X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne progesteron po lamecie (lametta)
Odpowiedz

progesteron po lamecie (lametta)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! W lutym miałam pierwszą stymulację lamettą (2-6 dc x 2 tabletki). Pęcherzyki urosły (nie wiem ile było dominujących - nie wybrzmiało to wyraźnie z ust gin na monitoringu, ale chyba ze 2 ?) Mam niskie AMH.
    Dostałam zastrzyk ovitrelle 11dc. Zakładam owalacje po 24h od zastrzyku (lekarz z invimedu nie kazał przyjść sprawdzić czy pęcherzyk pękł). Nie dostałam też żadnych dodatkowych leków typu luteina/duphaston.
    7dpo poszłam na krew - zbadać progesteron. Wynik to 27 ng/ml. Normalnie na swoich owulacjach miałam wyniki typu 8-13. Czy ten wynik jest taki dlatego, że była "prawdopodobnie podwójna owulacja" ? Jakie Wy mialyscie wyniki proga 7dpo przy stymulacji lekami ? 🙏🙏🙏 Jakie macie spostrzeżenia w tym temacie ?

✨️29.08.25 II wizyta ivf - jest torbiel :(✨️14cs

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ