimo ze 9 dpo (czyli już niby po szczycie) to wynik 12,9 a palmienia są...

• Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze kiedyś plamilam nawet i 10-14 dni przed okresem ale powodem była nadzerka - po jej wymrozeniu problem zniknął a plamienia 4 dniowe przed okresem nastały zaraz po ciąży biochemicznej i samoistnym poronieniu w 5 tyg ciąży. Tylko ze wtedy ta ciaza o dziwo właśnie zaczęła się od baaardzo długich plamien praktycznie zaraz po owulacji (kto by pomysla ze w takich warunkach może dojść do zapłodnienia... a doszło i to jeden jedyny raz przez 3 lata). Dużo dziewczyn tez pisze ze odkąd zaczely się starać to zaczely się dziwne akcje w cyklach między innymi plamienia.. ja już mam ich dość..

• Aga94 Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam plamienia przed okresem. Okazało się że mam bardzo niski progesteron i praktycznie nie mam owulacji.
    Biorę od 3 miesięcy ovarin na uregulowanie hormonow i od dwóch cykli nie miałam plamień ale za to bolesne i intensywne miesiączki...
    Progesteron z 0,3 podniósł się do 3,0... wiem ze i tak niski ale zawsze coś :) W środę będę 7dpo więc znów zrobię zobaczyć czy może wzrośnie :) A w czwartek do gin, zobaczymy czy wymyśli coś nowego..

Starania od listopad 2019
    27l
    Cykle bezowulacyjne, progesteron w fazie lutealnej 0,3 -0,5
    Suplementacja OVARIN od luty 2021 - progesteron 23dc 3,0
    Estradiol 51,00
    Prolaktyna 17,26
    Testosteron 1,97
    Glukoza po 2h 88
    TSH 1,74
Zgłoś post
Od:
Wiadomość: